Zesík odpaluje repro

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Grazzes
Příspěvky: 4
Registrován: 04 bře 2018 15:28

Zesík odpaluje repro

Příspěvek od Grazzes » 04 bře 2018 15:46

Zdarec . Mám doma starší zesilovač Grundig V1700 / 220v 140W / impedance 8 - 16 ohm /dva kanály
Měl jsem zapojené repráky od starší HiFi 40W impedance 8ohm , pravý kanál mi reproduktor odpálil zasmrdělo a přestal hrát. Pořídil jsem jiný repro s větším výkonem ale stejnou impedancí na pravém kanálu znovu repro nepřežil normálně jsem je zapojil pustil zesilovač s reproduktorů šel normální šum na pravém reproduktoru ale pouze kolem 10 sekund až se upálil tak už nešlo slyšet nic ani jsem nestihl pustit play .. Nedalo mi to dotáhnul jsem to do práce elektrikáři aby na to Kouknul tak to kompletně rozebral proměřil vyčistil pak mě zavolal ukázal že vše funguje jak má měl to puštěný celou směnu pouštěl hudbu přez notebook repráky měl ze starého domácího kina takže radost veliká . Doma jsem zase vše zapojil a po ani ne hodině znovu zase pravý kanál upálil reprák .. nevíte kde by mohl být problém ??

Vystupy na zesilovači jsou klasicky cinche používám přechodku na jacka pouštím hudbu na notaku, mobilu, televizy ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9028
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od biscuit » 04 bře 2018 16:29

obavam se, ze kristalovou kouli tady nikdo nema.

jammix
Příspěvky: 346
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od jammix » 04 bře 2018 16:50

bola by to zábava vidieť , nemožeš jeden odpaliť pred kamerou ? 8)

Grazzes
Příspěvky: 4
Registrován: 04 bře 2018 15:28

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od Grazzes » 04 bře 2018 17:19

Tak není to že by se rozsvítil a zakouřilo se znej jen začne smrdět a přestane hrát .. jinak jsem myslel jestli nemá někdo zkušenosti se stejným problémem proč hned brát křišťálovou kouli a hlavně mi nejde do hlavy že kolegovi elektrikáři to jelo normálně po dobu 8 hodin v kuse jediný co mi říkal že ať nepřipojuji telefon ..

jammix
Příspěvky: 346
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od jammix » 04 bře 2018 17:29

Zrejme sa prepaluje cievka repraku .. vyšším DC prudom , pochybujem že by nezvladol nejaký AC peak a skončil .
daj si pomerať zasuvky či sa nenachadza nejake napatie na minus alebo zemnení .
niekedy stačí aj bežná skušačka ak sa trochu rozsvieti.
zosilnovač ma repro minus spojený s minusom v sieti , pokial neni mostikovo zapojený .
ak to neni v zasuvkach tak hop do servisu :wink:

Grazzes
Příspěvky: 4
Registrován: 04 bře 2018 15:28

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od Grazzes » 04 bře 2018 18:06

Teď jsem proměřoval výstupy reproduktorů na pravím výstupu je 35V a na levím nula ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 9028
Registrován: 22 črc 2004 02:58
Vybavení

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od biscuit » 04 bře 2018 18:11

odnes to nekomu, kdo tomu rozumi.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3358
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od hombrefeo » 04 bře 2018 18:15

doma pouzivas stejnou kabelaz jako ten elektrikar v dilne?

jammix
Příspěvky: 346
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od jammix » 04 bře 2018 18:21

ja sa musim opraviť lebo minus reprosvorky samozrejme neni priamo spojene so sietou elektrickeho vedenia je tam samozrejme transformator ktorý pustí len AC.
škodit by to mohlo .

merať treba DC ak je tam DC nema tam byť
ja sa vrtam skor v elektronkovych zosikoch tie tranzistory su pre mna trochu mlhava dedina tak bližšie neporadim

Grazzes
Příspěvky: 4
Registrován: 04 bře 2018 15:28

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od Grazzes » 04 bře 2018 18:42

Je tam DC 35 V i přez kostru .. kde by mohl být tedy problém?

jammix
Příspěvky: 346
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Zesík odpaluje repro

Příspěvek od jammix » 04 bře 2018 18:52

no evidentne niekde prechadza DC napatie do repro ( plusu ? )
takže niečo čo ho má filtrovať nefunguje može to byť kondenzator audio transformator alebo to tam prepušťa samotny tranzistor ..
je to starši zosik velka šanca že su tam velke sučiastky tak servis nebude problem.

Odpovědět