CSS dotaz

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

CSS dotaz

Příspěvek od bassline »


Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: CSS dotaz

Příspěvek od nixx »


Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: CSS dotaz

Příspěvek od bassline »

A co z toho teda plynie ? Ze je to nejaka nedomyslenost CSS a da sa to osetrit iba cez JS ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13813
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: CSS dotaz

Příspěvek od dendy »

takto - overflow:auto; nefunguje ked ten vnutorny div ma float:right.. tje z dovodu ze ked ho das floatovat right tak ti "precnieva" z toho nadradeneho divka smerom DOLAVA .. a scrollbary sa zobrazuju len pre floatovane elementy trciace z naradeneho elementu DOPRAVA ..

ak chces mat vnutorne divko floatovane napravo, musis ho zabalit este do jedneho ktoremu das float right .. cize nejak takto :

Kód: Vybrat vše

<div style="overflow:auto;background-color:green;max-width:200px;min-height:200px">
	<div style="float:left; width:300px;">
		<p style="float:right; width:300px;background-color:red;">
		block block block block block block
		block block block block block block
		block block block block block block
		</p>
	</div>
</div>
Dalsie vec - mas tam chybu v tej tvojej povodnej ukazke - nadradeny div mas max-width 300 a vnoreny mas width 200 - takze nemzoes cakat ze tam budes mat scrollbar :)

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: CSS dotaz

Příspěvek od bassline »

dendy píše:Dalsie vec - mas tam chybu v tej tvojej povodnej ukazke - nadradeny div mas max-width 300 a vnoreny mas width 200 - takze nemzoes cakat ze tam budes mat scrollbar :)
Preco chyba ? Ved ked zmensim okno browsera, tak sirka nadradeneho divu moze byt mensia ako vnutorny div.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13813
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: CSS dotaz

Příspěvek od dendy »

no tak jasne vtedy je to ok .. ja som sa vyjadroval k tej konkretnej ukazke nie k pripadu ked zmensis okno browsera, to ma nenapadlo.. ono ked davas nejaku ukazku je dobre ked hned po naloadovani vidno problem - nie kazdeho hned napadne ze ma zmensovat okno :))))

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: CSS dotaz

Příspěvek od bassline »

Este vyuzijem tuto temu na inu otazku:

Uzivatelske rozhranie zlozitejsich aplikacii v cloude sa dnes standardne vyvija v HTML+CSS+JS ? Alebo su aj nejake ine, vhodnejsie varianty ktore sa bezne pouzivaju a budu pouzivat ? ...napriklad ze cele UI je naprogramovane v PHP alebo inom jazyku ktory bezi na serveri, teda v jazyku ktory obstarava to jadro datovej funkcnosti celej aplikacie. Neviem ci som to zrozumitelne napisal :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22150
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: CSS dotaz

Příspěvek od Pytkin »

HTML+CSS+JS je u klienta .. PHP, JAVA, a ine veci su na serveri ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13813
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: CSS dotaz

Příspěvek od dendy »

vyslovene web aplikacie je idealne robit tak ze gui je naprogramovane html+js+css - idealnev nejakom aplikacnom frameworku v ktorom uz mas hotove zakladne komponeny - ja napriklad pouzivam EXTJS (http://www.sencha.com) ale su aj ine jQueryUI a x dalsich - a data tej aplikacii poslytuje nejaky webserviis, trebars jsonrpc, xmlrpc, REST a podobne... potom je jedno v com je naprogramovana na serverova cast ktora poskytuje tie servisy - tipicky, ako povedal pytkin, je to php, java, ale principialne to moze byt akykolvek server-side jazyk ... dokonca aj javascript sa da spustat na serveri :-)

princip je proste ze server ti v nejakom standardizovanom protokole poskytue sadu servisoc ktore zapisuju/citaju data, a klientska aplikacia bezi v browseri a tieto data len zobrazuje a vstupy od klienta zase posiela na server...

Odpovědět