NoiseGate se dvěma různými tresholdy ???

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
dJR

NoiseGate se dvěma různými tresholdy ???

Příspěvek od dJR »

Možná úplně blbý dotaz, ale ptám se. Existuje NoiseGate plugin, u kterého lze nastavit jiný treshold pro otevření (vyšší) a jiný treshold pro uzavření (nižší)?

Má obhajoba této potřeby je následující: Používám kytaru jako MIDI kontroler. Při hře na kytaru dochází tu a tam k takovému jevu, který normálně ucho nezaznamená, ale děje se asi toto - když hraju řekněme stupnici trsátkem, tak asi s mikrosekundovým předstihem před vlastním úderem trsátka o strunu se ozve úder struny o pražec (tzv. hammer on). Je to proto, protože dokonalé synchronizace pravé a levé ruky nelze vždy dosáhnout a je to úplně normální. Špička audio úrovně hammer on úderu je pochopitelně níž než špička audio úrovně úderu trsátkem. Problém je, že MIDI převodník reaguje už na audio úroveň hammer on a v důsledku toho pak tu a tam generuje dvě stejné MIDI note on události za sebou, což zní dost rušivě. Pokud použiju NoiseGate a nastavím treshold tak, aby neotevřel při hammer on a při hře trsátkem ano, vzniká problém, že MIDI převodník generuje note off událost ve chvíli, kdy NoiseGate zase zavře, což je ve chvíli, kdy je trsátkem zahraný tón kytary teprve tak v 1/3 sustainu. Zvýšení Release času můžu sice problém vyřešit, ale to jen pro případ, že za uvažovaným tónem už nebude následovat žádný další. Protože pokud by následoval Release time podrží otevřený NoiseGate i pro hammer on následujícího tónu :-( Hodil by se mi proto takový NoiseGate, který se umí otevírat na vyšším tresholdu než na kterém se zavírá...

dJR

Re: NoiseGate se dvěma různými tresholdy ???

Příspěvek od dJR »

No, takže jsem vygooglil, že takový NoiseGate musí mít slider Hysteresis, který určuje odstup Close Treshold od Open Treshold. Našel jsem, že takový plugin je v Logicu a Raeperu.

Nevíte o nějakém takovém VST pluginu, který by mi chodil v Cubase?

dJR

Příspěvek od dJR »

Super, ReaGate od Cockosu funguje i pod Cubase. Účel to splňuje! A jsem blažený!

Ale kdyby někdo přeci jen věděl o dalších NoiseGate pluginech s Hysteresis sliderem, dejte sem vědět!

Dobrou noc

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

noise gate se dvema ruznymi thresholdy mam v ramci drum stripu v ssl duende. ale nikdy jsem to myslim nepouzil.

Odpovědět