Podvodníci s doménami - tel. 212 244 060

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Podvodníci s doménami - tel. 212 244 060

Příspěvek od Ivo »

Jen pro info, kdyby se vám ozvala paní z tohoto čísla jako mně (měl jsem předtím i zmeškané hovory), jsou to podvodníci, ale člověka v první chvíli zmatou. Volala, že jsou registrace domén, jestli jsem to já a že prý tam mají žádost na registraci domény lecive-nastroje s koncovkami com, net, eu, biz atd. a že prý se obracejí nejdříve na mě aby mi pomohli před konkurencí, že prý je to nějaká sro z Olomouce, ale nemůžou prozradit atd.

Chvíli jsem zaváhal a řekl že to by asi bylo trochu drahé si to všechno zaregistrovat rovnou, že prý by to bylo 3900 za rok, řekl jsem že to je trochu absurdní a ona, že to je prostě tak anebo jestli nemám zájem, že to tedy dají konkurenci, řekl jsem at mi to pošle písemně a začala být lehce agresivní, že prý ji přerušuju a neposlouchám atd. tak jsem zavěsil.

A dal jsem do google tohle číslo a bylo to jasné http://www.podnikatel.cz/clanky/domenov ... i-podvody/
http://www.lupa.cz/clanky/ceska-domenov ... bidkou/atd.
Tak jsem zavolal zpět, řekl paní že jsem si je našel jako podvodníky a ona za chvíli zavěsila ...

Tak jen kdyby někomu z vás volali pošlete je hned do análního otvoru :wink:

Přemýšlím jestli by se s tím dalo ještě něco udělat ... (trochu je podusit apod.)

peteness

Re: Podvodníci s doménami - tel. 212 244 060

Příspěvek od peteness »

Mne pred casem podobne zmatl jeden dopis. Bylo to po te, co jsem si na Uradu prumysloveho vlastnictvi zaregistroval ochrannou znamku. Prisel dopis s milionem razitek a fakturou na cca 10 000, ze je to nejaka mezinarodni databaze ochrannych znamek. Kdyz jsem na jejich webu dal vyhledat slova jako Adidas apod, tak to nic nenaslo. Dobra databaze. Ale nekolik desitek minut jsem trnul, ze snad budu muset kazdy rok nekam posilat deset tacu, v kocourkove clovek nikdy nevi.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jen nechapu kde to zijeme, kdyz existuje a ma vahu termin "smlouva po telefonu". kdyby nase zakony tento termin neznaly, usetrilo by to mnoho penez oklamanych obcanu. fascinuje me, ze je mozno na zaklade uzavreni takoveto ustni dohody mezi dvema lidmi, kteri se ani nevidi, vubec mozne nejake vymahani pohledavek. stejne tak, jako je naopak velmi tezce napadnutelne uvedeni v omyl, nebo neoznameni vsech okolnosti. meli bychom se proste vratit v case k pisemne smlouve, ktera by byla jedinym moznym akceptovatelnym dukazem o domluve dvou stran.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Biscuit: Ano, to je fakt divne s tou zmluvou po telefone. Napokon na jednom konci telefonu ani nemusi byt dotknuta osoba, resp. nijak sa to neoveruje (ak neratam nejaku trapnu otazku typu "aky je Vas datum narodenia?" a pod.).

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ja jsem po telefonu uzavrel povinne ruceni a jsem s tim uplne spokojenej. Kazdopadne tyhle podvodnici budou asi pekne vychcany.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

vzdyt prece neni problem domluvit se po telefonu, ale bez realneho podpisu by to nemelo mit pravni vyznam... tak jsem to myslel.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

jako na smlouvy po telefonu bacha - staci na vhodne formulovanou otazku rict ANO a smlouva je uzavrena:
http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_ ... u--1395896

odstoupeni je mozne do 14 dnu, ale kdo si pamatuje ze uzavrel smlouvu?
je to teda prasarna a bude to zneuzivat hodne firem, zvlast ted pred vanoci.
Takze zasadne rikat NE

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no neviem .. ale podla toho co ivo napisal to vobec nemusia byt podvodnici .. proste mu chceli pomoct zaregistrovat domeny a zobrat na to dake ficko .. to mi pripada ako bezny komecny model ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To ne.

1)Firma "registrace domén" neexistuje
2) nikdo si nechtěl registrovat moji doménu se všemi ostatními koncovkami - lhali aby mě zmátli
3) chtěli za registraci 10x tolik než se běžně platí
4) vyhrožovali že pokud jejich nabídku nepřijmu, okamžitě ty domény prodají mé konkurenci (blbost)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo jasne .. dnes sa ludia snazia zarobit na hocicom ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tak je zarobit a zarobit. mne vlastne ani nevadi, kdyz se nekdo snazi prodat neco se ziskem vetsim nez zelinar, ale kdyz k tomu nekdo prida nekaly obchodni praktiky, natlak, psychologii a dalsi cary mary made in usa, zacina mi z nej bejt na bliti.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

navic kdyz to maji posveceny zakonama. Viz treba mobilni operatori ted muzou menit obch. podminky resp. smlouvy bez tveho svoleni (nemusi te informovat), paklize zmenu vyhodnoti jako nepodstatnou

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Dobre hovorite !!!! Oboje vazne odchylky od normalu. Snad to casom nejaki chytrejsi poslanci napadnu.
System "rozlozenia zasadnych zmien v podmienkach na seriu malych-bezvyznamnych" pozna kazdy skusenejsi obchodnik. Uplne standardny postup, ako dostat klienta tam, kde nechcel byt. Obmedzit moznost menit obchodne podmienky napr. max 1x rocne neni nijak extremne...
A to, ze je rozhovor po telefone postaveny na uroven ustneho rozhovoru, je tiez totalna pakovina. Chcem vidiet to dokazovanie, ze napr. niekto zaznam modifikoval. No chudak nejaka teta, stara... mala... jak to dokaze ? A ked ju este obtiahnu o nejaku vhodne zvolenu sumu (2000Kc), tak chcem vidiet, ako sa vysetrovacie organy trhaju pri zistovani skutkoveho stavu...

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Odpovědět