Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
abuse

Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Příspěvek od abuse »

where the wild things are, novy spike jonze

mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

Invention of lying - obsahove nomen omen. pohodova sviatocna komedia.

dendy

Příspěvek od dendy »

ivo tak je tam trocha nasilia (boj o pandoru) a aj sa tam zomiera (neni to trapna disnejovka) a tiez je tam mala kvapka sexu :-) ale v ramci moznosti, a zase ked kukam co za sajrat pustaju na tych detskych TV kanaloch (to URCITE nedovolim mojim detom, az budu, pozerat) tak si myslim ze to detskej psychike ublizit nemoze.. dej neni zlozity, je tam urcita davka ekologickej pointy (priroda sa nesmie nicit lebo je ziva) a ma to happyend takze ak tie deti nemaju zrovna 4 roky tak by som sa mozno nebal zobrat ich tam...

inak ja dabing tiez moc nemusim ... ale fakt to 3D to vyvazuje, druhykrat si pojdem asi pozret 2D uz v anglictine ale na prvy krat som si proste chcel naplno uzit vizual :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

abuse: je to dobry? Mne zaujal uz jenom trailer :) Jinak palec dolu ceskym distributorum, kteri ten film odposkali a misto toho nas cpou ptakovinama jako Avatar (omlouvam se, ale mne to tak opravdu prislo).

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

abuse píše:where the wild things are, novy spike jonze
uputavka k tomuto filmu ma total dostala,. hudba, myslienka, spracovanie, ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

EXCOM píše:
abuse píše:where the wild things are, novy spike jonze
uputavka k tomuto filmu ma total dostala,. hudba, myslienka, spracovanie, ..
Tohle ? http://www.csfd.cz/film/231250-where-th ... hings-are/ To vypadá moc pěkně, zkusím někde vydolovat :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Ivo : jo, to je ono...

fova

Příspěvek od fova »

Po dlouhe dobe jsem zase shledl Blade Runner.
Sci-fi lahudka a dnes jiz kultovni klasika podmaznuta hudbou od Vangelise. Cely film velmi vhodne doprovazi temna atmoska.
Kdo nevidel, hodne doporucuji.
http://www.youtube.com/watch?v=s9F0bwZX ... re=related

Naopak zklamanim byl pro me Kod Navajo (Windtalkers) s Nicolasem Cagem. Nektere bojove sceny pusobily ponekud nerealne a trapne a cely ten film mi prisel sity ponekud horkou jehlou (nebo meli maly rozpocet). Take se mi zdalo, ze se nechali inspirovat filmem Zachrante vojina Ryana.
http://www.youtube.com/watch?v=86QB_WXYcqE

Z ceskych filmu me prijemne prekvapil film Tajnosti s Bittovou a Rodenem, ktery rezirovala A.Nellis
http://www.youtube.com/watch?v=9FyGwjrFKnE

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no .. nedavno sme si s kaykom pozreli blade runnera .. ja som ho videl vela krat .. on ani raz .. kayko sa vyrazne nudil .. a musim priznat , ze som si uvedomil aj ja , ze je to velkom dejovo nuda .. je tam paradna muzika .. ale v podstate sa tam nic nedeje .. je to cele o pocitoch a atmosferach ..

fova

Příspěvek od fova »

Takhle na me Blade Runner zapusobil pri prvnim shlednuti pred lety.
Tentokrat jsem si ale uzival tu atmosferu a vsechny drobnosti v pozadi, ktere dokreslovaly dej a nechal to na sebe pusobit.

Je ale jasne, ze je to film z uplne jine doby. Dnes frci akcni zalezitosti.
Zkus nekdy shlednout original rusky film Stalker z roku 1979, abys poznal, co je to nuda. Proti tomu je Blade Runner slaby cajicek.
Mala ukazka:
http://www.youtube.com/watch?v=nBBR8Pn7 ... re=related
Cely film jsem cekal, kdy se tam objevi ty anomalie a mutanti, kteri jsou v pocitacove hre :D
Naposledy upravil(a) fova dne 03 led 2010 00:35, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : jo stalkera som par krat skusal.. to sa neda :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:no .. nedavno sme si s kaykom pozreli blade runnera .. ja som ho videl vela krat .. on ani raz .. kayko sa vyrazne nudil .. a musim priznat , ze som si uvedomil aj ja , ze je to velkom dejovo nuda .. je tam paradna muzika .. ale v podstate sa tam nic nedeje .. je to cele o pocitoch a atmosferach ..

ano presne toto som si tiez uvedomil ked som donutil zenu si to kuknut so mnou... ona sa nudila... ja som si to opat uzil... fakt je to presne tak... ked clovek vie co od toho cakat uzije si to poriadne, ked od toho caka bezne akcne scifi musi byt zakonite sklamany... proste je to natocene podla knihy barda klasickej scifi zo starej skoly, v tom je to dokonale...

a hlavne si treba uvedomit ze ked to clovek vidi dnes, povie si aha kopa klise uz pouzitych v inych filmoch... ale ono je to prave tak ze vacsina tych inych filmov "nakupovala" prave (aj) v blade runnerovi...

fova

Příspěvek od fova »

Presne tak: Rozvlacne sci-fi ze stare skoly, tedy nic pro dnesni akcni dobu. Neco jako Space Odyssey 2001.

http://www.youtube.com/watch?v=uU4TQ1NTo50

Ale je znat, ze Blade Runner byl a je maisterstich.
Moji zene se docela libil.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

dendy píše:ano presne toto som si tiez uvedomil ked som donutil zenu si to kuknut so mnou... ona sa nudila... ja som si to opat uzil... fakt je to presne tak... ked clovek vie co od toho cakat uzije si to poriadne, ked od toho caka bezne akcne scifi musi byt zakonite sklamany... proste je to natocene podla knihy barda klasickej scifi zo starej skoly, v tom je to dokonale...
No uprimne to s tou knihou nema krome hlavni zapletky moc spolecnyho ;)

abuse

Příspěvek od abuse »

ad: where the wild things are - pomerne komorny film z ktoreho ide velmi velmi zvlastny melancholicky pocit. castokrat poct ze uau toto som este nevidel vo filme, aj ked ide samozrejme o subtilne veci, ziadne fx "pre dnesnu dobu". a chvilami aj trosku nuda. fantasticky hrajuci detsky herec, krasna suhra obrazu a hudby (ziasne slaky, skor nejaky neofolk)
ad: stalker - stalker ma celkom bavil, to skuor solaris ma unudil k smrti
ad: blade runner - jak ste ho spomenuli mam chut si ho dat znova...5-6ty krat?

Odpovědět