UAD-2 Satellite - podivné chování

Zvukové procesory, ekvalizéry, crossovery, kompresory, gate atd.
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

UAD-2 Satellite - podivné chování

Příspěvek od Kermitak »

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, zda jste někdo nezažil tohle:

Mám UAD-2 Satellite Quad Firewire. Teď jsem ho zkusil u kámoše připojit k Macbooku Pro (kterej jel z baterky) přes Apple TB/Firewire adapter a po zapnutí notebooku a UAD je na povrchu obou zařízení slabý proud (brnění, stejné jako když člověk připojí Macbook do zásuvky přes adaptér bez kolíku). Netušíte někdo, čím to je? Kolega elektroinženýr v práci mi tvrdí (naslepo, ta zařízení neviděl), že za to může kombinace šmejdskýho čínskýho zdroje u UAD a českých elektrických rozvodů, kde je atypicky zapojená zem. Ale zase mi přijde divný, že o tom nikde na netu nikdo nepíše, našel jsem jen jediný podobný případ od člověka, který tohle chování pozoroval když přijel s UAD na Bali... :)

BTW neměl byste někdo v Praze na chvilku k zapůjčení napájecí adaptér k UAD-2 Satellite? Chtěl bych zkusit, jestli to bude dělat i s jiným. Případně nevíte, zda můžu použít nějakej generickej stabilizovanej 12V DC, když dám pozor na polaritu?

Díky

biscuit

Re: UAD-2 Satellite - probíjí

Příspěvek od biscuit »

k posledni poznamce, kdyz das pozor na polaritu a zdroj bude mit dostatecny vykon, tak muzes pouzit i jiny, napr. nejaky univerzalni.

k tem rozvodum. myslim, ze u nas neni zapojovana zem nejak atypicky, spis se casto muzes setkat s naprostym opomenutim ochranneho vodice v rozvodu a jeho slouceni s nulakem nekde drive v ceste (panelaky, stary zastavby - obecne starsi a stare elektroinstalace). teda jestli mam na mysli to stejne, co kolega...

hombrefeo

Re: UAD-2 Satellite - podivné chování

Příspěvek od hombrefeo »

hlavne zmer ten stavajici zdroj pri plnem zatizeni, ten rozdil naprazdno/zatez muze byt nekdy az dvojnasobny...

Kermitak
Moderátor

Re: UAD-2 Satellite - probíjí

Příspěvek od Kermitak »

biscuit píše:k posledni poznamce, kdyz das pozor na polaritu a zdroj bude mit dostatecny vykon, tak muzes pouzit i jiny, napr. nejaky univerzalni.

k tem rozvodum. myslim, ze u nas neni zapojovana zem nejak atypicky, spis se casto muzes setkat s naprostym opomenutim ochranneho vodice v rozvodu a jeho slouceni s nulakem nekde drive v ceste (panelaky, stary zastavby - obecne starsi a stare elektroinstalace). teda jestli mam na mysli to stejne, co kolega...
Jo, je mozne, ze tohle mel na mysli. A je pravda, ze jsme to zkouseli ve starem panelaku...

Jinak V GME se da za par stovek koupit spinany stabilizovany zdroj 12V DC/7A, to by snad mohlo stacit :) (nemam ted po ruce ten UAD, ale predpokladam, ze to bude o dost min)

Jinak diky za odpovedi. Napsal jsem jeste do Disku, jestli se s tim nesetkali, uvidime co(jestli) napisou.

Ronny K.

Příspěvek od Ronny K. »

Tohle se deje nejen UAD2 Satellite. Ja tohle citim v UK nejen u macbook pro, ale take u mac pro s velkou apple klavesnici, nebo iMac 27", no a iMac27" a mac pro maji jen certifikovanou sitovou snuru, tak jako i jine pocitace. Jsem si jist, ze pokud se toto deje u vsech zarizeni, tak ti nejspise zmena zdroje nepomuze.
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Děje se to jen u toho UADu.

Ronny K.

Příspěvek od Ronny K. »

U mne se to deje ze vsim, takze me to nikdy nevzrusovalo
Mac Pro, iMac 27", Macbook Pro, MOTU828MK3, TC Finalizer 96K, UAD2 Satellite, Kurzweil K2000R, Nord Lead 2, Virus TI, Rode NT1-A, Mackie HR826MK2, Cubase 8.5, Wavelab 8.5, Vienna Ensemble Pro 5.

Odpovědět