Ako k tomu pridem ja ako volic ktory nikdy v zivote nevolil stranu ktora tu vladne a musim sa riadit zakonmi ktore schvaluje ?? Ktoru volilo 40% volicov z 50% ktory sa volieb zucastnili - cize defakto v skutocnosti len 20% registrovanych volicov chce vladu tejto strany .. a naprek tomu ich tu mame, a vladnu ako jedini bez kontrolnych organov bez nutnosti sa s niekym dohodnut ..Oxyygen píše:Jak ja k tomu prijdu jako volic, kdyz volim stranu s programem, ona zvitezi, tim padem chci aby vlada byla slozena s lidi ktere jsem volil.
Hold demokracia je o kompromise, musis sa zmierit s tym ze nerozhoduje len tvoj vlas ale aj hlas milionov dalsich volicov, pri volbe musis zvazovat nielen stranu ktora splnuje tovoje predstavy ale aj prihliat na to ci nieje potencial aby ta strana isla do koalicie s inou, ktora tvoje predstdavy nesplnuje .. Ty svojou volbou das urcity mandat strane a potom parlamentne pomery stran rozhoduju dalej o tom ake velke slovo ma ta-ktora strana - ale principialne cim viac stran, tym sa mozno tazsie rodia zakony, ale je aj viac zabezpecene aby sa neprimali jednostranne orientovane zakony a nesliapalo po pravach a nazoroch memsin .. Multi-nazorove prostredie je zachranna brzda demokracie pred padom do totalitneho rezimu a vlady 1 strany
Tvoj nazor je v poddsate o tom, ze je najlepise aby vladla 1 strana ktora ziska nadpolovicnu vacsinu hlasov a nazro vsetkych ostatnych (tej mensiny) je uplne irelevatny, "nech si ti zmrdi naseru" ... Ten zmrd co tu u nas robi premiera (a tienoveho prezidenta, a sefa justicie, a policie, a prokuratury, a vsekeho) ma na to taku frazu "Je podtrebna silna vlada ktora vie bez vahania robit potrebne vazne rozhodnutia" (alebo tak nejak to formuloval)
V praxi to znamena ze v parlamente sedi 83 poslancov ktori hlasuju podla toho, ci im sefka poslaneckeho klubu ukaze palec hore (hlasovat za zakon) alebo palec dole (hlasovat proti zakonu) .. A ked sa obcas ona zabudne, poslanci nevedia ako maju hlasovat tak naprikald zahlasuju za opozicny alebo proti koalicnemu zakonu a hlasovanie sa musi opakovat - znie to ako scifi ? Nie, realita slovenska, v praxi vlada 1 strany a 1 muza..
A kto urcuje sefke poslaneckeho klubu ako ma drzat palec je viacmenej jasne - takze na slovensku mame v podstate neoficialne (vdaka ludom s nazorom ako ty) diktaturu.
Preto hovorim - tento tvoj sposob uvazovania vedie k tototalitnemu rezimu, na Slovensku to zaciname mat v praxi v priamom prenose nazivo ..
Neber to ako osobny utok voci tebe - len vysvetlujem preco je takyto nazor uplne zly a kam vedie ..