Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
Už jsem si toho také všiml co říkáte (ta úzkost zaostření), a asi to bude tím, že používám zatím na všechno teleobjektiv (50-300mm).
Jak na ty "makra", tak i vzálenější kompozice.
Tu klasickou 18-50mm jsem ještě pořádně nezkoušel.
Určitě by byla na něco daleko vhodnější.
Až bude čas, tak se schválně vrátím na ta místa a zkusím to vzít podobně, ale s tou 50kou.
( jinak ta 17ka je vlastně druh mechu vysoký cca 2 cm o kolem ty kopulky jsou taky mech a je to na ten objektiv asi extrém)
Jak na ty "makra", tak i vzálenější kompozice.
Tu klasickou 18-50mm jsem ještě pořádně nezkoušel.
Určitě by byla na něco daleko vhodnější.
Až bude čas, tak se schválně vrátím na ta místa a zkusím to vzít podobně, ale s tou 50kou.
( jinak ta 17ka je vlastně druh mechu vysoký cca 2 cm o kolem ty kopulky jsou taky mech a je to na ten objektiv asi extrém)
A proc si tu hloubku(clonu) nenastavis, je to pismenko F.
Protože jsem ještě jouda a plavu v tom.
Také mě tlačí vždycky čas a je to všechno tak nějak ve spěchu a hlavní je pro mě hledání objektů, bohužel na úkor nějakého optimálního nastavení foťáku.
Příští vycházku se zaměřím více na tohle a budu muset fotit ve více nastaveních stejný záběr a pak študovat doma na monitoru.
Nevím jak vy, ale já to v terénu moc na tom malém displayi ale i v hledáčku blbě vidím.
Aby byl příspěvek komplet, tak tady ještě ze včerejška 2 kusy o kterých jsem usoudil že by ještě "šli".
25.) 26.)
Také mě tlačí vždycky čas a je to všechno tak nějak ve spěchu a hlavní je pro mě hledání objektů, bohužel na úkor nějakého optimálního nastavení foťáku.
Příští vycházku se zaměřím více na tohle a budu muset fotit ve více nastaveních stejný záběr a pak študovat doma na monitoru.
Nevím jak vy, ale já to v terénu moc na tom malém displayi ale i v hledáčku blbě vidím.
Aby byl příspěvek komplet, tak tady ještě ze včerejška 2 kusy o kterých jsem usoudil že by ještě "šli".
25.) 26.)
jasne ze vie, v karte develop napravo mas kartu transform a v nej lens/geometry, tam korigujes geometricke chyby a c/a. a potom v karte raw mas korekciu aberacie chipu.biscuit píše:kexiku, umi ten free editor, kterej si tu postoval taky korekci objektivu? ja to tam nikde nenasel. a je to vlastne to jediny, co mi tam chybi - jinak je to naprosto super vec, slapajici na paty lightroomu!
inak tvoje prehnane nadsenie nezdielam, soft je super a vie vsetko potrebne ale inak je pomaly a pada jak hnile hrusky... co je skoda, ak by bol rychly a stabilny, je dokonaly
kexik: vcera jsem s nim pracoval pres dve hodiny - bez problemu. pravdou je, ze ultra rychly neni, ale nebylo to nijak desne. jinak to nastaveni uprav geometrie, aberace a vinetace uz jsem nasel, ale je to jen manualni doladeni. photoshop, potazmo lightroom to maji vcetne databaze objektivu a vse je automatizovano podle exif dat. to mi prijde jako uzitecna ficura, kdyz chci mit fotku co nejmin zkreslenou. ale aspon, ze se to da rucne...
biscuit: rucne to urobis len raz, potom si ten procesing ulozis ako profil a nahodis ho ako preset pre batch process... ovsem ze vacsie prepojenie s exifom by sa hodilo
mne prijde zajimava vicemene jen ta 29., ale zase lehce klisoidni...
Tady u toho jsem si chtěl zkusit primárně tu technickou stránku věci.
Tohle je samozřejmě už 100x viděné.
Ale dalo mi to zase nějaký zážitek a zkušenost.
Třeba ta příprava
Pekáč vystlat pytlem na odpadky, zalít vodou, opravit 500w halogen, přídrátovat ho zespoda na židli, všechno instalovat na kulečník, od halogenu spálené ruce protože čumíš do hledáčku a mačkáš morej hadr který máš 3 cm od něj, druhou potřebuješ na spoušť ...
Všem doporučuji si to prubnout, pokud jste to ještě nedělali.
Tohle je samozřejmě už 100x viděné.
Ale dalo mi to zase nějaký zážitek a zkušenost.
Třeba ta příprava
Pekáč vystlat pytlem na odpadky, zalít vodou, opravit 500w halogen, přídrátovat ho zespoda na židli, všechno instalovat na kulečník, od halogenu spálené ruce protože čumíš do hledáčku a mačkáš morej hadr který máš 3 cm od něj, druhou potřebuješ na spoušť ...
Všem doporučuji si to prubnout, pokud jste to ještě nedělali.
- ReaktoplazmAR
to sa mi lúbi ! ešte vyhladit nech sa rozpije to zrno a je to dobré..
jackies - hezky, ty si koupit sampler, tak do pulroku delas techno
Hele, zkusit se musí všechno
Tady jsem tomu ještě trochu naložil aby to byla tutovka.
ReaktoplazmAR : pokud si to chceš nechat vytisknout do obýváku na zeď, pošlu ti to klidně v rawu a ve vysokém rozlišení
(pak můžeš studovat co všechno ukazuje to spojení a ten střed obrázku. Je tam všechno, od nahé ženy, medvěda, šamana a bůh ví co ještě bys tam našel
http://www.represent1.cz/admin/symbol.jpg )
A tady ještě taky jedna z dneška po cestách naší vlastí.
Pokusy s HDR už opouštím a budu tu techniku používat opravdu uváženě na co je opravdu určena a když jí bude potřeba
Tady jsem tomu ještě trochu naložil aby to byla tutovka.
ReaktoplazmAR : pokud si to chceš nechat vytisknout do obýváku na zeď, pošlu ti to klidně v rawu a ve vysokém rozlišení
(pak můžeš studovat co všechno ukazuje to spojení a ten střed obrázku. Je tam všechno, od nahé ženy, medvěda, šamana a bůh ví co ještě bys tam našel
http://www.represent1.cz/admin/symbol.jpg )
A tady ještě taky jedna z dneška po cestách naší vlastí.
Pokusy s HDR už opouštím a budu tu techniku používat opravdu uváženě na co je opravdu určena a když jí bude potřeba
- ReaktoplazmAR
fúj, né, tým zrkadlením je to zničené