Postovne poplatky medzi CR - SR
Postovne poplatky medzi CR - SR
len predvcerom ma prekvapilo ze ked dostanem ako adresat dobierku z CR do SR, tak si posta este naviac odomna vypyta 6eur poplatok naviac k dobierke. Pritom odosielatel samozrejme zaplatil plne postovne aj so vsetkymi poplatkami co treba na dobierku a pripadne aj poistenie.
Re: Postovne poplatky medzi CR - SR
Áno, je to peklo. Posílal jsem věc za stovku a příjemce trval na dobírce. Nakonec skutečně zaplatil ještě tuhle božskou přirážku za převod peněz do čech (nebo za co to je).
Posílání na dobírku do zahraničí je dost málo rozumná věc ... (řeší se to normálně převodem na ucet, kartou nebo paypal). Poskytovatelé z CR mají navíc často ucet v SK takže je to uplně bez problému
mam taku skusenost ze pri prevode na ucet strhli prijemcovi poplatok tusim okolo 7eur a pri paypale pokial viem prijemca tiez musi platit nejaky poplatok plus paypal si uctuje dost nepriaznivy (v porovnani s bankami) poplatok za konverziu meny. A tou kartou netusim ako by sa dalo platit niekomu v zahranici.
Pri tej dobierke to dava aspon nejaky psychologicky pocit "istoty" ze ten clovek aspon nieco poslal...
Pri tej dobierke to dava aspon nejaky psychologicky pocit "istoty" ze ten clovek aspon nieco poslal...

Když má poskytoval ucet v SK (jako například my v CSOB Bratislava) tak je poplatek skoro nulový ... Co jednoduššího si přát. V krabici může být třeba uhlí ... to vyjde v rámci "spolehlivosti" uplně nastejno. Když člověk objednává od spolehlivých partnerů nemá s tím problém
Jen pro info - napriklad Fio (ale mozna i jine banky) to ma udelane tak, ze kdyz si clovek u ni zridi ucet v CR (vedeni a vsechny bezne operace zdarma), ucet ma automaticky i cislo s identifikatorem slovenske pobocky Fio banky, takze na Slovensku je pak mozne v podstate primo ulozit penize na cesky ucet.
U csob je to skoro podobne i kdyz ne tak primocare. Prevody mezi csob sk a cz jsou ovsem bez mezinarodnich poplatku
paypal berie 3% .. kurva vela ..
ja pouzivam dobierky CZ-SK aj do nemecka .. a pohoda .. lepsie ako paypal ..
a vacsinou neni ochota poslat dakomu dopredu peniaze ..
i ked tento rok sa mi podarilo predat na Island kamery za 50.000 EUR .. ale chvilu to trvalo , nez mi zacali verit
ja pouzivam dobierky CZ-SK aj do nemecka .. a pohoda .. lepsie ako paypal ..
a vacsinou neni ochota poslat dakomu dopredu peniaze ..
i ked tento rok sa mi podarilo predat na Island kamery za 50.000 EUR .. ale chvilu to trvalo , nez mi zacali verit

Z hlediska důvěryhodnosti nevidím absolutně žádný rozdíl mezi platbou předem na účet a dobírkou. Jak už jsem říkal, v tom došlém balíku může být bez problému cokoliv - od prázdné krabice po obsah odpadkového koše. Platba na ucet je přitom levnější a jednodušší ... Osobně jsem se ještě nesetkal s neochotou zaplatit předem na ucet, ať už v rámci Léčivých nástrojů, tak Velvet Sound. Spíš to všichni považují za samozřejmost
ja ostanem pri tych dobierkach .. osvedcene fungujuce a nikto s tym nema problem ..
pytkin: kolik dobirka dela navic k obycejnemu baliku, kdyz posilas do Nemecka?
Charome: bankovni poplatky imho zalezi jak to v prikaze uvede odesilatel: Bud plati odesilatel nebo prijemce nebo sdilene (SHA)
Charome: bankovni poplatky imho zalezi jak to v prikaze uvede odesilatel: Bud plati odesilatel nebo prijemce nebo sdilene (SHA)
posielal som do nemecka blofeld a stalo to 17 eur, ak si dobre pamatam .. neviem co by to stalo bez dobierky
U SEPA je to jen SHA (coz je ale stejne fuk, kdyz je to nula nula nic).pete ness píše:pytkin: kolik dobirka dela navic k obycejnemu baliku, kdyz posilas do Nemecka?
aky platobny titul odporucate? "120 - dovoz tovaru"?