Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

MDudas

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od MDudas »

dendy píše:upkne najkomplexnejsi a najlepsi clanok na utecenecku temu co som kedy cital... trosku som sa aj zahanbil lebo som si uvedomil ze niektore veci som vnimal az moc zjednodusene a stadovito.. ale skusim sa poucit :-)
...
hrtp://niejemijedno.sk/encyklopedia-problemu-imigracie/
No vidis. A ja som to skoro vsetko vedel. A ked tu napisem nieco kritickejsie, tak po mne niektori idu, jak komunista po triednom nepriatelovi...
A mas pravdu - aj pre mna jeden z najlepsich clankov.

lavender

Příspěvek od lavender »

@dendy: tesi ma ze si neni zadubenec.
@ivo: skoda,vnimam ta ako zadubenca. posrateho zadubenca.

tony9

Příspěvek od tony9 »

dendy píše:m vnimal az moc zjednodusene a stadovito.. ale skusim sa poucit :-)

fakt silne - dlhe ale stoji za precitanie..
hrtp://niejemijedno.sk/encyklopedia-problemu-imigracie/
Je tam chyba v adrese.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ivo píše:V maďarštině ...
No... v madarstine tam tabule samozrejme uz boli predtym. A ukazalo sa, ze migranti potom netrafia na zachod a tak ... chodia inde...
Potom jeden chytry navrhol anglictinu... a to situaciu trochu zlepsilo. Ale nie moc. :wink:
A potom prisiel jeden totalne blaznivy idealista s arabstinou :shock: - vraj ked chcu usmernovat davy arabov, tak by to malo zabrat....
- - -
Ivo, tvoj pohlad mi trosku pripomina nase Tatry - nedame tam tie multi-jazycne orientacne cedule... ani za ten svet... :lol:
- - -

Inak - Madari si tych migrantov tiez tak trosku "historicky zasluzia". Podobne ako Nemci... :lol: :oops:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Este musim jednu cerstvu:
http://www.sme.sk/c/8002075/na-americky ... licia.html

(pre ceskych citatelov - Jan Carnogursky je jeden z najznamejsich slovenskych disidentov byvalej doby - aj takto moze slusneho cloveka uplne zblbnut zivot za zeleznou oponou :( )

rastis

Příspěvek od rastis »

ze je J. Carnogursky slusny clovek, v zmysle ze sa slusne pozdravi, podakuje, pouziva prosim, dovidenia a nenadava, to som nikdy nepochyboval... iluzie o jeho vnutornych moralnych zasadach som ale nemal nikdy, respektive mozno do polky roku 1990.

na druhej strane mierna rusofilia nie je o nic nebezpecnejsia, ako optimisticky amerikanizmus ;)

dendy

Příspěvek od dendy »

rastis píše:na druhej strane mierna rusofilia nie je o nic nebezpecnejsia, ako optimisticky amerikanizmus
to podpisem aj u notara .. bohuzial vacsina ludi ma tendenciu skznut bud do neobjektivneho vyzdvihovania rusakov alebo amikov .. pre mna prast jak uhod .. jedno zle, druhe zle ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A tady máme poselství z dávných věků :)

http://www.energiezivota.com/skryte-mou ... kych-vojsk

@lavender: zkus diskutovat slušně, označovat někoho kdo má jiný názor než ty všelijakými nadávkami, je dost primitivní, nemyslíš ?

klingáč

Příspěvek od klingáč »

rastis píše:ze je J. Carnogursky slusny clovek, v zmysle ze sa slusne pozdravi, podakuje, pouziva prosim, dovidenia a nenadava, to som nikdy nepochyboval... iluzie o jeho vnutornych moralnych zasadach som ale nemal nikdy, respektive mozno do polky roku 1990.

na druhej strane mierna rusofilia nie je o nic nebezpecnejsia, ako optimisticky amerikanizmus ;)
:palec+:
dendy píše: upkne najkomplexnejsi a najlepsi clanok na utecenecku temu co som kedy cital... trosku som sa aj zahanbil lebo som si uvedomil ze niektore veci som vnimal az moc zjednodusene a stadovito.. ale skusim sa poucit :-) )
:palec+: , škoda že aspoň makové zrnko takejto sebareflexie nepožreli viacerí..či už tu na fóre, alebo mimo neho. Niektorí na to bohužiaľ nemajú kapacity a niektorí sú úprimne presvdčení že nemusia, veď už veky vekov vedia všetko. Ale úplne všetko. :mrgreen:

lavender

Příspěvek od lavender »

@Ivo: priposrata zadubenost pre mna predstavuje psychicke rozpolozenie cloveka, ktory :
1. nechce prijat iny pohlad, nazor, napriek tomu, ze ten jeho je uplne ale uplne okliesteny a neuplny
2. sa pravdepodobne tak velmi boji, ze asi to je ten dovod preco nechce iny nazor prijat, dokonca ani zauvazovat nad tym, ze sa moze mylit.
nemam pocit, ze sa nenachadzas v takomto stave, takze som iba pomenoval co tu po tebe citam. nenapisal som, ze si kokot. pretoze viem, ze kokot nie si.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

me fascinuje, jak lidi, ve vecech, ve kterych nemusi vykonavat zadna rozhodnuti, maji jasne a vyhranene nazory. pritom, kdyz nemusim o nicem rozhodovat, muzu si prece nechat znacny odstup, nemusim se primo priklanet k nejake variante, mohu jich dokonce brat v potaz hned nekolik, klidne i protichudnych... proste nemusim mit pro veci reseni.
prijde mi, ze lidi touhle svou potrebou se polarizovat, degraduji a predem zapuzuji zdravy rozum, kterym by bez toho (alespon nekteri) mohli disponovat ve vetsi siri.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Lavender: ale úplně totéž můžeš napsat o sobě :wink: To je zase tvůj názor a může být klidně naprosto chybný a nereálný ... Každý máme svůj názor a zkušenosti ... Tady se o ně můžeme pro občasné odreagování podělit, ale "zasvěceně" (a zadubeně :) hodnotit jiné diskutující jen proto že nepodporují můj názor, je myslím dost mimo mísu ... Já osobně myslím že podstatná jsou reálná fakta, situace, projevy, tendence a pravděpodobné perspektivy, spíše než abstraktní sluníčkařské teorie :wink:

např. http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... hlizi.html

Biscuit: pokud si myslíš že se nás to netýká, je to jen abstraktní problematika a můžeme si jen tak donekonečna pohrávat s teoretickými modely, pak návrat (jak píšeš) ke "zdravému rozumu" může prospět :wink:

Samozřejmě s tím že každý názor a "pravda" jsou jen velmi relativní ...

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit píše:me fascinuje, jak lidi, ve vecech, ve kterych nemusi vykonavat zadna rozhodnuti, maji jasne a vyhranene nazory. pritom, kdyz nemusim o nicem rozhodovat, muzu si prece nechat znacny odstup, nemusim se primo priklanet k nejake variante, mohu jich dokonce brat v potaz hned nekolik, klidne i protichudnych... proste nemusim mit pro veci reseni.
prijde mi, ze lidi touhle svou potrebou se polarizovat, degraduji a predem zapuzuji zdravy rozum, kterym by bez toho (alespon nekteri) mohli disponovat ve vetsi siri.
tak nepriamo sa rozhodovat mozes.. mame (ciste teoreticky samozrjme) zastupitelsku demokraciu takze vo volbach mozes dat hlas tym zmrdom (rozumej politikom :-)) ktori nazorovo co najviac koreluju s tym tvojim.. samozrejme... nie som naivny, viem ze potom realita moze byt inde ako to co prezentuju zmrdi pred volbami a ako konaju po volbach ...

lavender

Příspěvek od lavender »

@Ivo: ja som pisal ze neviem co si mam o tom celom mysliet a ani neviemco bude a co je dobre v takejto situacii robit. spolieham na svoju intuiciu - a ta mi hovori, ze to co sa deje nie je len tak a ti ludia to pre nieco robia. a mozme si za to sami.

Odpovědět