Zoom multiefekty
- countrymetalman
Zoom multiefekty
Jsem naprosto zmaten multiefekty značky Zoom.
Před lety u modelů G2.xx,G7.xx,G9.xx výrobce a všichni prodejci v popisu uváděli, že tyto modely mají nějaký nový chip, který umožňuje v "dosud nevídané kvalitě naprosto autentické simulace všech nejznámějších kytarových aparatur a efektů". A teď v únoru 2014 vyšel nový model G1.xx za pár korun, u kterého výrobce a prodejci uvádí, že "Novinkami u G1ON jsou přepracované simulace aparatur, které znějí výrazně přirozeněji oproti předchozím modelům."
Tak to už asi bude muset hrát výrazně líp než ty originál aparatury nebo tedy nevím 
Re: Zoom multiefekty
Marketing, no. Vse je nutne brat s rezervou, protoze vzdy je produkt nejlepsi, nejprirozenejsi, lepsi nez kdykoliv pred tim. (-:
P.
to je tak , u lacnejšich produktov si dovolia prehanať chvalu u drahších už su vo vyjadreni opatrnejší .. tak to potom posobí že tie lacnejšie su lepšie ako drahšie
čo sa týka G1- 2-3 , tak tam su rozdiely skor vo vyhotovení ako vo zvuku ,..G1 je plastova škatula , ktora sa pri prvom zakopnuti rozpadne ,. G2 G3 sa volaju podla počtu šlapatok,.. zvukovo je to zhruba rovnako dobry šhit (počul som novu G3 na thomanne a znie ako moja G1xn
)
čo sa týka G1- 2-3 , tak tam su rozdiely skor vo vyhotovení ako vo zvuku ,..G1 je plastova škatula , ktora sa pri prvom zakopnuti rozpadne ,. G2 G3 sa volaju podla počtu šlapatok,.. zvukovo je to zhruba rovnako dobry šhit (počul som novu G3 na thomanne a znie ako moja G1xn
simulacie na zoom R16 rekorderi sa mi zdaju o niečo lepšieako G1xn , ale su tam pridane aj šumy jak z vypeckovaneho aparatu. vydarena sa mi zda simulacia basgitary (gitarou) ale ta sa mi javi trochu leniva -pomalšia
zaujmalo by ma ako vznika taky proces simulacie..
že by analyzovali skutočne aparaty vstup a vystup a podla toho vypočitali algoritmus upravy signalu ? Alebo každa sučiastka Aparatu ma vlastny proces v digitalnej podobe ? 
- Microdesignum
I přes to všechno - ZOOM určitý pokrok dělá. Mám ZOOMí multiefekt vyrobený asi před 10 lety - 32 kHz/12 bitů a zvuk tedy nic moc. Slyšel jsem, jak zní nové multiefekty a nezdálo se mi to špatné. Samozřejmě, kdo chce hrát na lampové kombo, asi k němu nebude kupovat multiefekt od tohoto výrobce. Ale to není cílová skupina ZOOMu. Pokud vím, tak ZOOM nabízí "střední třídu" za velmi přijatelnou cenu.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz
http://www.microdesignum.cz
jazzym píše:to je tak , u lacnejšich produktov si dovolia prehanať chvalu u drahších už su vo vyjadreni opatrnejší .. tak to potom posobí že tie lacnejšie su lepšie ako drahšie![]()
z ronakym pristupom som urobil aj lahkovážne hodnotenia mojich G1xn a R16 simulacii , tak sa dufam nikto nimi nebude riadiť
ked kupiš efekt za par šupek nemaš sa čo stažovat. Mam dojem že rozdiel medzi low end a profi triedou je skor vo vyhotovení, odolnosti, možnostiam pripojenia a kvalite vystupu (sluchatka /lineout).
neni nikde napisane že sa nemože použiť detska hrkalka na nahravke, Ja na všetko nahliadam ako na použitelny hudobny nastroj, či je to tranzistorove kombo , lacny multiefekt alebo ..
čo mam ešte doma? .. šejker z plechovky a ryže
, ..takže aj stary multiefekt s 12bit 32khz s podivnym zvukom može byť raz vyhladavany vintage (ked sa presytime dokonalosti moderných simulacii )
neni nikde napisane že sa nemože použiť detska hrkalka na nahravke, Ja na všetko nahliadam ako na použitelny hudobny nastroj, či je to tranzistorove kombo , lacny multiefekt alebo ..