po upgrade na Windows 10 nejde siet

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

Doniesol mi kamarat notebook .. upgradol si ho na windows 10 .. ma pocit ze hned po upgrade siet este sla .. OD druheho dna uz nejde .. Divne je ze ping ide .. Adresy resolvuje .. traceroute traceroutuje .. proste z command line sa vsetko tvari ze ide .. Ale ani nod sa nevie updatnut .. ani v browseroch ziadnu stranku neukaze .. nema s tym dakto skusenosti ? na forach citam len same problemy s wifi , ze sa neda pripojit .. toto sa v pohode pripoji .. len sa neda poriadne nic robit ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od demsky »

Mne robi to, ze ked niekto sa napoji u mna doma na modem (klasicka rozdvojka do tv settop boxu/modemu) tak potom ked zase dam kabel do mojho ntb tak to nejde, skusal som vsetko, reset ethernetu v ntb, nastaveni atd, tak musim vypnut modem na minutu a potom uz OK. Este ze to nie je casto.
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

to neni vec UPC ? alebo co mas ? ze sa to fixuje na MAC adresu a pri zmene MAC adresy (=prehodenie na iny pocitac) , sa musi restartoat modem ? Daj si tam maly rutrik a malo by to fungovat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

preco nema windows 10 v console telnet ? ten windows 10 je strasna picovina ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2103
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od PELF »

Pytkin: zkusil jsi kompletně odinstalovat NOD?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

Ne ... kompletne som odinstaloval win10 .. A vsetko ide jak vino ..

hubert
Příspěvky: 1308
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od hubert »

:)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od demsky »

Pytkin píše:to neni vec UPC ? alebo co mas ? ze sa to fixuje na MAC adresu a pri zmene MAC adresy (=prehodenie na iny pocitac) , sa musi restartoat modem ? Daj si tam maly rutrik a malo by to fungovat ..
Ano hudobnemu kolegovi dokonca notas zamrzol (tusim ma W7) a pri boote tam nieco skakalo ako MAC adresa, zase ale nie je to tak casto aby som musel kvoli tomu kupovat router, takze pohoda. Ja som s W10 uplne spokojny, zatial najlepsi Windows, nemam tam ziadne problemy ktore by stali za zmienku, u mna je to teraz W10 vs. OSX 1:1. Neviem co potrebujes, co sa tyka obdoby Terminalu na Macu (to znamena absolutna kontrola nad pocitacom ako admin), tak je tam PowerShell ci ako sa to vola, ked to spustis v adminskom mode, tak mozes urobit co len chces.
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

demsky : powerShell som nevedel najst .. CMD som nevedel spustit v admin mode .. za mna je win10 este horsi ako win8 .. ide to pekne v linii cim novsi windows , tym je horsi .. win2000 bol najlepsi .. a od vtedy to ide dole vodou ..

Co sa tyka toho rutra .. Jasne .. Ked to nepotrebujes , tak neni dovod .. i ked ja to moc nechapem .. To nepotrebujes ani wifi doma ? Nemas ziaden tablet alebo smartphone , ktory by si pripajal na internet ?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od demsky »

Ja mam nainstalovany Classic Shell doplnok, takze mam start menu ako bolo pri XP, tam to je v Prislusenstve/System Tools, command prompt spustam malokedy, cez Total Commander je priamo v menu, je to myslim priamo vo Windows foldri, alebo v System32, ako admin to spustis tak, ze si ho bud tak nastavis v properties appky, alebo das prave tlacitko mysky a v kontextovom menu mas na vyber ako sa spusti...

WiFi doma nemam, ja zase az tak neinternetujem, skor tvorim, ked ho budem potrebovat, tak urcite skocim do Agemu po ten router :)
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

Tak mam novy poznatok s Windows 10 .. Z jednej firmy mi pisu , ze im daco nejde .. tak im pisem spustite Teamviewer .. Sputili .. poslali mi fotku s ID a pass .. A mne to ukazuje stale ze je offline .. Fakt popici system tento windows 10 ..

Uživatelský avatar
jackies
Příspěvky: 390
Registrován: 21 úno 2014 01:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od jackies »

Jenom jednu vychytávku mimo téma.

Docela dobrý, nemusíš všechno hledat.
Veškerá nastavení Windows 7, 8 a 10 lze ovládat z jednoho místa. Stačí si aktivovat superovládací panel a na desktopovém PC získáš 235 nástrojů.

Vytvoř si novou složku na ploše, pojmenuj jí jako :
Super ovládací panel.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Název je opravdu vše co je červenou.
A je to.
muzikant


Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od demsky »

Pytkin píše:Tak mam novy poznatok s Windows 10 .. Z jednej firmy mi pisu , ze im daco nejde .. tak im pisem spustite Teamviewer .. Sputili .. poslali mi fotku s ID a pass .. A mne to ukazuje stale ze je offline .. Fakt popici system tento windows 10 ..

http://teamviewerforums.com/index.php?topic=2253.0

myslis toto?
Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22163
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: po upgrade na Windows 10 nejde siet

Příspěvek od Pytkin »

Ano presne to .. Akurat nove pridanie nepomohlo ..

Odpovědět