Postovne poplatky medzi CR - SR

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
charonme

Postovne poplatky medzi CR - SR

Příspěvek od charonme »

len predvcerom ma prekvapilo ze ked dostanem ako adresat dobierku z CR do SR, tak si posta este naviac odomna vypyta 6eur poplatok naviac k dobierke. Pritom odosielatel samozrejme zaplatil plne postovne aj so vsetkymi poplatkami co treba na dobierku a pripadne aj poistenie.

SadLuck

Re: Postovne poplatky medzi CR - SR

Příspěvek od SadLuck »

Áno, je to peklo. Posílal jsem věc za stovku a příjemce trval na dobírce. Nakonec skutečně zaplatil ještě tuhle božskou přirážku za převod peněz do čech (nebo za co to je).

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Posílání na dobírku do zahraničí je dost málo rozumná věc ... (řeší se to normálně převodem na ucet, kartou nebo paypal). Poskytovatelé z CR mají navíc často ucet v SK takže je to uplně bez problému

charonme

Příspěvek od charonme »

mam taku skusenost ze pri prevode na ucet strhli prijemcovi poplatok tusim okolo 7eur a pri paypale pokial viem prijemca tiez musi platit nejaky poplatok plus paypal si uctuje dost nepriaznivy (v porovnani s bankami) poplatok za konverziu meny. A tou kartou netusim ako by sa dalo platit niekomu v zahranici.

Pri tej dobierke to dava aspon nejaky psychologicky pocit "istoty" ze ten clovek aspon nieco poslal... :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Když má poskytoval ucet v SK (jako například my v CSOB Bratislava) tak je poplatek skoro nulový ... Co jednoduššího si přát. V krabici může být třeba uhlí ... to vyjde v rámci "spolehlivosti" uplně nastejno. Když člověk objednává od spolehlivých partnerů nemá s tím problém

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Jen pro info - napriklad Fio (ale mozna i jine banky) to ma udelane tak, ze kdyz si clovek u ni zridi ucet v CR (vedeni a vsechny bezne operace zdarma), ucet ma automaticky i cislo s identifikatorem slovenske pobocky Fio banky, takze na Slovensku je pak mozne v podstate primo ulozit penize na cesky ucet.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

U csob je to skoro podobne i kdyz ne tak primocare. Prevody mezi csob sk a cz jsou ovsem bez mezinarodnich poplatku

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

paypal berie 3% .. kurva vela ..

ja pouzivam dobierky CZ-SK aj do nemecka .. a pohoda .. lepsie ako paypal ..

a vacsinou neni ochota poslat dakomu dopredu peniaze ..

i ked tento rok sa mi podarilo predat na Island kamery za 50.000 EUR .. ale chvilu to trvalo , nez mi zacali verit :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Z hlediska důvěryhodnosti nevidím absolutně žádný rozdíl mezi platbou předem na účet a dobírkou. Jak už jsem říkal, v tom došlém balíku může být bez problému cokoliv - od prázdné krabice po obsah odpadkového koše. Platba na ucet je přitom levnější a jednodušší ... Osobně jsem se ještě nesetkal s neochotou zaplatit předem na ucet, ať už v rámci Léčivých nástrojů, tak Velvet Sound. Spíš to všichni považují za samozřejmost

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja ostanem pri tych dobierkach .. osvedcene fungujuce a nikto s tym nema problem ..

peteness

Příspěvek od peteness »

pytkin: kolik dobirka dela navic k obycejnemu baliku, kdyz posilas do Nemecka?
Charome: bankovni poplatky imho zalezi jak to v prikaze uvede odesilatel: Bud plati odesilatel nebo prijemce nebo sdilene (SHA)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

posielal som do nemecka blofeld a stalo to 17 eur, ak si dobre pamatam .. neviem co by to stalo bez dobierky

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

pete ness píše:pytkin: kolik dobirka dela navic k obycejnemu baliku, kdyz posilas do Nemecka?
Charome: bankovni poplatky imho zalezi jak to v prikaze uvede odesilatel: Bud plati odesilatel nebo prijemce nebo sdilene (SHA)
U SEPA je to jen SHA (coz je ale stejne fuk, kdyz je to nula nula nic).

charonme

Příspěvek od charonme »

aky platobny titul odporucate? "120 - dovoz tovaru"?

Odpovědět