Haluzoidné videá a obrázky, ale cibuľu doma nemá v byte

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Haluzoidné videá, obrázky a iné luphtrackoviny

Příspěvek od dendy »

hm pokial viem rom pochadza z ich jazyka a znamena "clovek" ... cigan je pomenovanie etnika ako takeho a nachadza sa vo vsetkyh jazykoch v roznych formach.. to ze ma niekde a pre niekoho pejorativny podton je uz vec kolektivnej skusenosti s tymto etnikom - koho chyba a vina to je to je uz na uplne inu obsirnejsij debatu... kazdopade rom nieje narodnost a cigan nieje pomenovanie pre kocovnika - to je uplna kravina...

mne osobne sa tiez nezda preco by som mal pouzivat oznacenie ro. - nemci sami seba vo svojej re i oznacuju deutche - mam ich tak koli tomu volat aj ja ??? to je nezmysel... oni tiez majoritne obyvatelsto oznacuju terminom v ich jazyku (gadzovia) ... oznacit niekoho za rasistu lebo pouziva oznacenie cigan namiesto rom je chore..

o

dendy

Příspěvek od dendy »

btw. elmi sa mi pacilo ked bol u nas tusim v prvom kole superstar jeden ktoreho ked sa opytali na narodnost tak hrdo priamo a bez hanby povedal ze je cigan. kex je clovek slusny nezakomplexovany a hrdy na svoje korene nema mat preco problem s tymto uplne normalnym oznacenim etnika.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

dendy píše:... oznacit niekoho za rasistu lebo pouziva oznacenie cigan namiesto rom je chore..
no zhodou okolnosti ja poznam dost romov osobne, dokonca isty cas som mal aj ucitela na akordeon lebo "moj" mal havariu, hraval som v akordeonovom subore kde bolo vela romov, kamosov spoluziak bol najlepsi student na gympli (poznal som ho iba z fotky a ked som ho oslovil v kniznici tak vsetci "bieli" neverili vlastnym ociam, doteraz si to pametam, proste neuveritelne predsudky) a co viem ja, tak oni maju radi pomenovanie cigani. ako romovia sa zacali oslovovat preto, lebo "ciganit" sa stalo synonymom slova "klamat".

Fractal

Příspěvek od Fractal »

to sou hlášky tyvole :lol:
"fucking terrible, it sounds worst than my grandmother singing on crack"

Settler

Příspěvek od Settler »

Vuid píše:Pro tvoji informaci - Rom je narodnost, cikan je clovek zijici kocovnym zpusobem (bez ohledu na narodnost).
No bez ohledu na narodnost.. jsou jen dve.. a stejne nikdo z nas nevi, ktera z nich se usidlila tady u nas v Evrope.. :) Nehlede na to, ze si takhle sami nikdy nerikali.. kralove a baroni (nebo jak to nazvat) jim to museli oficialne schvalit nekdy pred 50 lety nebo kdy..

Dalsi veci je, ze me dokaze zvedat ze zidle tahle omleta pisnicka o rasismu.. aneb at ziji CZ media, ktera nevi, co je to pravice/levice (aneb nacismus oznacovan za extremni pravici), stejne tak, jako nevi nic o tom, co je to exonymum, pripadne ktera nevi nic o tom, ze nesnaselnlivost vuci cikanum (a ja rozhodne zadny radikal nejsem) neni rasismem (nebo teda nepostrehl jsem, ze by byli cikani jedini lide tmavsi pleti na planete - kdyz uz me chces necim nazyvat a delat chytryho, pouzivej slovo xenofob, ty rasisto..).. proste tragedie.. z toho se pak formuje takhle pokrivena spolecnost, s takhle pokrivenymi nazory..
Nejhorsi na tomhle vsem je, zetohle uchylne nazvoslovi se vzilo uz i v politice a nasi predstavitele ho bezne pouzivaji taky, ba co, dokonce konkretne ony romy a boj proti pravici (ODS? :) ) zaclenili do zakona..

At to tady zbytecne neza*iram, ukoncim to otazkou.. Pozna CZ urednice, zda dany clovek patri k Romům nebo k Sintům..? Co mu napise do obcanky do kolonky narodnost..?

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

http://kvetak.pise.cz/32540-je-na-case- ... linux.html

jen pro úplnost, nejsem květák a nesouhlasim s nim, ale čtení je to dobrý... (zvlášť pro nás, co linux aktivně používáme)

pokud nejste zakomplexovaní, věřím, že se nad jeho slovy budete smát. a pro Kermiťáka s Bendym ( :P ) je to myslím pěkný příklad toho, že to se mnou tak špatné nebude.
Obrázek
live free or die!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vselike diferencovani/selektovani toliko pro hovada dobre jest..

Eye

Příspěvek od Eye »

biscuit: Amen

A abychom trochu odlehčili...dlouho jsem neslyšel mou oblíbenou a hodně dobře udělanou/zazpívanou parodii, tak vykopávám mrtvoly... :D I ten text se celkem povedl
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Settler, PELF,...
Jestli vas to zajima, tady je to pekne docela http://czech-wikipedia.wiki-site.com/r/ ... C3%A9.html.
Jasne ze slova Rom a cikan jsou pouzivana vselijak zmatecne, o mediich nemluve...

Mam par znamych romu a vim jak jim vadi "nevine" vtipky, nebo primo vyjadrena nesnasenlivost na adresu celeho etnika (at mu budem rikat jakkoli). S principem kolektivni viny se clovek stavi na uroven nacistu, mrzi me ze si to moc lidi vubec neuvedomuje.

fova

Příspěvek od fova »

Eye píše:biscuit: Amen

A abychom trochu odlehčili...dlouho jsem neslyšel mou oblíbenou a hodně dobře udělanou/zazpívanou parodii, tak vykopávám mrtvoly... :D I ten text se celkem povedl

http://www.youtube.com/watch?v=PTLGxlV7hyw
To je Weird Al Yankovic. Mam jeho klipky docela rad. Par ukazek:
coz je v originale tohle Tahle je moje nejoblibenejsi: a dalsi:
Originaly asi netreba zminovat.

A jeste jeden animovany:

Eye

Příspěvek od Eye »

fova píše:To je Weird Al Yankovic. Mam jeho klipky docela rad. Par ukazek:
Ahááá, tak to potom do sebe všechno zapadá! :) Já mám Al Yankovitze rád, ale netušil jsem, že je i tohle jeho dílko, nepoznal jsem jeho hlas :) Každopádně díky za videa - eBay a ten animák jsem neznal a nezklamaly! :) Ještě, bych doplnil další své oblíbence
a
Mimochodem, má i hodně povedený rozhovory s celebritkama, pokud neznáte - za všechny třeba:
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

PELF: uz dvojka, super! :)

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

Tyjo, co má ta holka s hlasivkama - má naprosto geniální barvu hlasu - na mně to působí ještě třaskavějc, než když mluví Čtvrtníček.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Kermitak píše:PELF: uz dvojka, super! :)
Jo taky tím žiju...je to dokonce lepší než zprávy na Nově!
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět