Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Jindy2

Re: Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Příspěvek od Jindy2 »

Velmi doporučuji výbornou temnější a neidiotskou pohádku Koralína a svět za kouzelnými dveřmi

Pak mě velice zaujal mysteriózní sci-fi film Proroctví - režie Alex Proyas, hlavní role Nicolas Cage

Dál novější remake známého thrilleru Stopař - role stopaře se ujal Sean Bean (Boromir z Pána prstenů) a ač na CSFD hodnoceno průměrně, mě se to dost líbilo

Johny Depp v roli gangstera Johna Dillingera, zbrusu nové a velmi dobré Veřejní nepřátelé

Doporučuji také starý, ale bezvadný, trochu gangsterský a hlavně melancholický film Martina Scorseseho Robert DeNiro je Taxikář

Určitě zajímavý je i film o hrátkách s časem Déjà Vu

Marný není ani nový komediální počin Cohena (Borat), kde je tentokrát za rakouského homosexuála Brüno

V poslední době jsem toho shlédnul mraky a bohužel i všechny tyhle pecky, tak už nevím, na co koukat...

abuse

Příspěvek od abuse »

proyasov knowing bola s prepacenim megak..ktina. uvod - no dobre, klise, standard, slubny napad ale co sa potom dialo...v strede som si hovoril ze to zacina byt nejake diven, a na konci uz som sa iba cudoval a kazdu minutu som si hovoril to snad nemyslia vazne. myslal som ze scenu, kde cage padne na kolena ked uvidi alienship nic neprekona, ale zaver s detmi beziacimi k mystickemu stromu (ako z obalky straznej veze) po trave vyrenderovanej ako spagety som sa skoro postal od smiechu.

a co ma zaujalo - JCVD, film s van dammom o van dammovi...prekvapive. trochu akoby remix wrestlera, pulp fiction a studentskeho filmu :D

na koralinu sa tesim, cital som knihu

zaujimavy film s casovymi sluckami bol spanielsky time crimes, ak mate radi filmy s par hercami. po tretej slucke mi ale skoro praskla hlava... v zitra vstanu a obarim sa cajem to bolo podane zabavnejsie.

dendy

Příspěvek od dendy »

knowing - fakt ten koniect to bola poriadna pitomost, imho totalne nezvladnute, pokus o shyamalana ale nevydareny... este 15 minut pred koncom som dufal ze tam bude nejaka fajn pointa ale proyas to zabil... totalne...

koralina bola paradna, dik za tip, vyborne to bolo...

abu: time crimes bolo celkom easy, celkom jednoducho a uspokojivo neparadoxne vyriesene..., to ak ta z toho hlava bolela, tak urcite nepozeraj Primer, to uz je drsna rekurziva, to je nizkorozpoctak (svely) ktory treba kukat s ceruzou a paoierom a kreslit si casove osy... :)

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

Donnie Darko tady už Ivo zmínil, ale teď jsem viděl režisérskou verzi a po tejdnu mně to z palice vyhnalo až Apocalypto.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ted sem videl Stvanec (http://www.csfd.cz/film/3195-stvanec-hunted-the/) a bylo to dost fajn, skvele drsny souboje, film je to vzdalene podobnej prvnimu Rambovi (podobny posmutnely vyzneni).

kexik

Příspěvek od kexik »

medena veza a orlie pierko. s hambou priznavam ze som doteraz tieto dva kusky nevidel... taky ivan rajniak bol namakany herec, skoa ze som si to doteraz uvedomil len zriedka (v podstate len v notoricky vysielanej rysavej jalovici, kde samozrejme kronerovi zvlada len sekundovat)

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

Kouř 1990
http://www.csfd.cz/film/9401-kour/

parádny scenár, parádny herci , parádne kamery :!: , nechápem že sa tento film ku mne dostal až teraz ...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ReaktoplazmAR: z toho znam jen soundtrack, nekdo to kdysi porad poustel ve skole... a je mi z toho na zvraceni, fakt naprosta hruza, uplne me polejva trapnost kdyz slysim ty pitvorivy hlasy atd. Brrr! ale nic ve zlym, samozrejme :) :oops:

ReaktoplazmAR

no ja si spätne tú hudbu až tak moc nevybavujem, teda až na jednu pejku - niečo ako "já jsem pán diskdžokej" a to bola jedna z najlepších parodii čo som videl
z toho filmu sa mi vryla do pamati hlavne taká tá celková kompozícia toho... taký zvláštny kontrast medzi pozadím a ústrednou postavou ( to bol chlapík so super xichtom a super scenárom )

add: ústredná postava je ten čo ponúka startky ..
Naposledy upravil(a) ReaktoplazmAR dne 08 srp 2009 22:59, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

to diskzokej to je z tohto filmu ?? to poznam, strasny ulet :))

http://www.youtube.com/watch?v=7J7AGC3Aixk

kukal som este par ukazok.. trochu mi to pripomina Lyncha :-) to je cely film takyto uchylny ?? to si musim pozret taketo uchylaciny mozem :)

ReaktoplazmAR

a. bol som predbehnutý,.. inak Dendy presne si to trafil :P Eraserhead od Lyncha má úplne podobnú kompozíciu obrazu, napadlo ma to hned v prvých minutách toho filmu..

fova

Příspěvek od fova »

Uz ponekolikate jsem shledl Black Hawk Down (Cerny jestrab sestrelen) a povazuji ho za jeden z nejlepsich modernich snimku z vojenskeho prostredi. Jsem schopen uverit, ze tak se to v tom Mogadisu opravdu stalo (je to natocene podle skutecne udalosti). I kdyz mluvil jsem s jednim somalcem, ktery mi rekl, ze ten film je americka propaganda a pravda byla ponekud jina :D

http://www.csfd.cz/film/8266-cerny-jest ... hawk-down/

http://www.youtube.com/watch?v=XNZeXSlT5Lk

Videl jsem toho v poslednich letech o vojacich fakt hodne (Udoli stinu, Slzy Slunce, Lovec jelenu, Ceta, Narozen 4. cervence, Full Metal Jacket, Zachrante vojina Ryana....ad.), ale Black Hawk Down povazuji za spicku.
A je tam famozni hudba od Hanse Zimmera - soundtrack obcas posloucham v aute.
Naposledy upravil(a) fova dne 09 srp 2009 01:28, celkem upraveno 1 x.

c9000

Příspěvek od c9000 »

kOUR JE BOMBA, Ten beat na pomezí dechny a housu strasne slape. :) :)

Cerného jestraba jsem taky vykoukal , a je to moc vydarené. Z válecnejch snímků u mě vede Apokalipsa.

fova

Příspěvek od fova »

Ja u tech valecnych snimku nemam rad, kdyz to zklouzne do jednoho z tehle extremu:

- totalni pacifismus - jakokoliv valka je spatna a nikdy ji nesmime dopustit.
- valka je skvela vec - hrdinove vybojuji statecne svuj boj, zkosi stovky zlotrilych nepratel, kteri nemaji pravo na zivot a zavladne zase mir

Mam dojem, ze autorum Black Hawk Down se povedlo udrzet uprostred mezi temito dvema prikopy. Bojuji tam obycejni lide, kteri nejsou supermani, maji sve pochybnosti, nezabiji nepratele zbytecne a snazi se udelat vsechno pro to, aby uz ta patalie byla za nimi a mohli jit domu. S takovymi hrdiny se dokazu jako divak ztotoznit.
A ti Somalci tam nejsou vykresleni jen jako zlouni, kteri musi byt vybiti, ale take jako obycejni lide, tezce stizeni valkou.

Apocalypse Now zkouknu.

Odpovědět