Má grafická karta vliv na kvalitu exportu videa?
Má grafická karta vliv na kvalitu exportu videa?
Ahoj, dotaz pro video odborníky, předpokládám, že jich tu pár je
v nadpisu jsem myslím, vyjádřil vše. Jen doplním. Používám pouze interní grafiku a když vyexportuji video, i ve vysoký kvalitě, bohužel zvláště tmavé plochy, nebo když se překrývá více snímků vykazuje velmi špatnou kvalitu. Když se na to dívám v Premiéře, přijde mi to ok.

Re: Má grafická karta vliv na kvalitu exportu videa?
Nope. Export z premiéry je standardně softwarovej (tedy na CPU). Roli hraje nastavení exportu. Do čeho renderuješ? H264? Co je vysoká kvalita? Zkusils větší bitrate?
Dzirka : To je komplexna tema .. Zavisi aky software , aky kodek , atd .. Dnes vacsina softwarov ma podporu HW vypoctov cez graficku kartu .. V principe graficka karta by to mala urychlit .. Otazka je , ci je to optimalny kodek .. Ja som s tym kedysi robil pokusy vo Vegase .. teraz si uz nepamatam , ci to budem hovorit spravne , alebo to bolo naopak .. Ale H264 tam boli 2 kodeky .. Jeden bol tusim nejaky SONY , ktory vyuzival grafiku a bolo to dost rychle .. Potom tam bol druhy Mainconcept a ten siel iba cez CPU .. Produkoval ale vyrazne vyssiu kvalitu .. Cize sme sa vykaslali na GPU akceleraciu a pouzivali sme to co islo cez CPU .. Neni to ale problem toho ci GPU ano alebo nie .. Skor akeho kodeku ..
Díky za odpovědi. Používám Premiere, exportuji do H264, match source, mp4
Jako první věc jdi v tom exportovacím okně do záložky video a pokud děláš VBR, zvedni target bitrate (a maximum bitrate klidně na dvojnásobek tý target). Dole uvidíš estimated file size, jdi tak vysoko, jak chceš mít video velké
takových 15-20 Mbps by ale mělo u 1080/25p contentu produkovat solidní kvalitu pro např. následný upload na YT, víc = lepší kvalita. Taky se dá jít cestou meziexportu do něčeho +/- bezztrátového (vhodně nastaveného dnxhd třeba) a následně kódovat h264 třeba skrz Handbrake, který to umí myslím o něco líp než Adobe.

Taketo plochy casto robi prilisna kompresia. Hlave v tmavych farbach. (a potom este lacny monitor...Džirka píše: Používám pouze interní grafiku a když vyexportuji video, i ve vysoký kvalitě, bohužel zvláště tmavé plochy,

+1 pre vyssi bitrate
Moc díky za opravdu cenné rady.
@Sad Luck, díky za tip, už googlím
@Sad Luck, díky za tip, už googlím

jirko staci mrknout i treba na hollywoodsky trailery na yt, co se deje u komprese pro online pouziti s tmavejma plochama. chci tim rict, ze jestli je to video urceny pro stream, stejne se tomu neubranis nakonec.
Nakonec jsem zkusil trochu zvednout kvalitu a je to lepší. Taky jsem zjistil, že ty černý plochy špatně zobrazoval BSplayer, když jsem si to pustil ve VLC, bylo to mnohem lepší.
jako prehravac doporucuju mpc-hd.