Zdar,
včera som po dlhej dobe chcel použit lexicon MPX-100 a zistil som že asi je po nom.. adapter je vyhorety a teraz vlastne neviem ako zistit či aj efekt .. ?
efekt som otvoril a z vnútra vyzerá ok
ten zdroj bol 9V 1000mA.. skušal som efekt napojit inym adapterom 9V 500mA a nič.. hadam by aspon zasvietil..
zdar.
no, tak to ti veru nezavidim. Tazko povedat, ci potrebuje cely prud (1000mA) aby nabehol. IMHO je tam (ako si aj ty pisal) ista vykonostna rezerva pre max. zatazenie a aspon rozsvietit by sa mohol aj pri tych 500mA. Ale nie som elektrikar. Len dufam, ze si checkol polaritu toho druheho adaptera - moze byt prevratena.
BTW. ako dlho si to mal vypnute? a odyslo to len tak pri zapnuti alebo si to mal zapojene pocas nejakej burky?
niekde som cital, ze je dobre nepouzivany nastroj (hlavne tie o dost starsie) aspon raz za cas na nejaku chvilu zapnut (napr. kvoli kapacite kondikov a podobne). vie to niekto potvrdit, prip. dat nejake hinty?
myslim ze MPX 100 je napajany 9V AC !!! - cize striedavy prud... trafo na striedavy prud sa neda prepolovat (otocit polarita)
takze kludne "vykuchaj" nejaky 9V DC (jednosmerny) adapter od Cinana... vyhod s neho usmernovacie diody a mas to...
elektrolyticke kondenzatory jednoducho casom "vysychaju" a stracaju kapacitu... je to asi jedno ci je to zapnute alebo nie
Pytkin píše:zariadenie sa vacsinou zohrieva .. cize vnutri je teplo .. cize kondiky vysychaju rychlejsie ..
takze lepšie je nezapinať vobec, resp. minimalne? co sa tyka tych kondikov, tak som dakde cital, ze prave to aspon obcasne zapinanie udrziava ich kapacitu, resp. "formatovanie". ale neviem. BTW. casom vysuseny a vyduty kondik su zrejme 2 rozne veci, ci?
nakolko ten efekt nema on/off, tak bol zapnutý vlastne každý den.. zbadal som že nejde až ked som ho potreboval.. (btw: použival som ho ako A/D prevodník k niektorým nastrojom, takže bol 99% času bypassnutý)
akurát ma napadá že asi 2 dni predtým som chcel trochu potrenovat baterku v UPSke, tak som to spustil len na baterku a nechal ju trochu vyžmýkat.. potom zas dobil.. inak už davnejšie som si všimol že ten adapter sa zahrieva..