Pracovne podmienky zamestnancov Samsung
Re: Pracovne podmienky zamestnancov Samsung
Díky moc za odkaz. Jen bych nezávisle na tobě rád napsal tohle:
Pracuju u nejmenované americké firmy a vedle na lince pracujou 3 "slovenští maďaři". Když jsem tam asi před rokem a půl nastoupil, tak mi říkali, že předtím, než nastoupili do této firmy, pracovali všichni 3 asi 1 rok kdesi v Maďarsku pro nějakou japonskou firmu vyrábějící elektroniku. Jejich výpovědi přesně korespondují s tím, co jsem přečetl + mnoho dalších věcí navíc. Všichni hodnotí práci pro japonskou firmu jako pro tu nejhorší sebranku vykořisťovatelů co může být ať už z důvodu platových nebo pracovních podmínek. Já můžu říct jen to, že jsou to šikovní pracovníci a dříči, a pokud zažili to, co mi říkali, je to hnus. Teď jsou na tom prý mnohokrát lépe (nejen platově). Ať žije kapitalismus a tržní hospodářství, kde každý dolar má větší cenu než lidský život. "Lidí je jak sra-ek, jsou nahraditelní a prachy se musí točit, vydělávat a firma prosperovat za každou cenu!"
Pracuju u nejmenované americké firmy a vedle na lince pracujou 3 "slovenští maďaři". Když jsem tam asi před rokem a půl nastoupil, tak mi říkali, že předtím, než nastoupili do této firmy, pracovali všichni 3 asi 1 rok kdesi v Maďarsku pro nějakou japonskou firmu vyrábějící elektroniku. Jejich výpovědi přesně korespondují s tím, co jsem přečetl + mnoho dalších věcí navíc. Všichni hodnotí práci pro japonskou firmu jako pro tu nejhorší sebranku vykořisťovatelů co může být ať už z důvodu platových nebo pracovních podmínek. Já můžu říct jen to, že jsou to šikovní pracovníci a dříči, a pokud zažili to, co mi říkali, je to hnus. Teď jsou na tom prý mnohokrát lépe (nejen platově). Ať žije kapitalismus a tržní hospodářství, kde každý dolar má větší cenu než lidský život. "Lidí je jak sra-ek, jsou nahraditelní a prachy se musí točit, vydělávat a firma prosperovat za každou cenu!"
- ReaktoplazmAR
samsung je tu preto že ludia tam chcú pracovat, keby nechceli tak by tu nebol..
to zas bude v alejich nablito...
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
nikomu s minimalni lidskou dustojnosti se tohle stat nemuze - a ted me ukamenujte...
Možnost je tam nepracovat když se tam lidem práce nelíbí. Nebo se mýlím ?
U nas bylo taky pozdvizeni, kdyz se rozjizdel Hyundai. Asijati to takhle maji, obzvlast Korejci. Ted nekde psali, ze v Koreji letos zakazali nosit minisukne, ale zase na druhou stranu jeste v 60tych letech byla Korea hospodrsky na urovni Egypta, dneska je na tom 6x lepe. Dela to par firem a Samsung se neskutecne vysvihl. Uz treti mobil mam od Samsungu, protoze je proste nejlepsi. Druha vec je, ze nejaky vul si masti ego a firma mu to trpi, to asi bude vzdycky. Neni to jenom CZ a SK specialita.
Korejci su aziati. V Azii ma zivot mensiu cenu, ako v Europe - kto neveri, nech sa tam ide pozriet.
Mna najviac mrzi, ze cech cecha / slovak slovaka bude po hlave trieskat, len aby sa ukazal pred nadriadenymi...
Je to nasa chyba, nie korejska. Je to to iste, ako tie hnusne zavadne polske a cinske potraviny - sami si ich sem vozime, ale nadavame na poliakov a cinanov.... Nasa chyba. Len nasa.
Mna najviac mrzi, ze cech cecha / slovak slovaka bude po hlave trieskat, len aby sa ukazal pred nadriadenymi...
Je to nasa chyba, nie korejska. Je to to iste, ako tie hnusne zavadne polske a cinske potraviny - sami si ich sem vozime, ale nadavame na poliakov a cinanov.... Nasa chyba. Len nasa.
co sami si ich sem vozime .. zasadna vec je , ze ich sami aj kupujeme ..
to nema nic s kapitalizmom ... aku mas alternativu ku kapitalizmu ? socializmus ? komunizmus ? no potes panboh, to sme tu uz mali a dakujem, nemam zaujem, ja volim to trhove hospodarstvo kde mam aspon sancu ako individualita zamakat a ked som v niecom fakt dobry tak sa relativne dobre zabezpecit ... je to krute ale bohuzial ludia co musia takto robit pri pase a znasat takych kretenov nad sebou si za to z velkej miery mozu sami - sance mat sa relativne dobre mame v tychto koncinach (prave vdaka onomu zatracovanemu kapitalizmu) chvalabohu +/- rovnake (ked nepocitam par "vyvolenych" ktorym len stacilo sa dobre narodit) - je to len o tom makat na sebe a necakat ze mi niekto nieco da zadarmo a postara sa o mna (stat)Sane píše:DAť žije kapitalismus a tržní hospodářství, kde každý dolar má větší cenu než lidský život. "Lidí je jak sra-ek, jsou nahraditelní a prachy se musí točit, vydělávat a firma prosperovat za každou cenu!"
hento je proste problem sikmookych - pre nich ludsky zivot a dostojnost nema cenu, sak aj vsetkych vojnach vzdy sikmaci pachali najkrutejsie zverstva... potom staci ked sa to skombinuje s kretenom (ktoryh je v nasich koncinach dost) ktory dostane funkciu "manazer sekcie montaze sroubov3,4 a 5" a dotycny ma pocit ze ked uz ma tu funkciu musi to dat svojim "podriadenym" pocitit
v podstate mi je takych ludi luto, vacsinou si tak vybijaju komplex vlastnej neschopnosti a menejcennosti...
To není tak jednoduchý.jackies píše:Možnost je tam nepracovat když se tam lidem práce nelíbí. Nebo se mýlím ?
Navíc spousta těch věcí, co tam popisují, je už za hranicemi platných zákonů a podle tohoto by se to mělo i řešit.
Taky nevím v čem je problém - nutí tam snad někdo někoho pracovat ? Asi těžko. Když ne, tak ať tam nikdo nepracuje ... a asi potom budou muset podmínky vylepšit, protože bude výroba stát. Ale stěžovat si na nesnesitelné podmínky a přesto tam dobrovolně pracovat - to nedává smysl. Zbytečné nářky.
Ivo: Když se člověk v životě dostane skoro na dno a musí živit rodinu, má sotva čas na sebe a na to, aby se zamyslel nad tím, co vlastně umí, a kde by našel uplatnění... Ano, vždycky máš na výběr, hlavně pokud jsi sám a nemáš třeba hypotéku se sprostejma podmínkama a prakticky stále nůž na krku. Chci tím říct, že sociální politika a lidská práva jsou dnes na mnohých místech na pokraji únostnosti a jejich vlivem je na mnohé lidi vyvíjen abnormální tlak, který jim prakticky vymívá zdravý rozum. Takže to, že je nikdo nenutí tam pracovat za těchto podmínek není tak docela pravda, spíše naopak, jsou dokonale nuceni.
ja si myslim ze pravda je niekde uprostred ... to ze sa do takej situacie clovek dostane je vysledok jeho zivotnej genezy, cesty ktoru si zvolil, defakto uz od skoly - sposob akym pristupuje k rieseniu zivotnych vyziev a problemov, ako na sebe (ne)pracuje... takze z urciteho uhla pohladu si za to mozu sami, z ineho uhla pohladu ale naozaj su v bezvychodiskovej situacii .. respektive su medzi 2 moznostami - potlacit svoju hrdost a dostojnost a udqrzat si urcity standard (prijem) alebo podrzat si hrdost - ale prist o standard (v extremnom pripade o strechu nad hlavou) ... takze lahke to nieje... urcite odbyt to hlaskou "ked sa im nepaci nech tam nepracuju" je plytke ale zase hladat vinnikov vsade naokolo (kapitalizmus, vykoristovatelia - zamestnavatelia, stat, uspesni ludia,.. atd) len nie v sebe a vlastnej lenivosti (ci neschopnosti ?) urobit nieco zo svojim zivotom je tiez osudova chyba a hlavna pricina ktora kopu ludi drzi stabilne dole...
Řešením je nepracovat tam, kde se mi nelíbí.Symphonic píše:To není tak jednoduchý.
Navíc spousta těch věcí, co tam popisují, je už za hranicemi platných zákonů a podle tohoto by se to mělo i řešit.
Navíc si myslím, že ve všech firmách se občas vyskytne pár problémů, náhod, nehod který pak nespokojený a zhrzený zaměstnanec nafoukne a překroutí do obludných rozměrů a které pak navíc vypadají jako běžná praxe.
Pak tyhle neověřené střípky, útržky, zkazky, báje a doměnky vyhodí překrucujícím tvrdým stylem NOVY na web 22 ročný student záchranář.
Perfektní ukázka, jak z NIČEHO vyvolat dojem senzace vhodně poskládaným slovem pro masu nemyslících lidí.
Každá věta se dá rozebrat a věřím, že se dá některá vysvětlit i v úplný opak než vyznívá teď.
Namiesto toho, aby sa o telo dôstojne postarali, telo vložili do kartónovej krabice a prikryli prikrývkou
?????
Kdo se konkrétně nepostaral ?
To jako že nenaběhl ihned balzamovač a ve skladu nebyla připravena pro takový případ zinková rakev, řečník, kapela a věnce ?
Tyhle články jsou pro mě k smíchu a divím se pořád, že je lidi hltají a nechají se blbnout.