Reverb lexicon

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Triball22

Reverb lexicon

Příspěvek od Triball22 »

Ahojte,

Potřeboval bych radu i tady. Omlouvám se jestli to nevysvětlim správně nebo to bude kravina.

Chtěl bych koupit tohle:
http://www.audiotek.cz/lexicon-mx400-jack-730.html

Proč:
A) buduji nove studio, budu nahravat vocal a spěv, tady vse ok
B) mam hodně výkonný počítač ale když jsem použival oblíbený plugin reverbu Aether na par stopach, sežral úplně výkon pc. Otazka zni, tenhle HW ma i plugin vst. Když ho použiji, bude reverb počítát HW lexiconu? Nebo stale pc?

Děkuji

tony9

Re: Reverb lexicon

Příspěvek od tony9 »

"Jelikož všechny efektové procesy probíhají „na palubě“ Lexiconu, šetří se současně výkon procesoru vašeho počítače a vy tak můžete ušetřený výkon využít například pro větší počet nahrávaných stop."

Triball22

Příspěvek od Triball22 »

Jelikož si to asi precital z popisu lexiconu citim se trapne. Příště pořádně číst a pak se ptát. Děkuji

tony9

Příspěvek od tony9 »

V klidu.
Rádo se stalo.

matucha

Příspěvek od matucha »

Ale stejne bych si ho nekupoval. Ted na podzim jsou ruzny slevovy akce a myslim, ze takova Lexicon PCM native by se mohla objevit za dost podobny penize. Pripadne z druhy ruky by to slo taky. PCM native je fakt spicka narozdil od tohodle zarizeni a zadnej z tech pluginu nezere prakticky nic.

Jo a nema smysl kupovat druhou cast toho baliku (Effects), ty mi prijdou dost neohrabany na ovladani a diky tomu hur pouzitelny.

Triball22

Příspěvek od Triball22 »

Super děkuji za radu. Budu koukat na slevicky.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Matouš ti radí dobře. V prosinci a červenci prodávaj Lexicon PCM Reverby za €350. Budeš mít top reverb za míň než stojí tenhle entry level hw unit a ještě ti nebude doma překážet, topit a žrát elektřínu nějaká krabice. ;)
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Triball22

Příspěvek od Triball22 »

Super. Děkuji kluci.

studiogain

Příspěvek od studiogain »

Ahoj, můžu poskytnout Lexicon MX 300, použil jsem ho tak 3x.....cenu navrhni. Funguje tak jak si navrhl výše, bez problému. Nyní mám PCM. Jako startovní by mohl posloužit.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo tu PCM Nativ. LPX neznam, je to orezana verze (i zvukove nejen ovladanim) ktera ti mozna muze stacit, ale za sebe muzu doporucit jenom tu PCM.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Měl jsem to doma zadarmo a nechtěj to :c) už bych to nechtěl ani zadarmo. Sice je to Lexicon, ale pokud se máme bavit o zvuku legendárních lexicon reverbů, tak to se mluví o těch modulej za sto tisíc a ne o těchto. Spíš si kup UAD-2, kde ti to ušetří CPU power a ještě na to je řada klonů různých reverbů, kompresorů apod.

Triball22

Příspěvek od Triball22 »

TOM diky kvůli tomu žádám o rady Vás skúsenejších.

tony9

Příspěvek od tony9 »

TOM-Thak píše:Měl jsem to doma zadarmo a nechtěj to :c) už bych to nechtěl ani zadarmo. Sice je to Lexicon, ale pokud se máme bavit o zvuku legendárních lexicon reverbů, tak to se mluví o těch modulej za sto tisíc a ne o těchto. Spíš si kup UAD-2, kde ti to ušetří CPU power a ještě na to je řada klonů různých reverbů, kompresorů apod.
Taky to tak vidím.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Jestli hledá jenom dobrej reverb, nemusí hned kupovat UAD: Krom teda toho že retro digi reverby jako 224 nebo RMX16 nejsou žádný all-roundery. A DreamVerb nebo snad dokonce RealVerb co se tak tváří, zase kvalitativně ono PCMko strčí do kapsy.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Odpovědět