Domácí kino

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Pytkin
Moderátor

Re: Domácí kino

Příspěvek od Pytkin »

to je zaujimave .. pristup toho cloveka nekomentujem .. ja by som mu povedal do telefonu ze je kokot a nech ide do pice .. tak ako to pisem .. Ale ine chcem .. ja mam taky uz dost stary projektor .. ale nikoho z neho oci nebolia .. nejaky mazaci efekt tiez nepozorujem .. tmu treba mat .. my ho pozerame len v noci .. moj specialne , lebo to je home cinema projektor (nie prezentacny) , takze ma malu svietivost .. a hluk samozrejme robi (to kazdy) ale pri sledovani to clovek nevnima vobec , lebo repraky hraju omnoho hlasnejsie ako ten hluk projektoru .. to vyhladenie , to je zrejme dopocitavanie snimkov .. to ma kazda telka a potom vsetky filmy vyzeraju jak TV inscenacia .. to by si rozhodne nechcel pouzivat :) .. inak ked sa nad tym zamyslam tak ano .. ono to blika .. ked sa divas mimo obraz tak pozorujes blikanie .. to je tusim dane tou DLP technologiuou .. mam pocit ze LCD to nerobia ? neviem .. v kazdom pripade ale u nas doma nikoho z toho neboli hlava .. mozno ste moc citlivy .. alebo je to vec zvyku ? ono aj ked som si kupil novu telku , som mal pocit ze ma par dni rezu oci .. ale oci sa prisposobili ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mozna pri vyssich hodnotach ansi je i to poblikavani intenzivnejsi. a dlp je v tomhle skutecne kompromis a horsi nez klasicka technologie.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No ten člověk je fakt exot. Napsal jsem mu ted jako reakci na přípis že když tedy nechceme nic koupit, prezentace je zpoplatněna : "Dobrý den, podmínky a ceny služeb je třeba uvést vždy jasně předem, ne až dodatečně. Pokud nás pozvete do showroomu a za měsíc poté oznámíte že to vlastně byla placená služba pokud si něco nekoupíme, působí to dost neseriozně"

A on na to:

"O serioznosti Prosim radeji pomlcme. odporuje to logice, jsme v 21 stoleti. Dekuji. Mnoho lidi tento pristup ocenuje, nevim proc by nas cas, ktery jsem stravil s Vami mel platit nekdo jiny a charitou opravdu nejsme. S pozdravem Jiri Pechacek ProjektorDoma.cz"

:) :shock:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo neres ho, je to debil. mne je to jmeno povedome a mam dojem, ze se v tehle oblasti pohybuje tedy uz dost dlouho (ja jsem s tim prestal pred vice nez deseti lety). coz je prinejmensim zvlastni, jak se v cechach muze darit lidem, kteri nemaji ani minimum obchodnicke etiky.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já to neřeším, pobavilo mě to :)

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ivo píše:"O serioznosti Prosim radeji pomlcme. odporuje to logice, jsme v 21 stoleti.
aneb... http://www.csfd.cz/film/322198-smejdi/
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem udělal krok k velkému upgradu domácího kina a pořídil tuhle top TV (zakřivená Ultra HD 65'') http://www.techradar.com/reviews/audio- ... 487/review Je to obrovské, obraz naprosto neuvěřitelný (zejména u 4K videí atd.), ale jako všechno, má i tohle svou mouchu, které těžko uvěřit: má to separátní box na všechny propojení a konektory (Samsung Connect One), ale ten box má permanentní větrák ! :) Takže to pořád lehce hučí. To jsem fakt nečekal že něco takového je možné ... Napadá mě jediná věc - zavřít to do zvukově izolované skřínky a ty kabely vyvést zezadu ..

Na sledování filmů impozatní ... ještě čekám upgrade repro :)

Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kamarat mal kedysi plazmu pioneer .. to uz je dobrych 15 rokov .. daky top model .. a tiez to malo takto .. tusim sa to prehrievalo dokonca .. mal normalne tiche ventilatory pridane k tomu v skrinke ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Trošku jsem z toho rozladěný - obraz, vlastnosti atd. jsou vynikající, ale ten permanentní pištící "vysavač" lehce nesnesitelný (nepouštíme věci extrémně hlasitě, takže to slyšet jde). Protože tam ted kolem toho budeme dávat nové skřínky, poličky atd., napadá mě udělat pro to větší samostatnou zvukově izolační skřínku (vzor pan Sýkora :) tj.sendvičové desky a mezi nimi rockwool a vzadu odklápěcí destičku na průchod těch pár kabelů. Otázka jak to pomůže (zvukově asi jo), ale jestli se to tam postupně neuvaří ? Nechápu jak vůbec výrobce mohlo napadnout něco takového - luxusní TV za hodně peněz a dát k tomu tento permanentní hukot. Dočetl jsem se že předtím to tam nebylo, ale na základě stížností že tento box byl příliš horký, tam dali tento větrák. Mně by vůbec nevadilo že box je horký (nesahám na něj). Otázka je jestli se ten větrák prostě nedá uvnitř jen odpojit ... poslal jsem dotaz do Samsungu.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ivo: Ak nie odpojit, tak pripadne znizit otacky nejakym predradenym odporom, ako sa to robi pri tichych pocitacovych vetrakoch... Aky je tam priemer toho ventilatora?

dendy

Příspěvek od dendy »

ja inak celkom nechapem - naco v externom boxe ktory obsahuje v podsate len in/out porty je treba ventilator ?? to co tam preboha je ze sa to tak hreje ze to musi byt AKTIVNE chladene ?? cista haluz ..

ivo: tak skus dat inzerat ze vymenis ten box sa starsi model bez ventilatora.. ak je to inak kompatibilne, tak to moze byt obojstrnne win-win pre niekoho kto ma zase ten starsi a sere ho ze to kuri :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Taky nechápu proč v I/O box vaří a musí tam být mega větrák ... Vyměnit za předchozí se bohužel nedá, je to přesně k typu - ptal jsem se Samsungu ... Konzultoval jsem s panem Sýkorou - doporučil nedávat to do dřevěné skřínky s izolací (teplo by nemělo kam odcházet), ale udělat menší kovovou krabici , např. z 0,5mm duralu, která bude teplo odvádět a splní i zvukově izolační požadavky. To pak ještě můžu dát do skřínky s otevřenou zadní stěnou (nebo s mřížkou). To už by asi měl tu věc ztišit dost ...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Zalezi Ti na rozmeroch toho In/Out boxu, resp. strate zaruky? Ak mas v okoli nejakeho, servisaka, elektronika, kutila... nemal by byt problem namontovat na ten box nejaky pasivny chladic a ventilator proste odstavit. Je to podla mna jednoduchsie a hlavne ucinnejsie, nez akakolvek skrina.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jasně že nezáleží na rozměrech, zkusím. Ještě sem přijede technik Samsung se na to podávat. Jinak jsem zjistil že v té krabici nejsou jen I/O, ale celá elektronika TV + procesor. Tak proto ...

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ivo píše:Taky nechápu proč v I/O box vaří a musí tam být mega větrák ...
Kdyby v tom byl mega větrák, tak by to bylo nejspíš v pohodě. O tom hlučném větráku jsem četl v recenzi na Techradaru i jinde v diskusích.. takže tipuju, že v dalším modelu na základě stížností uživatelů zase nebude :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět