Ja mam doma deti 3.5 a 1.5 a minuly tyden jsme presunuli maleho z nasi loznice definitivne do detskeho pokojicku. Ted si dost uzivame takovy luxus, ze si v loznici muzeme rozsvitit lampicku:) No ten zacatek je nejtezsi - spankova deprivace, ukrivdeny pocit ze dite je pro zenu dulezitejsi nez ty a hlavne asi pocit nejake totalni svazanosti a bezmoci, ze ten malej rvouci nevdecnik te proste totalne ovlada. Ale zvyknes si a kdyz to budes brat z te lepsi stranky,, tak te to proste zoceli a aspon nauci trpellivosti. Jen se snaz to nebrat jako neco, co je treba (par let) preckat. Tim bys ztratil hrozne dulezitou cast sveho i jeho zivota. Je to narocny, ale nic jineho nemuzes cekat. Musis si trochu v zivote prehazet nektere hodnoty. Zkus se na to podivat i z pohledu tve zeny, ktera je pet dni v kuse vazana doma s tvym potomkem a je totalne vycerpana a zblbla:) Clovek to poradne doceni, az kdyz si to na par dni zkusi sam. Jo a kdyz pribyde druhy dite, tak je to jeste mnohem horsi, to jeste budete vzpominat na tu pohodu s jednim:))
Vasek: to je myslim dost individualni s temi konicky. S kapelou zkousim jednou tydne a cca jednou za mesic koncertuju. Na zkousku nebo na pivko vetsinou chodim, az kdyz deti vykoupu a/nebo ulozim do postele. Hudbu a zvuk pak delam vetsinou po devate vecer, kdy moje zena take zacina pracovat:) Navic se mi z konicku casem stal prijemnej vedlejsak, takze i obcasne vikendove nahravani se hned lepe toleruje. Ale je fakt, ze nekdy je to vycerpavajici.
mam pocit ze je to tu sama "primadona", ktora sa lutuje lebo ma mimino.. tolko zvastov som teda uz dlho necital..
ked mam deti tak mam deti a sa o ne staram, ak mam s tym problem, na co si kto robi deti?
amorph: záleží hodně, kolik potřebuješ spánku, pokud můžeš jít spát třeba až o půlnoci, tak se toho dá stihnout víc, uznávám. To bohužel není můj případ. Jinak u prvního to probíhalo celkem podle předpokladů, ale co mě překvapilo, bylo, že dvě a jedno je fakt rozdíl
Pytkin píše:pockaj ked budes mat dieta .. objavis nove limity svojho tela ..
mam 34 rokov svoje telo uz poznam dostatocne... budem proste prvy rok chronicky nevyspaty, nervozny a podrazdeny nonstop 24 hodin denne .. ratam s tym, a moja draha tiez ..
Pytkin píše:pockaj ked budes mat dieta .. objavis nove limity svojho tela ..
mam 34 rokov svoje telo uz poznam dostatocne... budem proste prvy rok chronicky nevyspaty, nervozny a podrazdeny nonstop 24 hodin denne .. ratam s tym, a moja draha tiez ..
dam ti velmi dobrou a sam na sobe vyzkousenou radu. mene jizt = mene spat (neboj, energie ti chybet nebude)
Vasek: no me to vetsinou vychazi na nejakych 6 az 7 hodin s tim, ze jeste minimalne jednou nebo dvakrat v noci k detem vstavam. A je to malo, taky bych potreboval spis tech 8 nebo 9. Kdyz spim min jak sest hodin par dni po sobe, tak pak taky prestavam fungovat. Ale uz jsem se naucil cestou do prace na pet minut usnout v autobuse a probudit se v posledni zatacce, to celkem pomaha. A obcas proste usnu po obede na ctvrt hodinky v praci na gauci:)
S tím jídlem je to tak, večer jen lehce a je lepší spánek ... ale co platí skoro nejvíc (a skoro nikdy se mi to nedaří dodržet) je jít spát brzy ... Na pořekadle - hodina spánku před půlnocí je jako dvě hodiny spánku po půlnoci asi opravdu něco je ..