Haluzoidné videá a obrázky, ale cibuľu doma nemá v byte

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

Jindy

Re: Haluzoidné videá, obrázky a iné acidpunkoviny

Příspěvek od Jindy »

demsky píše:Kurzweilovi uz inak hrabe....
http://www.telegraph.co.uk/science/scie ... ntist.html
jj, to jsem cetl nekde v cestine pred par dny...myslim, ze je dost mimo...jednak zadny nanoroboti zatim neexistuji (vedci jsou happy, ze umeji udelat nejake nanovlakno do tricek, heh) a ja si myslim, ze ty jeho predstavy jsou asi tak mimo, jako kdyz si lidi pri vytvoreni prvniho pocitace mysleli, ze za par let ten pocitac bude sam myslet, coz nemysli do tedka...nebo je to tak daleko, jako od vynalezu prvniho tranzistoru do vytvoreni dnesnich pocitacu...za dalsi, to co si on predstavuje by asi zadna vlada sveta nepripustila, protoze uz ted je planeta prelidnena...a ikdyby se to realitou stalo, tak by to urcite nebylo pro vsechny lidi na zemi, v africe by lidi umirali dal a po EU a USA by pobihali nesmrtelni supermani...dobra a neprirozena utopie, peknej podraz na ty miliardy miliard lidi, co kdy pochcipali...jinak oni jsou ty vedci tak daleko s tim nano, ze az ted, v roce 2009, poprve dokazali zobrazit realnou rozmazanou "fotku" molekuly...

Settler

Příspěvek od Settler »

Jindy píše:..jednak zadny nanoroboti zatim neexistuji (vedci jsou happy, ze umeji udelat nejake nanovlakno do tricek, heh)... jinak oni jsou ty vedci tak daleko s tim nano, ze az ted, v roce 2009, poprve dokazali zobrazit realnou rozmazanou "fotku" molekuly... ad lidi a premnozeni.. atd
At teda trochu upresnime, kdo je a kdo neni mimo.. :)

- Zobrazeni molekul je ponekud slozitejsi zalezitost, nez zobrazeni atomu.. pokud to nevis, molekula vyfocena nebyla.. rekneme ze byla spise nasnimana (neslo o ciste optickou cestu).. a to prave proto, ze se vedcum molekuly pri zasazich "hrouti".. to, ze atomy vedci "foti" uz leta zna snad i male dite..

- Nanovlakna a jine nano veci.. zase jsi tak o 10, 20 let nazpatek.. v laboratori dnes neni uplnou novinkou vzit atomy, poskladat z nich trubicku a tou usazovat dalsi atomy na potrebne misto.. nano vyroba a skladba obektu probiha prave takto, druhou moznosti je cesta rekneme chemicka.. tricko si pletes spise z mikrovlaknem.. o tom, ze poskladat na atomove strukture ozubena kola, ktera spolu pracuji (tedy takovy maly zaklad nano robota) neni uz nejaky ten rok taky zadna novinka... prvni pokusy pripojit zivou hmotu rekneme k PC (aktualne se laboruje se slimaky) uz jsou v podstate take historii.. neuronove site v zakladu funguji.. samozrejme jedinym limitem je stale ona slozitost propojeni a vubec cely obor asi neni zadna sranda.. posledni vysledky hovori o tom, ze tihle slimaci nemaj problem vykonavat nejakych 5 ukolu (cca) rozsveceni, zhasinani svetel apod.. to uz v praxi funguje..

- Pokud se budeme bavit o implantatech fungujicich podobne, jako napr ona herni zarizeni vyuzivajici "myslenkove proudy", jsou uz peknych par let realitou.. aktualne se resi jedine.. pripojit cloveka takto na internet, aby veci mohl ovladat vice nez dnes.. tedy bavme se v soucasnosti o rizeni budovy, ve smyslu vytahy, svetla, dvere apod..

- Nano-upravu soucasnych materialu (ktera mimochodem neni o zadnem nateru (ty jsou jiz taky bezne), ale o zpracovani, o vyrobe) jsi potom zrejme taky nejak nepostrehl.. hovorit lze napriklad o skle na kterem nedrzi voda, tedy neulpiva na nem ani spina.. tehle veci se samozrejme najde spousta..

Jinymi slovy.. at to shrnu.. prakticky vse, co jsi clanku vytkl je v dnesnim svete naopak.. bohuzel o tom jen nevis.. a prave proto je dobre, ze na stejnem webu nemuze vyjit opozicni clanek podobneho autora jako jsi ty.. :)

Neber to nejak urazlive.. nevysmivam se.. jen jsem trochu podrazden, kdyz nekdo placa nesmysly..

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Settler: Urazlive to cele neberu, ale mohl bys trochu zmirnit ton (a odpustit si narazky ve stylu "proto je dobre, ze na stejnem webu nemuze vyjit opozicni clanek podobneho autora jako jsi ty", protoze te evidentne sere, ze ja nekam neco pisu. A ne, o nano-technologii nikdy nic psat nebudu.) a mohls napsat svuj nazor na myslenku pana Kurzweila, ja svuj napsal.

Nevyvracis zasadne nic, co jsem napsal, jen poucujes. Ze Cesi pred pul rokem (ne pred dvaceti) prisli s nejakym strojem na nejaky nanovlakno xy, je proste fakt, detaily nevim, nevim jestli je to vlakno nebo co to je, ale nejsou to nano-roboti, nejsou to miniaturni funkcni inteligentni stroje.

Jestli mas pocit, ze za 25 let budou vsichni lidi na Zemi nesmrtelni, tak ja ho nemam, protoze by to byl konec teto civilizace, takhle vesmir nikde nefunguje. Pokud v tomto semnou souhlasis, tak vez, ze to ostatni je nepodstatne - dokud neuvidim funkcni prototypy tech nano-botu, nezajima me to. Vedci nemaji lek ani na rymu, natoz na aids.

Settler

Příspěvek od Settler »

Nonono.. co tak horlive.. ja jen narazim na to, ze jsi clanek naprosto odepsal pouze na zaklade sve naznalosti (ano.. presne tohle je ceska natura.. podivvejme se na politiku a jsme doma).. mel by ses kat a studovat, ne rozhazovat nadavky..

Jinak tedy.. co si o clanku myslim ja..? nedavam tomu 20-30, ale rekneme 50 let.. vyvoj je brzden.. schopni bychom byly lecceho, je ale bohuzel nutne, aby to vsechno predchozi vydelalo nejaky prachy.. tzn. stejne jako ve vsech jinych oborech i veda ceka na jedine.. na zisk, aby mohla prijit na trh s vecmi dalsimi..

Nesmrtelnost zde jiste neni myslena doslovne.. nemoci nejsou sranda a prave viry a podobne potvory nas jeste nejakou dobu drtit budou.. co se tyce nesmrtelnosti z pohledu lidske schranky.. obavy si nedelam.. lidstvo je daleko dale, nez je masam predkladano (napr. plazmova televize uz na zacatku 80. let).. roboticke paze jsou bezne uz davno (jo.. hold jen VZP vam ji ze statu nedoveze), transplantace vseho druhu taky.. vyvoj na poli pestovani organu je prakticky u konce (z obecnejsiho pohledu), prvni uspesna transplantace hlavy probehla nekdy v 50-60. letech.. co chces slyset vic..
Proste ten clanek se opira o realne pokroky lidstva.. jen je napsan mozna z ponekud nadseneho pohledu.. i tak ale neni daleko od pravdy..
Naposledy upravil(a) Settler dne 25 zář 2009 14:14, celkem upraveno 1 x.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kez by bolo viacej takych ludi ako Kurzweil..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

velmi prijemne a hlavne originalne herne menu v hre Brutal Legend

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Settler: ok, ja jen reagoval v tvem tonu, nic ve zlem (ja obecne nerad sleduju neco, co vim, ze treba uz tajne existuje, ale my se toho nedozijeme ani nahodou, ani pan Kurzweil)...vim, ze napr. digitalni fotak mel Kodak funkcni uz nekdy pred 50ti lety, ale kvuli prachum a kvuli tomu, ze to jeste nebylo lehce prenosne, to na trhu je az ted...no ale ted si vezmi, co je nejakej fotak oproti nanorobotum...pokud by to navic melo vest k nesmrtelnosti, verim tomu, ze vlady to nikdy mezi lidi nepusti...jsem k vizionarskym recim podobnych technofilu celkem skepticky...je klidne mozny, ze kdo ma opravdu HODNE penez, muze si nesmrtelnost zaplatit uz dneska, ale tezko se tim bude chlubit na verejnosti...

vyvoj je umele brzden porad...ze je mozne velmi jednoduse vyrobit levne medium s kapacitou zacinajici(!) na 600GB, je proste realita stara uz asi 10 let (par studentu nejake univerzity v USA omylem polilo obycejne CD nejakou chemikalii a toto medium vyrobili...od te doby ticho)...jak vidis na prikladu Blu-Ray, tak je to cele nejake divne...

TRANSPLANTACE HLAVY? to si delas prdel? ze namontujou moji hlavu na cizi telo? jdu si sehnat dobrovolneho darce :) tohle je moje vize od doby, co jsem videl prvniho Robocopa...jednou se mi zdal takovy sen, ze jsem utrpel v nejake valce tezka zraneni a pak se probral jako hlava na robotickych nozickach, spolu s ostatnima hlavama...uchylny ;)

EXCOM: Brutal Legend je hra od genialniho Tima Shaffera (Full Throttle, Psychonauts)...bohuzel, zatim bude jen na konzole...na PS3 a X360 vyslo vcera hratelne 30minutove demo...na PC to pocitam bude tak za rok, za dva...

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Dneska mi přišel fakt vtipnej SPAM, xtá variace na nigerijské milionáře, tohle někdo hezky nejspíš z angličtiny hodil do google translatoru. To už snad nemyslej ty hovada vážně.

Odesílatel: pactrickc@virgilio.it (všimněte si, že v emailu uvádí jiný email, ale to není to nejvtipnější)

VÁŠ správnou odpověď se nevyžaduje.
(Výkonný ředitel a finanční ředitel)
Hang Seng Bank Limited
83 Des Voeux Road, Central
Hong Kong SAR
E-mail: pactrickc@yahoo.com.hk

VAŠE SPRÁVNÁ odpověď vyžaduje

Je pochopitelné, že byste mohla být trochu obavy, protože nevíte, ale já jsem se lukrativní obchodní návrh společného zájmu se s Vámi podělit. Dostal jsem tvůj odkaz na můj dotaz na někoho, kdo mi vyhovuje navržené obchodní vztah.

Já jsem pan Patrick KW Chan, výkonný ředitel a finanční ředitel v Hang Seng Bank Ltd jsem skryté podnikání návrh pro vás. Budu potřebovat, abys mi bude asistovat při vyřizování podnikatelský projekt z Hongkongu do vaší země. To se týká převodu velkou sumu peněz. Vše, co o této transakci musí být právně učinit bez zádrhel. Prosím snažit dodržovat velmi diskrétně ve všech otázkách týkajících se této problematiky.

Poté, co finanční prostředky byly úspěšně přeneseny do vašeho účtu, sdílíme v poměru, které mají být dohodnuty oběma z nás. Budu raději, kdybys ke mně na můj soukromý e-mailovou adresu (Email: pactrickc@yahoo.com.hk) a nakonec po které jsem se vám poskytnout více informací o této operaci.

Prosím, pokud nemáte zájem smazat tento e-mail a nebudou lovit mě, protože jsem uvedení svou kariéru a život mé rodiny jsou ve hře na této akci. Přestože se odvážil se nic nezíská.

Vaše nejbližší reakci na tento dopis ocení.

Kind Regards,

Pan Patrick Chan W. K.

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

http://www.projekt-spad.cz/v3/CZ/mapa/d ... index.html
doporučujem zapínať aj rádio /a samozrejme VHS /
najviac som sa pobavil na 6. poschodí..

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

toto sa mi lúbi :P , určite zaujímavejšie ako ten diskutovaný rammstein.. aj ked nejak sa bojí tresknút po tých bicích.. ja by som ich inak vyčapcoval.. :lol:

dendy

Příspěvek od dendy »

ReaktoplazmAR píše:http://www.projekt-spad.cz/v3/CZ/mapa/d ... index.html
paradne to vymakali.. kedysi tam toho bolo ovela menej...

Agent Provocateur

Příspěvek od Agent Provocateur »

dendy píše:
ReaktoplazmAR píše:http://www.projekt-spad.cz/v3/CZ/mapa/d ... index.html
paradne to vymakali.. kedysi tam toho bolo ovela menej...

jj toto je dobrá haluz..má to dobrú atmo.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a jeden ezonacky :)