Lexicon MPX-100 - asi vyhorel :(

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
ReaktoplazmAR

Lexicon MPX-100 - asi vyhorel :(

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Zdar,
včera som po dlhej dobe chcel použit lexicon MPX-100 a zistil som že asi je po nom.. adapter je vyhorety a teraz vlastne neviem ako zistit či aj efekt .. ?
efekt som otvoril a z vnútra vyzerá ok
ten zdroj bol 9V 1000mA.. skušal som efekt napojit inym adapterom 9V 500mA a nič.. hadam by aspon zasvietil.. :?: :?: :?:

badkick

Re: Lexicon MPX-100 - asi vyhorel :(

Příspěvek od badkick »

zdar.
no, tak to ti veru nezavidim. Tazko povedat, ci potrebuje cely prud (1000mA) aby nabehol. IMHO je tam (ako si aj ty pisal) ista vykonostna rezerva pre max. zatazenie a aspon rozsvietit by sa mohol aj pri tych 500mA. Ale nie som elektrikar. Len dufam, ze si checkol polaritu toho druheho adaptera - moze byt prevratena.

BTW. ako dlho si to mal vypnute? a odyslo to len tak pri zapnuti alebo si to mal zapojene pocas nejakej burky?
niekde som cital, ze je dobre nepouzivany nastroj (hlavne tie o dost starsie) aspon raz za cas na nejaku chvilu zapnut (napr. kvoli kapacite kondikov a podobne). vie to niekto potvrdit, prip. dat nejake hinty?

nuendo
Vybavení

Příspěvek od nuendo »

myslim ze MPX 100 je napajany 9V AC !!! - cize striedavy prud... trafo na striedavy prud sa neda prepolovat (otocit polarita)
takze kludne "vykuchaj" nejaky 9V DC (jednosmerny) adapter od Cinana... vyhod s neho usmernovacie diody a mas to...

elektrolyticke kondenzatory jednoducho casom "vysychaju" a stracaju kapacitu... je to asi jedno ci je to zapnute alebo nie

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zariadenie sa vacsinou zohrieva .. cize vnutri je teplo .. cize kondiky vysychaju rychlejsie ..

badkick

Příspěvek od badkick »

nuendo píše:myslim ze MPX 100 je napajany 9V AC !!!
veru, to bude tym :-) mas pravdu je to podla informacii na nete fakt Output 9V AC 1 amp (nie DC). To by som necakal :-).
Naposledy upravil(a) badkick dne 07 srp 2012 09:11, celkem upraveno 1 x.

badkick

Příspěvek od badkick »

Pytkin píše:zariadenie sa vacsinou zohrieva .. cize vnutri je teplo .. cize kondiky vysychaju rychlejsie ..
takze lepšie je nezapinať vobec, resp. minimalne? ;-) co sa tyka tych kondikov, tak som dakde cital, ze prave to aspon obcasne zapinanie udrziava ich kapacitu, resp. "formatovanie". ale neviem. BTW. casom vysuseny a vyduty kondik su zrejme 2 rozne veci, ci?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

nakolko ten efekt nema on/off, tak bol zapnutý vlastne každý den.. zbadal som že nejde až ked som ho potreboval.. (btw: použival som ho ako A/D prevodník k niektorým nastrojom, takže bol 99% času bypassnutý)
akurát ma napadá že asi 2 dni predtým som chcel trochu potrenovat baterku v UPSke, tak som to spustil len na baterku a nechal ju trochu vyžmýkat.. potom zas dobil.. inak už davnejšie som si všimol že ten adapter sa zahrieva..

Odpovědět