Ahoj,
stala se mi nemilá věc - kolegovi jsem formátoval notebook a zálohu měl na externím disku, ten ale vypověděl nějak službu ještě před nakopírováním dat zpět.
Disk hlásí ve WIN, že chce naformátovat.
Data na něm ale jsou.. našel jsem nějaké tooly na restoration, jeden mi píše, že to bude trvat 80hodin ten disk projít..
druhý sice zobrazí data ihned, ale nejsem schopnej je z něj přes ten tool vykopírovat ven.
Nějaké zkušenosti / nápady, čím by se to dalo získat zpět?
Disk má na nějakém jednom sektoru read error (testdisk v linuxu), ale pak čte dál, takže není úplně celý v háji,
ale spíš je nějak podělaná partition, protože data se tam přes nějaké tooly najdou všechna, ale klasickým zapojením do systému
je to RAW a chce to naformátovat.
Našel jsem jeden návod s parted magic na netu a vykoušel jsem ho, ale nefunguje..
Díky za nápady!
Jak dostat data z externího HDD, který chce ve WIN formát
Re: Jak dostat data z externího HDD, který chce ve WIN formá
Možná je to blbost ale za zkoušku nic...
Nezkoušel jsi připojit disk k jinému operačnímu systému ? Win98 ,OS X, Linux ?
Jednou se mi stalo že mi disk ve win7 hlásil "pouze format" ale na OS X se v pohodě otevřel a šlo s ním pracovat, byl ve formátu ExFAT.
Nezkoušel jsi připojit disk k jinému operačnímu systému ? Win98 ,OS X, Linux ?
Jednou se mi stalo že mi disk ve win7 hlásil "pouze format" ale na OS X se v pohodě otevřel a šlo s ním pracovat, byl ve formátu ExFAT.
Re: Jak dostat data z externího HDD, který chce ve WIN formá
EASEUS Data Recovery mi pomohlo s částí a pod Linuxem to kolega nějak rozjel, ale zjistili jsme, že ten disk má vadné sektory, takže jakmile se to konečně povede restorovat, tak disk půjde do reklamace..