Zkušenosti s Thomann.de
-
Zkušenosti s Thomann.de
Zdravim,
zajimalo by mě, jaké máte názory a hlavne zkušenosti s thomannem?
Kvalita dopravy při objednání zboží, kvalita dodaných věcí, vyřizování reklamací, vyřizování objednávek, rychlost jednání a dodání...
Chci si kompletne vybavit domácí studio...
Jak to vidíte???
zajimalo by mě, jaké máte názory a hlavne zkušenosti s thomannem?
Kvalita dopravy při objednání zboží, kvalita dodaných věcí, vyřizování reklamací, vyřizování objednávek, rychlost jednání a dodání...
Chci si kompletne vybavit domácí studio...
Jak to vidíte???
Nakupoval jsem tam nekolikrat:
- obsluha ochotna a fundovana, mluvi nemecky i anglicky
- na e-maily reaguji se znacnym zpozdenim (i tydny)
- telefonem dostanes odpoved hned
- reklamaci vzdy nakonec vyridili k me spokojenosti
- problemy s kvalitou veci obecne nejsou, ale tim, ze je to evropsky mega obchod a vyrizuji tisice objednavaek, maji v dodavkach chyby - poslou ti treba neco jineho, nez jsi chtel - stalo se mi to nekolikrat
- balicek zpet musis poslat na sve naklady, cena baliku do Nemecka je od 500Kc vyse
- na evropske pomery priznive ceny
- pri osobnim jednani u nich v obchode mi obvykle dali slevu
- Pri objednavani pres Internet musis mit kartu, kterou oni akceptuji (viz jejich web) a u ni mit u sve banky aktivovane internetove platby
- Pri osobni navsteve muzes platit hotovosti nebo kartou
Jinak nevidim duvod, proc to nekoupit u nas. Hlavne kvuli vyrizovani reklamaci.
Kdyz zajdes do ceskeho obchodu a reknes jim, jakou maji cenu u Thomanna, obvykle se budou snazit se ji priblizit a daji ti slevu.
- obsluha ochotna a fundovana, mluvi nemecky i anglicky
- na e-maily reaguji se znacnym zpozdenim (i tydny)
- telefonem dostanes odpoved hned
- reklamaci vzdy nakonec vyridili k me spokojenosti
- problemy s kvalitou veci obecne nejsou, ale tim, ze je to evropsky mega obchod a vyrizuji tisice objednavaek, maji v dodavkach chyby - poslou ti treba neco jineho, nez jsi chtel - stalo se mi to nekolikrat
- balicek zpet musis poslat na sve naklady, cena baliku do Nemecka je od 500Kc vyse
- na evropske pomery priznive ceny
- pri osobnim jednani u nich v obchode mi obvykle dali slevu
- Pri objednavani pres Internet musis mit kartu, kterou oni akceptuji (viz jejich web) a u ni mit u sve banky aktivovane internetove platby
- Pri osobni navsteve muzes platit hotovosti nebo kartou
Jinak nevidim duvod, proc to nekoupit u nas. Hlavne kvuli vyrizovani reklamaci.
Kdyz zajdes do ceskeho obchodu a reknes jim, jakou maji cenu u Thomanna, obvykle se budou snazit se ji priblizit a daji ti slevu.
-
Diky za vyčerpávajíci odpovědi...
Ja tam prave ted zahlidl mixak kterej je u nás okolo 17500 a tam ho maji v akci za 369Euro. To by se v nasich obchodech asi moc priblizovat nechteli
Prave tech reklamaci se bojim a taky me dost desi ta veta s tou zamenou zbozi a vraceni na vlastni triko
Co kdyz si objednám vic veci najednou? Bude jedno postovny?
Ja tam prave ted zahlidl mixak kterej je u nás okolo 17500 a tam ho maji v akci za 369Euro. To by se v nasich obchodech asi moc priblizovat nechteli

Prave tech reklamaci se bojim a taky me dost desi ta veta s tou zamenou zbozi a vraceni na vlastni triko

Co kdyz si objednám vic veci najednou? Bude jedno postovny?
Samozrejme
Nekolikrat jsem to take udelal tak, ze jsem se domluvil s vice lidma a vyrazili jsme tam autem. Udelali jsme si vylet, vyzkouseli nove vyrobky a nakoupil jsem, co jsem potreboval. Naklady na benzin na jednoho byly pak snesitelne.
Take jsem tady na foru nadhodil, ze tam jedu a par lidi pak chtelo neco privezt a take prispeli na benzin.
To je dalsi moznost, jak to resit.
Nekolikrat jsem to take udelal tak, ze jsem se domluvil s vice lidma a vyrazili jsme tam autem. Udelali jsme si vylet, vyzkouseli nove vyrobky a nakoupil jsem, co jsem potreboval. Naklady na benzin na jednoho byly pak snesitelne.
Take jsem tady na foru nadhodil, ze tam jedu a par lidi pak chtelo neco privezt a take prispeli na benzin.
To je dalsi moznost, jak to resit.
U Thomanna je občas trochu problém s termíny. I když mají u některých věcí napsané že jsou k mání hned nebo "za 3-5 " dní, stalo se mi už ted dvakrát, že měsíc nic a na výslovný dotaz pak napsali, že sorry, ale teprve to čekají a bude tak za měsíc. Nedávno jsem si nechal kvůli tomu vrátit peníze ...
To je dalsi problem. Nekdy se dodaci lhuta protahuje i na mesic, dva, pokud cekaji na nejakou lod ze zamori.
Aktualni dostupnost vyrobku nemaji na webu vzdy aktualizovanou, takze podle webu je to treba skladem, ty tam prijedes a reknou ti, ze to nemaji.
Proto jsem si to treba jeste den predem telefonicky potvrzoval, zda to maji a stejne jsem mel v zaloze jeste nahradni produkt, kdyby ten vybrany prece jen nemeli.
Aktualni dostupnost vyrobku nemaji na webu vzdy aktualizovanou, takze podle webu je to treba skladem, ty tam prijedes a reknou ti, ze to nemaji.
Proto jsem si to treba jeste den predem telefonicky potvrzoval, zda to maji a stejne jsem mel v zaloze jeste nahradni produkt, kdyby ten vybrany prece jen nemeli.
-
k tej aktualizacii na webe: fakt nie je dobra, prave som chcel na pokusy kupit oktavu 219 a odpisali mi ze uz nie je, potom sa tam objavila jedna vratena, hned som ju objednal a k tej mi ani nenapisali ze uz nie je, proste ju nepridali do objednavky (bral som aj ine veci).
k tomu postovnemu za viac veci, to sa mysli ako? postovne a balne je vzdy tolko isto a tusim od nejakej sumy je zadarmo... ked by si nieco posielal naspat, asi nie vsetko co si objednal, to cakas ze sa pokazi cela objednavka?
k tomu postovnemu za viac veci, to sa mysli ako? postovne a balne je vzdy tolko isto a tusim od nejakej sumy je zadarmo... ked by si nieco posielal naspat, asi nie vsetko co si objednal, to cakas ze sa pokazi cela objednavka?
-
ano... to neni tvoja vec, ako to oni zabalia a poslu... ty platis pausalne
precitaj podrobne podmienky ale urcite cim viac nakupis, tym su naklady na postovne vyrazne nizsie a vycisluju sa na celu objednavku. maximalne tam bude ina tarifa od nejakej hmotnosti nahor ale tu uz prekrocis pri 2 kilach (nemci maju iny tarif na balliky do 2kg, ale thoman ma urcite specialnu tarifu)
precitaj podrobne podmienky ale urcite cim viac nakupis, tym su naklady na postovne vyrazne nizsie a vycisluju sa na celu objednavku. maximalne tam bude ina tarifa od nejakej hmotnosti nahor ale tu uz prekrocis pri 2 kilach (nemci maju iny tarif na balliky do 2kg, ale thoman ma urcite specialnu tarifu)
Re:
Budu posílat balík zpět do Thomanna, cca 6kg, cena 5.000 Kč (vrácení zboží, které mi nevyhovuje, tzn. na moje náklady). Jakou přepravní firmu zvolit? Prosím vaše zkušenosti...fova píše: - balicek zpet musis poslat na sve naklady, cena baliku do Nemecka je od 500Kc vyse
(Zatím jsem našel schůdnou cestu jenom u české pošty (cena 700 - 1000 Kč). UPS vyžaduje předání přímo v depu, které je daleko.)
-
Re: Zkušenosti s Thomann.de
Pri objednavani pres Internet musis mit kartu, kterou oni akceptuji (viz jejich web) a u ni mit u sve banky aktivovane internetove platby
== www.crosswordchamp.com ==