Zapínání synthů na dálku
Re: Zapínání synthů na dálku
Proč je takto udělaná Volca apod. netuším, ale v těch novějších syntech je nějaký RasPi a ARMko, proto spouštění jako na komplu. Za fotku díky, nějaký prostor za tím tlačítkem pro případnou úpravu je. ESPčko právě používám na zbytek věcí, ale bohužel bastlit do toho ještě krokový motor a další věci už je nad moje schopnosti. Podobná věc s packou už je, říkají tomu fingerbot, ale je to relativně velký, aby se to vměstnalo za nástroj... ale vyzkouším to.
ešte tedy najednoduchšie vyviesť tie dva kontakty power switchu na konektor a spínať niečím ako sustain pedal.
Ano, to je taky řešení, ale to se dá u nástrojů který jsou už po záruce a musel by to udělat někdo, kdo tomu rozumí, což se dá zařídit. Díky za nápad.
Ja tento problem nejako nechapem.
Akoze ... z inzinierskeho pohladu zaujimava tema, len zmysel mi nejako uchadza. To mas fakt cele steny (zdi) synthov ako tu uz niekto spominal ?
Alebo to mas nejako zabudovane a nedostupne ?
Nedala by sa zbastlit nejaka jednoducha mechanika na to ? Ja bych zasiel po inspiraciu do Hornbachu.

Alebo to mas nejako zabudovane a nedostupne ?
Nedala by sa zbastlit nejaka jednoducha mechanika na to ? Ja bych zasiel po inspiraciu do Hornbachu.

ja som si istý že problem bol v tom hulení pred zapínaním a teraz už sa snaží vycúvať
Mne napríklad tri rozdvojky zapínajú svetlá , monitorovací zosik, mix, gitarové efekty , celý19 rack . Zbytku povolí šťavu...Tak trošku rozumiem potrebe zjednodušiť to....ale aj tak by som chcel foto ako to vypadá s tymi syntakmi .

Mne napríklad tri rozdvojky zapínajú svetlá , monitorovací zosik, mix, gitarové efekty , celý19 rack . Zbytku povolí šťavu...Tak trošku rozumiem potrebe zjednodušiť to....ale aj tak by som chcel foto ako to vypadá s tymi syntakmi .

Mě to taky upřímně zajímalo, ale radši už teda mlčim, ať to tu nepohřbíme a nestahujou se sem nenormální lidi... to bychom neradi 

Samozrejme táto blbústka nestojí za to, aby sa nejaké zvláštnejšie (vzácnejšie) synthy modifikovali vŕtaním . Viem si predstaviť, že setup môže byť niekoľko poschodový, kde sa človek nedostane a je lepšie použiť nožný spínač.Ano, to je taky řešení, ale to se dá u nástrojů který jsou už po záruce a musel by to udělat někdo, kdo tomu rozumí,
Preto ani nechcem povedať, že urobiť externý zapínač poškodí hodnotu prístroja... a preto chcem prizvučiť ako si povedal, že to musí urobiť človek, čo má už dlhodobejšie skúsenosti s výdržou svojej práce.
Ja som na volca beats urobil separatne vystupy zvukov... som ešte vrtal aj diery na rca konektory.
neni to zas velká záhada urobiť poriadne vec .. ale tak napríklad keby som mal robiť toto znovu, tak nie za menej ako 100 ečok
Tým si nepýtam robotu .. určite sa mi nechce. len sa chvalim

Jo, to vypadá moc hezky, chválím
Volcu jsem musel kvůli midi taky vrtat, ale toto už chce vícero zkušeností.
Ano, některý synthy jsou prostě blbě přístupný. Hornbachem to nevyřešíš, tlačítko potřebuje určitý čas, nebo mě tam teda nic nenapadlo.
Já hledám řešení už nějakou dobu a na netu jsem toho moc použitelnýho nenašel, ale říkal jsem si, že určitě něco musí být a jenom blbě hledám a nebo to prostě není úplně jednoduchý, tyto spínače obelstít a nebo to fakt nikdo nepoužívá... každopádně, jsem včera objednal fingerboty, který jsou tomu nejblíž, tak pak můžu poreferovat, jestli a jak to funguje. Třeba to bude někoho zajímat, jak si zautomatizovat zapnutí/vypnutí vícero mašin. Kdyby měl někoho další nápad, rád si o tom přečtu.

Ano, některý synthy jsou prostě blbě přístupný. Hornbachem to nevyřešíš, tlačítko potřebuje určitý čas, nebo mě tam teda nic nenapadlo.
Já hledám řešení už nějakou dobu a na netu jsem toho moc použitelnýho nenašel, ale říkal jsem si, že určitě něco musí být a jenom blbě hledám a nebo to prostě není úplně jednoduchý, tyto spínače obelstít a nebo to fakt nikdo nepoužívá... každopádně, jsem včera objednal fingerboty, který jsou tomu nejblíž, tak pak můžu poreferovat, jestli a jak to funguje. Třeba to bude někoho zajímat, jak si zautomatizovat zapnutí/vypnutí vícero mašin. Kdyby měl někoho další nápad, rád si o tom přečtu.
Zaujimave je to, ze nic podobne som nenasiel na youtube, takze si pravdepodobne prvy(!) na svete co to riesi.