Poraďte mi prosim s compresorem
Poraďte mi prosim s compresorem
Poraďte mi prosim nekdo- uz jsem fakt na prasky...
Koupil jsem si kompresor ultra tube od Behringra a snazim se zkompresovat bici.
Pri nastaveni: treshold -10db
pomer 1:10 (limitace)
attack 1ms nejmensi mozny
release 0,05 sec
mi kompresor nezpracuje signal hned od zacatku. Vzdy na zacatku zustane obrovsky peak. Tento peak nejde odstranit ani zmensit
v dalsi sekci kompresoru, LIMITER.
Delam neco spatne, anebo je pristroj rozbity?
Pro upresneni-jaka koliv komprese (uz jsem vyzkousel snad vsechnamozna nastaveni) mi nezpracuje signal od zacatku.
Vzdy mi vyjde na zacatku veliky peak a zbytek signalu je dost slaby.
Za jakou koliv odpoved nebo navod moc dekuji.
Koupil jsem si kompresor ultra tube od Behringra a snazim se zkompresovat bici.
Pri nastaveni: treshold -10db
pomer 1:10 (limitace)
attack 1ms nejmensi mozny
release 0,05 sec
mi kompresor nezpracuje signal hned od zacatku. Vzdy na zacatku zustane obrovsky peak. Tento peak nejde odstranit ani zmensit
v dalsi sekci kompresoru, LIMITER.
Delam neco spatne, anebo je pristroj rozbity?
Pro upresneni-jaka koliv komprese (uz jsem vyzkousel snad vsechnamozna nastaveni) mi nezpracuje signal od zacatku.
Vzdy mi vyjde na zacatku veliky peak a zbytek signalu je dost slaby.
Za jakou koliv odpoved nebo navod moc dekuji.
Zbytocne hovorit, aky mas treshold, ked nevieme, co za signal tam pustas. Treshodl je parameter urovne, od ktorej zacne kompresor zaberat.
Zato 1:10 je nejaky velky pomer, nie ? Na bicie... To je potom ten skok, co mas - vela spicka na zaciatku (co je vlastne povodny signal, ked kompresor este nezabral) a po 1 ms Ti kompresor zabere takto sprudka (1:10).
Ja by som pri kompresii bicich postupoval tak, ze threshodl by som nastavil podla potreby tak, aby zaberal stale, iba v tichsich pasazach nie. kompresny pomer by som nastavil nejak tak pomerne jemne, nech to nerobi velke skoky a attack by som nastavil jemnejsie, cize nejaky dlhsi, nech to nerobi prudke skoky. Release by som nastavoval podla tempa.
Ale mozno mas iny zamer - neviem...
Zato 1:10 je nejaky velky pomer, nie ? Na bicie... To je potom ten skok, co mas - vela spicka na zaciatku (co je vlastne povodny signal, ked kompresor este nezabral) a po 1 ms Ti kompresor zabere takto sprudka (1:10).
Ja by som pri kompresii bicich postupoval tak, ze threshodl by som nastavil podla potreby tak, aby zaberal stale, iba v tichsich pasazach nie. kompresny pomer by som nastavil nejak tak pomerne jemne, nech to nerobi velke skoky a attack by som nastavil jemnejsie, cize nejaky dlhsi, nech to nerobi prudke skoky. Release by som nastavoval podla tempa.
Ale mozno mas iny zamer - neviem...
-
- Profesionál