Jak na e-shop? - bez opruzu, za přijatelnou cenu

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
W.Cable

Re: Jak na e-shop? - bez opruzu, za přijatelnou cenu

Příspěvek od W.Cable »

Pusobi to jako rucni vyroba z usni. V takovem pripade bych ocekaval fotky z dilny a vyroby, nez fotky skladu.
Vyrabite i zakazkove?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

k tem kontraproduktivnim vetam - ja proto mam pochopeni. zlodeju, podvodniku a krivaku je vsude plno a clovek chce nejak hrde dat najevo, ze on neni ten zkazenej. ale souhlasim, ze to kontraproduktivni je - zakaznika to v myslenkach zbytecne stahuje nekam, kam by pri pohledu na realne hezky zbozi v myslenkach normalne vubec nedosel. spis bych se snazil upoutat nejakou zakaznicky atraktivni sluzbou navic, kterou, krom automaticky kvalitnich vyrobku, nabidnes. co ja vim - levna nebo rychla doprava, dobra informovanost v pripade nestandardniho prubehu objednavky (nedostupnost zbozi apod.). proste neco praktickeho, co zakaznik privita a hlavne ve chvili, kdy si overi, pri prvni objednavce, ze to je pravda, zvysi to jeho spokojenost.

bassline

Příspěvek od bassline »

komasix píše:mne to naopak připomíná šablonu kterou používá každej prodejce el. cigaret
Mne ten design pride tiez strasne tuctovy, kazdy web dneska takto vyzera...

dendy

Příspěvek od dendy »

suhlasim s komasix+bassline a zaroven nevidim NAJMENSI dovod preco by e-shop mal ohromovat dizajnom originalnym.. e-shop ma byt prehladny, zakaznik ma co najlahsie a najrychlejsie najst co hlada.. na to su prave template-like dizajny uplne idealne pretoze priemerny zakaznik je zvyknuty na urcitu strukturu / vzhlad .. ked dostane nieco neobvykle, musi hladat, a predaj ide dole (to je praxou overena vec)

co sa tyka tohoto konkretne - nevidim tam ziadny problem, je to prehladne, nic mi tam nevadi, velmi rychlo najdem co hladam.. za mna palec hore .. ani ta kritizovana veta "dobre prodejne veci" mi ako zakaznikovi nevadi, skorej naopak vyvolava to vo mne dojem ze ide naozaj veci co idu na odbyt taze by som si mal radsej rychlo objednat kym sa nevypreda :)))

pri penazenkach by som uvital detailensie fotky ako vyzera ked sa do nej napcha viac veci - doklady, papiere k autu, aspon 5-6 kreditiek, plus nejake mince drobne - aby mal clovek predsavu ako bude vyzerat pri 'realnej prevadzke' ..

peteness

Příspěvek od peteness »

W.Cable píše:Pusobi to jako rucni vyroba z usni. V takovem pripade bych ocekaval fotky z dilny a vyroby, nez fotky skladu.
Vyrabite i zakazkove?
Jak to myslíš zakázkově? Jako že si namaluješ jednu peněženku nebo jenom logo anebo 1000 kusů?

Dendy: no to právě takhle detailně už dělat nechci (myslím že stačí 4 fotky a "parametry"), protože tenhle typ zboží se imho přes internet ani moc neprodává (pokud to není cK nebo nějaká podobná provařenina). Primárně jde o velkoobchod, aby měli přístup k fotkám a k cenám....

Fonty pořeším, slogany taky, design tuctový - asi jo, ale takhle to chci. Je to přehledné, účelné, nerozptyluje to už tak schizofrenní populaci. Schválně jsem projel obchody s el. cigaretama, většinou první stránka vypadá buď jak nepřehledná databáze nebo je tam text a fotky o činnosti a historii někoho, koho mám u zadnice.....anebo nejhorší případ "computer store"... Takhle to má většina českých webů...

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Priznam se, stranky jsem jenom prolit. Myslel jsem, ze mate nejakej atelier/dilnu, ze delate i jednokusovou zakazkovou vyrobu... napr. jedinecnou serii panske aktovky a penezenky, ale jak tak ted koukam, vidim velkoobchod, takze asi ne.

peteness

Příspěvek od peteness »

W. Cable: aha, tak to asi ani v Česku není nic takového. Nevím o tom. Jenom jeden postřeh k tomu: Spousta českých firem se tváří, že mají vlastní výrobu v Česku, ale je to jenom matení veřejnosti. Ono aby to vypadalo, tak je třeba dost drahé strojní vybavení a zkušení pracovníci. Navíc kůže se nakupuje po tzv. drumech, což je dost velké kvantum anebo se dá vyrobit pěkná věc ze zbytků třeba z některé velké italské pelletterie, ale to je zase spousta práce se k tomu dostat a vybrat. All in all je to prostě pekelně drahé.

peteness

Příspěvek od peteness »

Ten Šíma vypadá dobře, ale to se prohneš. Ale jo, proč ne. To je taky asi jediná cesta jak se v Ćesku tímhle živit - dělat to luxusně. Od toho Matouše jsem viděl pár věcí, je to za docela rozumné ceny. Ale jak sám vidíš na těch fotkách, ty kůže nejsou zrovna moc atraktivní. Ta peněženka uplně dole je tvrdá jak PVC. Neřekl bych, že je to třísločiněná kůže, jak tam tvrdí. Spíš chrom.....ale u kůže není nic černé nebo bílé, záleží na hodně věcech. Sám jsem dříve netušil jak je to složitá chemie a matematika. Každopádně italská kůže je pojem, i v Asii. To se nedá napodobit. To jakej charakter to prvotně dodá kůži a jak to voní, zaleží na těch tříslovinách, na konkrétních receptech, které mají Italové nejlepší. Pružnost zase třeba závisí jestli je to krk nebo bok atd. Kromě toho Italové jsou nejlepší i v konečných úpravách kůže, to je další hodně široký obor.
Já s tím hlavně kšeftuju (i když mluvím i do designu...ale spíš za tím účelem, abych se trefil do většinového v kusu, než že bych se kreativně vybouřil), ale protože momentálně (a v ČR obzvlášť) v designu panuje spíš uniformita, tak se můžu odlišit leda tím, že nabídnu za podobnou cenu kvalitnější kůži než je obvyklé. Většina těchhle věcí prodávaných u nás je z chromčiněné kůže - je tvrdá a nijak nevoní i když je jinak pěkná barevně, je na ní natištěná nějaká struktura apod.(zhruba). :) ....ono to má ale svou logiku, protože byly pokusy nabízet jakžtakž kvalitní věci a hodně firem si na tom vylámalo zuby.
Naposledy upravil(a) peteness dne 20 bře 2014 11:13, celkem upraveno 1 x.

bassline

Příspěvek od bassline »

W.Cable píše: dokument z CT (dole)
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/relax/ ... -nebo-zab/
Pekne !
A ma velmi podareny web - paci sa mi design aj ako je urobena galeria

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Peteness: jj, to jsou hrozny rance, to ja vim. Ja to nijak s tebou samozrejme nesrovnavam, jenom jsem neco pastnul na tema individualni, zakazkove. Me se nejake tve veci i celkem libi. Urcite velky plus je, ze toho nemas prilis, jenom takhle uhlidas kvalitu.
Preju Ti hodne obchodu.

delay

Příspěvek od delay »

Zpět k tématu, ještě nějaké tipy na dobrý český e-shop generátor?

peteness

Příspěvek od peteness »

Vyznate se někdo v SEO? Cim to muze byt, ze zatim vsechny onjednavky prisly bud od lidi co zadali rovnou znacku anebo pres google.cz (drtiva vetsina). Pres Seznam ani suché z nosu.
Jinak nevim jestli se vyplatit vyuzivat Heureku, PPC mi prijde docela draha sranda.

dendy

Příspěvek od dendy »

heureku sa oplati pouzivat.. co sa tyka referrov - lokalne vybladavace typu seznam su mrtvola, drviva vacsina ludi pouziva google takze tie statistiky su uplne v poriadku.. este do coho sa zasedne oplati investovat su 2 veci - adwords a stranka na facebooku ale o ktoru sa clovek aktivne stara - prispievanim, roznymi aktivitami pre ludi aby to lakalo viac a viac "likeov"

peteness

Příspěvek od peteness »

no ja nevim, v Cesku ma Seznam 50% trhu. Je to svetova rarita :) Ted zacinaji stavet vlastni datove centrum: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/335 ... entra.html

Odpovědět