Dnešný príbeh

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
biscuit

Re: Dnešný príbeh

Příspěvek od biscuit »

Ivo píše:
Pytkin píše:uha .. ja asi zijem v inej krajine .. podla mna moc na vyber nemaju .. a su radi ze aspon nejaku pracu zozenu ..
Je to jenom věc snahy, hledání, aktivity, přemýšlení, kreativity, podnikavosti anebo jejich opaku ... (pak nezbývají než ty markety). Každý má možnost v tom něco dělat, buď dá přednost šedivé pasivitě nebo něčemu jinému ...
ivo, neni. je to slozitejsi. samozrejme tim nehledam omluvu pro flakace, lemply a lidi liny se jen zamyslet, co by chteli peceny holuby primo do huby... a je fakt, ze tehle lidi je vetsina z tech, co si porad na narikaj. ale jsou mezi nimi i ti, ktere zminuje oxyygen - ti co jim nebylo dano dost intelektu nebo vule a presto to nejsou flakaci ani zmrdi.

a taky neni vzdy jednoduche najit sebeuplatneni, kdyz je clovek alespon trochu ctizadostivej, ma o sobe nejaky mineni a nechce jit pod svou uroven. ja takhle hledal praci rok, prosel desitky pohovoru a bud o me nemeli zajem oni - protoze jsem pro ne asi byl prilis obycejnej (nevypravel jsem jim zadny pohadky, jako je pri pohovorech bezne), nebo jsem nemel o danou praci zajem ja. ve vetsine pripadu jsem z jednani odchazel s pocitem pohrdani osobou, se kterou jsem prave jednal - tehdy jsem si docela udelal obrazek o nasi spolecnosti. dodnes mi vadi kolik mentalnich nuzaku se ve spolecnosti stavi do pozic polobohu, kterym je za tezko vam i odpovedet na pozdrav. pritom maji casto holou rit a v hlave slamu (ta jim casto i couha z bot).

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

A hlavne pokladni neni povolani kde by melo byt ponizovani a pretezovani smyslem prace.

Naopak, je to vystupni vizitka, cim spokojenejsi obsluha tim vic kseftu.

Celej problem tehle manazeru je, ze pohrdaj lidskymi zdroji a tihle lide nemaji daleko ke "šmejdum" kteri oblbujou duchodce.

Ze to jde se cti je krasne videt na mcDonaldu - ackoliv je to narocna prace a nic moc ohodnocena, vsichni co tam pracuji se umi chovat, jsou upraveni a nemam z nich pocit nejakejch zoufalcu a vecnejch stezovacu.

Je tam vojenskej model typu nemakas - letis, makas - mas sanci na postup a pochvalu - pro tyhle lidi ucinnej.

Proste nasrat Albertu, Tescu, kde prodavacky i prodavaci zapachaji, maji mastny vlasy, vyjizdej spatny ceny, ktery nuti cloveka porad kontrolovat uctenky. V tomhle pripade je na vine pouze vedeni, ktery je lhostejny k tomu jak prodejna a zamestanci vypadaji a pusobi - a tim mi davaji jasnej signal, ze pohrdaji i zakazniky.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no to je presne o tom, co jsem psal. je to klasickej ceskej bordel, kde si kdejakej vedouci prodejny o sobe mysli, ze je reditelem planety. chova se debilne, necha chovat se debilne i sve podrizene, nevyzaduje po nich profesionalitu, protoze sam neni profesionalem atd. a ucta k zakaznikovi? to clovek bud musi narazit na osobnost mezi personalem (to se prakticky nestava), nebo natrefit na prodejnu nebo retezec, ktery vede profesional, nebo ma managment nastavena prisna pravidla a jejich dodrzovani kontroluje a postihuje a nebo vyjet za hranice, kde se nestaci divit, jak s nim dokaze nemecka prodavacka mile rozmlouvat, ackoliv by pro ni mel byt jen "social z vychodu". osobne jsem jen v italii narazil na krypla (cisnika), o kterym jsem chvili uvazoval, jestli neni z cech. a to byla smutna vyjimka - italove jsou vetsinou velmi pohostini a pratelsti.

sice jsem trochu odbocil od tematu, ale myslim, ze to velmi uzce souvisi. lidi se u nas ve velky mire proste neumeji chovat k druhym. a je jedno jestli ve vztahu prodavac-zakaznik, nadrizeny-podrizeny, nebo soused-soused. slusnost a zdvorilost, to je neco, ceho je u nas malo. rozhodne min, nez na zapad od nas :-(

bassline

Příspěvek od bassline »

Neodbocujes od tematu :wink:

Thread je presne o tom a som velmi milo prekvapeny ze Ty a Oxyygen ste pochopili o com to cele je.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja myslim, ze vetsina lidi co sem chodi, to chape. proto je to tady tak dobra unikova zona :-)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

nestacim se divit...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

To, ze sa obchodne retazce chovaju ako pisete je smutny fakt, ale mandat im na to davame my-zakaznici. Tak ako napriklad bulvar by nemal nijaku moc, keby nemal citatelov, tak velkoretazce by sa nechovali ako sa chovaju, bez nekonecneho mnozstva (zrejme spokojnych) zakaznikov, resp. uchadzacov o pracu.

Pred par rokmi sme mali v kazdej druhej ulici a v kazdej dedine lokalne potraviny, z nich drviva vacsina uz neexistuje. Skrachovali, lebo my sme radsej isli nakupovat vo velkom do Tesca lacne smejdy. A nikto nas nenutil .

Ked vidim v televizii zabery, ako davy ludi cakaju ako hladne telata niekolko hodin na otvorenie pred supermarketom, v ktorom je "akcia" a potom sa tam div nepozeru navzajom, tiez mam obcas problem tych jedincov nepovazovat za telata. A nikto ich nenuti. Ked taketo spravanie vidi vedenie retazcov, niet sa co cudovat ich sposobom.

Keby retazce videli, ze ich sposoby im odhanaju zakaznikov, lebo im proste vadia, zrejme by tie sposoby v zaujme ziskov prehodnotili. Lenze zakaznikov neubuda, lebo im tieto pomery zrejme nevadia.

Ja osobne sa snazim cim dalej tym viac hypermarketom vyhybat. Mlieko kupujem dvakrat tyzdenne z pojazdneho mliecneho automatu (ktory predava aj syry a maslo), detom kupujeme kozie mlieko u nas v dedine (obe su lacnejsie nez plnotucne mlieko v Tescu), vajcia kupujem od suseda (tiez su lacnejsie nez v Tescu), maso v masiarstve atd. Keby sa takto snazilo nakupovat cim viac ludi, nielenze by sa dostali ku kvalitnejsim potravinam, ale by aj podporili miestnu vyrobu. Lenze vacsina obcanov dalej ako na cenovku nedovidi. Bohuzial.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

biscuit píše: sice jsem trochu odbocil od tematu, ale myslim, ze to velmi uzce souvisi. lidi se u nas ve velky mire proste neumeji chovat k druhym. a je jedno jestli ve vztahu prodavac-zakaznik, nadrizeny-podrizeny, nebo soused-soused. slusnost a zdvorilost, to je neco, ceho je u nas malo. rozhodne min, nez na zapad od nas :-(

Specialne v Praze je to opravdu neprijemny. V zadnym jinym meste jsem nezazil tak husty lidi. Je teda fakt ze vetsina jsou naplava semleta velkomestem. Jsem uz byl alergickej na pozu "nemam cas, strasne pospicham, nestiham".:)

Kdyz jsem se vratil po 4 letech na jih cech, prislo mi jako zazrak, ze se treba zapovidaji dva neznamy lidi na ulici...:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dendy

Příspěvek od dendy »

Ja nemam raz zdvorilostne rozhovory na ulici... ked si s niekym mam co povedat ten cas si najdem vzdy, ide to proste same od seba, a nemam problem zakecat sa aj na pol hodiny :)) ... ale ked si ale nemame co povedat fakt nemam rad postavat na ulici a take tie klasicke frazy "no ako mas" - "dobre a ty" - "aale ani sa nepytaj" - "a co robis" - "blablabla" .. zdvorilostne frazy ... to uz radsej fakt poviem to "nemam cas, nestiham, musim bezat" ...

Len za to ze sa s niekym poznam a povedzme par rokov dozadu sme si mali co povedat neznamena to ze to plati stale ...

Odpovědět