Haluzoidné videá a obrázky, ale cibuľu doma nemá v byte
Re: Haluzoidné videá, obrázky a iné luphtrackoviny
hm pokial viem rom pochadza z ich jazyka a znamena "clovek" ... cigan je pomenovanie etnika ako takeho a nachadza sa vo vsetkyh jazykoch v roznych formach.. to ze ma niekde a pre niekoho pejorativny podton je uz vec kolektivnej skusenosti s tymto etnikom - koho chyba a vina to je to je uz na uplne inu obsirnejsij debatu... kazdopade rom nieje narodnost a cigan nieje pomenovanie pre kocovnika - to je uplna kravina...
mne osobne sa tiez nezda preco by som mal pouzivat oznacenie ro. - nemci sami seba vo svojej re i oznacuju deutche - mam ich tak koli tomu volat aj ja ??? to je nezmysel... oni tiez majoritne obyvatelsto oznacuju terminom v ich jazyku (gadzovia) ... oznacit niekoho za rasistu lebo pouziva oznacenie cigan namiesto rom je chore..
o
mne osobne sa tiez nezda preco by som mal pouzivat oznacenie ro. - nemci sami seba vo svojej re i oznacuju deutche - mam ich tak koli tomu volat aj ja ??? to je nezmysel... oni tiez majoritne obyvatelsto oznacuju terminom v ich jazyku (gadzovia) ... oznacit niekoho za rasistu lebo pouziva oznacenie cigan namiesto rom je chore..
o
btw. elmi sa mi pacilo ked bol u nas tusim v prvom kole superstar jeden ktoreho ked sa opytali na narodnost tak hrdo priamo a bez hanby povedal ze je cigan. kex je clovek slusny nezakomplexovany a hrdy na svoje korene nema mat preco problem s tymto uplne normalnym oznacenim etnika.
no zhodou okolnosti ja poznam dost romov osobne, dokonca isty cas som mal aj ucitela na akordeon lebo "moj" mal havariu, hraval som v akordeonovom subore kde bolo vela romov, kamosov spoluziak bol najlepsi student na gympli (poznal som ho iba z fotky a ked som ho oslovil v kniznici tak vsetci "bieli" neverili vlastnym ociam, doteraz si to pametam, proste neuveritelne predsudky) a co viem ja, tak oni maju radi pomenovanie cigani. ako romovia sa zacali oslovovat preto, lebo "ciganit" sa stalo synonymom slova "klamat".dendy píše:... oznacit niekoho za rasistu lebo pouziva oznacenie cigan namiesto rom je chore..
to sou hlášky tyvole
"fucking terrible, it sounds worst than my grandmother singing on crack"

"fucking terrible, it sounds worst than my grandmother singing on crack"
No bez ohledu na narodnost.. jsou jen dve.. a stejne nikdo z nas nevi, ktera z nich se usidlila tady u nas v Evrope..Vuid píše:Pro tvoji informaci - Rom je narodnost, cikan je clovek zijici kocovnym zpusobem (bez ohledu na narodnost).

Dalsi veci je, ze me dokaze zvedat ze zidle tahle omleta pisnicka o rasismu.. aneb at ziji CZ media, ktera nevi, co je to pravice/levice (aneb nacismus oznacovan za extremni pravici), stejne tak, jako nevi nic o tom, co je to exonymum, pripadne ktera nevi nic o tom, ze nesnaselnlivost vuci cikanum (a ja rozhodne zadny radikal nejsem) neni rasismem (nebo teda nepostrehl jsem, ze by byli cikani jedini lide tmavsi pleti na planete - kdyz uz me chces necim nazyvat a delat chytryho, pouzivej slovo xenofob, ty rasisto..).. proste tragedie.. z toho se pak formuje takhle pokrivena spolecnost, s takhle pokrivenymi nazory..
Nejhorsi na tomhle vsem je, zetohle uchylne nazvoslovi se vzilo uz i v politice a nasi predstavitele ho bezne pouzivaji taky, ba co, dokonce konkretne ony romy a boj proti pravici (ODS?

At to tady zbytecne neza*iram, ukoncim to otazkou.. Pozna CZ urednice, zda dany clovek patri k Romům nebo k Sintům..? Co mu napise do obcanky do kolonky narodnost..?
http://kvetak.pise.cz/32540-je-na-case- ... linux.html
jen pro úplnost, nejsem květák a nesouhlasim s nim, ale čtení je to dobrý... (zvlášť pro nás, co linux aktivně používáme)
pokud nejste zakomplexovaní, věřím, že se nad jeho slovy budete smát. a pro Kermiťáka s Bendym (
) je to myslím pěkný příklad toho, že to se mnou tak špatné nebude.
jen pro úplnost, nejsem květák a nesouhlasim s nim, ale čtení je to dobrý... (zvlášť pro nás, co linux aktivně používáme)
pokud nejste zakomplexovaní, věřím, že se nad jeho slovy budete smát. a pro Kermiťáka s Bendym (

vselike diferencovani/selektovani toliko pro hovada dobre jest..
biscuit: Amen
A abychom trochu odlehčili...dlouho jsem neslyšel mou oblíbenou a hodně dobře udělanou/zazpívanou parodii, tak vykopávám mrtvoly...
I ten text se celkem povedl
A abychom trochu odlehčili...dlouho jsem neslyšel mou oblíbenou a hodně dobře udělanou/zazpívanou parodii, tak vykopávám mrtvoly...

A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")
Settler, PELF,...
Jestli vas to zajima, tady je to pekne docela http://czech-wikipedia.wiki-site.com/r/ ... C3%A9.html.
Jasne ze slova Rom a cikan jsou pouzivana vselijak zmatecne, o mediich nemluve...
Mam par znamych romu a vim jak jim vadi "nevine" vtipky, nebo primo vyjadrena nesnasenlivost na adresu celeho etnika (at mu budem rikat jakkoli). S principem kolektivni viny se clovek stavi na uroven nacistu, mrzi me ze si to moc lidi vubec neuvedomuje.
Jestli vas to zajima, tady je to pekne docela http://czech-wikipedia.wiki-site.com/r/ ... C3%A9.html.
Jasne ze slova Rom a cikan jsou pouzivana vselijak zmatecne, o mediich nemluve...
Mam par znamych romu a vim jak jim vadi "nevine" vtipky, nebo primo vyjadrena nesnasenlivost na adresu celeho etnika (at mu budem rikat jakkoli). S principem kolektivni viny se clovek stavi na uroven nacistu, mrzi me ze si to moc lidi vubec neuvedomuje.
To je Weird Al Yankovic. Mam jeho klipky docela rad. Par ukazek:Eye píše:biscuit: Amen
A abychom trochu odlehčili...dlouho jsem neslyšel mou oblíbenou a hodně dobře udělanou/zazpívanou parodii, tak vykopávám mrtvoly...I ten text se celkem povedl
http://www.youtube.com/watch?v=PTLGxlV7hyw
coz je v originale tohle Tahle je moje nejoblibenejsi: a dalsi:
Originaly asi netreba zminovat.
A jeste jeden animovany:
Ahááá, tak to potom do sebe všechno zapadá!fova píše:To je Weird Al Yankovic. Mam jeho klipky docela rad. Par ukazek:

a
Mimochodem, má i hodně povedený rozhovory s celebritkama, pokud neznáte - za všechny třeba:
A furt to komprimuju, a furt je to zkreslený....aneb P.P. (žádný "doktor", ale "poučený posluchač")
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
PELF: uz dvojka, super! 

Tyjo, co má ta holka s hlasivkama - má naprosto geniální barvu hlasu - na mně to působí ještě třaskavějc, než když mluví Čtvrtníček.
Jo taky tím žiju...je to dokonce lepší než zprávy na Nově!Kermitak píše:PELF: uz dvojka, super!
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS