zasuvka s filtrem, ztrata sync..

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

zasuvka s filtrem, ztrata sync..

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 bře 2009 12:31

na DA prevodniku mi obcas na zlomek vteriny vypadaval 'lock' a doslo kratickymu vypadku zvuku - zjistil sem, ze se tak deje vzdycky, kdyz v ramci el. site nekdo zapne / vypne spotrebic, zapne svetlo atp. - jednoduse predvidatelny a protoze sem tu vetsinou sam, ani ne moc otravny. v poslednich dvou dnech ale ztracim sync (jedu pres spdif/rca), i kdyz se ve studiu prokazatelne zadnej spotrebic neza/vypina... nevim, cim by to mohlo bejt, kazdopadne obcas je frekvence vypadku za hranici unosnosti.. (desitky za minutu). mam nejaky zakladni model prepetovych zasuvek apc, ale asi bych potreboval neco jinyho..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 bře 2009 12:38

aky dlhy mas cinch kabel? tento problem poznam... a neindukuje sa to nutne zo siete, moze sa aj z kabla. mame tu 5m kabel medzi zvukovkou a reveal 8D a deje sa to... ked sme dali skusmo 50cm kabel, bolo po probleme. takze treba nieco lepsie tienene. ale nemusi to byt tvoj pripad, samozrejme

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 bře 2009 12:47

omlouvam se za lehky uhnuti, ale proc se na digi prenos pouziva stinenej vodic, kdyz v bezny praxi mimo audio je beznejsi twist?

brooklyn: ja myslim, ze prepetovka nepomuze, protoze tam pujde podle me spis o pokles, kdyz je to ve chvili zapnuti jinyho zarizeni... kazdopadne je to docela divny
napada me, cim je napajenej prevodnik? jestli ten chvilkovej pokles na primaru, se neprojevi i na vystupu zdroje a tim i vypadkem synchronizace... jen selska uvaha

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 bře 2009 12:58

no zkusim nejdriv kabel, i kdyz nevim, proc to nekolik mesicu bezelo celkem ok a v konfiguraci se od ty doby nic nezmenilo. napadlo me potom jeste ups, ale na spekulativni investici je to dost drahy a ani nevim, jak presne funguje (jede pres nejaky 'buffer' porad, nebo se jen zapne az pri vypadku/poklesu? potom by to asi bylo k nicemu...).

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 13 bře 2009 13:04

Minimalne nektery jedou na buffer, vim, ze jsme meli nejakou UPSku, ktera bez baterie nechtela vubec nastartovat.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 bře 2009 13:05

kexik: 2m

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 13 bře 2009 16:09

hmm, v obchode tedy nejdriv doporucili hifi kabel za 1000+, ale kdyz jsem popsal problem, zmenili nazor a mam vyzkouset ups - do tri metru delky by pry tyhle problemy nemely byt. kabel (delanej v prodance) jsem mel s sebou a podle pana hifisty je kvalitni.

kupovat ups na vyzkouseni? no asi mi nic jinyho nezbyde.. :/

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 bře 2009 16:17

lukasi a co nekde pujcit.. nekupuj to, nebud blazen.. jedine, ze bys pak mel radost, ze te vypadek napeti neprekvapi ;)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2009 17:37

brooklyn : hlavne UPS by mala byt online .. aby sa to aspon trochu vyfiltrovalo ...

biscuit : na digiprenos sa pouziva twist , ale optimalne je , ked je tieneny .. aby si eliminoval ruchy na nom ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 bře 2009 00:13

biscuit: spdif je asymetricke vedenie, twist je symetricke. symetricky digital je aes/ebu a ten by imo twistom bez tienenia na 2m fungoval jak vino. ono zavisi vela aj od toho, co ten drot napaja, a co z toho drotu signal berie. trebars ak je spdif input nahovno porieseny (napriklad mu chyba odpor 75ohm proti zemi, takze kablom netecie dostatocne velky prud, alebo je budic prislaby, a do zataze 75ohm nevie dat 2V), nepomoze ani sebelepsi kabel...
kazdy spdif receiver chip ma symetricky vstup kompatibily s aes, ale akonahle - vstup uzemnis, cely efekt skrutenej dvojlinky prestava fungovat, dostanes jednolinku omotanu okolo zeme a vtedy je koaxial ovela lepsi

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 14 bře 2009 00:18

Kdo je pro to, aby kexik uz nemel pod jmenem "Moderator", ale "Encyklopedie"? :)

Odpovědět