TC Helicon VOICEWORKS
Re: TC Helicon VOICEWORKS
nejsem elektrikář, ale zkusil bych:
1. výměna kabelu stereo - cinch + redukce za normální TRS-TRS (stereo kabel)
2. je to všechno (Helicon, klávesy, zasilovač) zapojeno do jedné zásuvky (fáze)?
3. kontrola kabelů (napájecí / ostatní)
4. kontrola přístrojů
1. výměna kabelu stereo - cinch + redukce za normální TRS-TRS (stereo kabel)
2. je to všechno (Helicon, klávesy, zasilovač) zapojeno do jedné zásuvky (fáze)?
3. kontrola kabelů (napájecí / ostatní)
4. kontrola přístrojů
tu by som ešte dodal, že všetko (klavesy, zosilovač a voiceworks) bolo pripojené k jednej zásuvke. Ked som urobil pokus a voice works som zapojil na inú zásuvku, nežiadúce šumy výrazne zosilneli. tá zásuvka je napájaná zrejme z inej fázy.myslel som, že bude problém v elektrike v skúšobni, tak všetko som preniesol zo skúšobne domov do garáže, no problém bol ten istý. takže fakt neviem
no a uz si to zapojil bez toho zemniciho koliku?
ako to myslíš?, nerozumiem
./post249729.html?hilit=zemni%20smycka#p249729
ještě mě napadá kouknout se na propojení TC Helicon - zesilovač ... je uvedeno že je použitý mono kabel jack-jack zapojený do symetrického výstupu TC Helicon a pak do zesilovače ... jaké konektory má zesilovač? symetrické / nesymetrické? ... zkusil bych sem šoupnout místo jack-jack jiný - symetrický - kabel.
a proc porad resit neco, co s pricinou zjevne nesouvisi?
... to už bylo poslední
Jak píšu, nejsem elektrikář, tak jsem nadhodil návrhy na věci, který mě "v propojovacím řetězci zaujaly" 

ale jo, v pohode... ja jen ze vzdycky kazdej zkousi vsechno mozny, ale aby udelal to prvni a nejjednodussi, to ne 
navic se to pak v zavalu tipu ztrati...

navic se to pak v zavalu tipu ztrati...
manipulovať so zemniacim kolikom som neskušal, je k tomu originálny kabel, takže neviem ako by som ho odpojil. Samozrejme, prepojovací kábel medzi prístrojom a zosilovačom jack-jack som vymenil, skusil som odpojiť aj pedal, no bez zmeny. ešte ma napadá, pokiaľ chyba je v naprogramovaní prístroja všetko resetnúť do výrobných nastavení a začať znovu, ibaže bude potrebné všetky presety a efekty opäť nastaviť, čo je zdlhavé.
resetovat TC Helicon není potřeba, to nepomůže ... zkusit to tedy řešit tak, jak píše biscuit ...
proste si vezmi stary prodluzovak nebo rozdvojku a tam zemnici kolik odpoj. neznam jednodussi zpusob jak vyzkouset, zda je problem zde. samozrejme takhle bych to asi nenechaval, protoze zemnici kolik muze byt zapojen jako "ochranny vodic" na chasis pristroje, zvlast jestli je ta budka kovova... kazdopadne te to ale navede, kudy se pri reseni ubirat.
ok, dik, za vyskušanie to stojí. nie som elektrikár, ale myslim, že je to dosť nebezpečná vec, pretože k heliconu je pripojený mikrofon a áno, budka je kovová.
ja myslim, ze to nebezpecne neni (jsem elektrotechnik). ochranny vodic slouzi jen v pripade zkratu v zarizeni. je nutne si uvedomit, ze na spouste zarizeni vubec neni (dvojzilove napajeni ze site). samozrejme opatrnost pri manipulaci je vzdy to nejdulezitejsi, ackoliv riziko je minimalni 
klidne to jen bez koliku zapoj, poslechni a zase se vrat k originalnimu zapojeni napajeni.

klidne to jen bez koliku zapoj, poslechni a zase se vrat k originalnimu zapojeni napajeni.
aky mas zosilnovac a do ktorych konektorov je zapichnuty ten nesymetricky kabel z voiceworksu?
cim je napajany zosilnovac? cim su napajane klavesy? pocujes to rovnako aj ked odpojis klavesy? a ked odpojis mikrofon?
cim je napajany zosilnovac? cim su napajane klavesy? pocujes to rovnako aj ked odpojis klavesy? a ked odpojis mikrofon?
pred cim? co sa zmenilo v zapojeni?peto-12 píše:Pred tým sa takéto veci nediali