Slovenské obce mají platit autorskému svazu za zpěv dětí
Re: Slovenské obce mají platit autorskému svazu za zpěv dětí
Ivo netvrdim ze to tu niekto nedrzi pevne v rukach, ale zase podcenovat jednotlivca v celom tomto systeme nie je rozumne. Dejiny uz vela krat ukazali, coho vsetkeho je schopny jeden clovek a ako dokaze jednotlivec nielen zmenit, ale aj uplne otocit system. Samozrejem casto k horsiemu, ale to je ina tema... Dolezite je, ze ty ako pesiak nie si az taky bezmocny ako sa moze na prvy pohlad zdat.
Nejsi ale většinou je to naprosto promrhaná energie a čas ... který může člověk věnovat na svůj vlastní osobní rozvoj, což je 1000x plodnější a přínosnější a naprosto nezávislé na proměnlivých hrátkách mocichtivé skupiny lidí a nějaké politické situaci. Kromě toho naprostá většina "idealistů" brzy zjistí, že "kdo chce s vlky žíti musí s nimi výti" (a zjistí že to vytí jen nakonec velmi výhodné) - nebo je nemilosrdně z komunity vystrčena. Politikové a králové, kterým záleží aby se poddaným dobře žilo, existují jen a výhradně v pohádkách
som zvedavy na tvoju nezavislost od premenlivych hratok mocichtivej skupiny, keby sa ti ta mocichtiva schupina, aby mala z coho kradnut, chystala tak zasadne dvihnut dane a a odvody, ze byt ti mal vyrazne (radovo o par stoviek eur mesacne) klesnut >CISTY< mesacny prijem len preto ze v predstavach tej mocichtivej skupiny si 'milionar' (to znamena ze mas o nieco malo nadstandardnejsi >HRUBY< prijem .. a tiez by sa ta chystali poriadne okradnut o tvoj buduci dochodok - riesili by proste zmeny kde by si prisiel o velku cast uspor ktore uz na dochodok mas a navyse by ti chceli znemoznit dalej si na ten dochodoch setrit ..Ivo píše:Nejsi ale většinou je to naprosto promrhaná energie a čas ... který může člověk věnovat na svůj vlastní osobní rozvoj, což je 1000x plodnější a přínosnější a naprosto nezávislé na proměnlivých hrátkách mocichtivé skupiny lidí
potom by som sa pozrel na tu nezavislost kopal by si okolo sebe pravdepodobne viac nez kopem teraz ja
Dendy: otázka zůstává - mělo by to kopání nějaký efekt ? Odpověd je dost pravděpodobná ... (viz historie). Někdy to přinese změnu, která vypadá na první pohled jako změna, aby se za krátký čas ukázala jako totéž v bleděmodrém (resp. často v součtu ještě hůř )
- soimmo_two
A v čínské knize Tao ctnosti.Ivo píše:Politikové a králové, kterým záleží aby se poddaným dobře žilo, existují jen a výhradně v pohádkách
Já dělám hudební dramaturgii do nějakých pořadů na ČT2 a vyplňuju každý týden formuláře pro OSA a Intergram. Ten čas tím strávený si samozřejmě nechám zaplatit a promítne se to do výroby pořadu. Pak ten dokument projde podle mých kusých informací rukama lidí v ČT a pak ještě jednomu z OSA (tím si nejsem úplně jist). Každý nad tím straví nějaký čas. Nemám sice ponětí, kolik dostanou autoři takto řádně nahlášeni a úřednickou mašinérií zpracování. Něco mi ale říká, že to nebude víc, než cena zpracování všech podkladů pro přerozdělení odměn. Aneb když nemáš práci, tak si ji vymysli.
BTW. Máte někdo ponětí kolik OSA platí za použití 1s v populárně naučném pořadu na ČT2 ?
Jirka Štolfa
s tymto nesuhlasim .. kedze sa zlepenec nevie dohodnut a vlada neni schopna vladnut , lebo sa sami medzi sebou vydieraju , je horsi ako jedno farebna vlada ..dendy píše: A v konecnom dosledku "zlepenec" kde kazdy jeden zakon tazko vznika na zaklade kompromisuje je lepsia aj v tom ze neprejde len tak hociaka kokotina ktoru si niekto vymysli v strane a zvysok mu to odsuhlasi lebo pretoze predsa je to nasa strana a tam ma vzdy pravdu
hmm .. suhlasim s rastisom .. odporucam ti pozriet sulikov prejav , kde porovnava zivnostnikov a zamestnancov , medzi ktorymi nevidi ziadny rozdiel .. Aj ty to tak vidis ?dendy píše:Asi ho poznas osobne a na zaklade osobnych konkretnych skusenosti a objektivnych faktov si dosiel k tomu to vrdeniu, alebo sa mylim ?rastis píše: inak Sulik je trtko a to je asi vsetko, co som mal este v tejto debate chut povedat
no ale zrusit pausalne vydaje nam chcel aj kokot sulik .. len to nestihol nastastie ..dendy píše: som zvedavy na tvoju nezavislost od premenlivych hratok mocichtivej skupiny, keby sa ti ta mocichtiva schupina, aby mala z coho kradnut, chystala tak zasadne dvihnut dane a a odvody, ze byt ti mal vyrazne (radovo o par stoviek eur mesacne) klesnut >CISTY< mesacny prijem
To myslis vazne tuhle reakci nebo si jen hrajes na hloupyho? Predpokladal jsem, ze ctenari tohoto fora pochopi, v jakem kontextu je to mineno (a mam pocit, ze napriklad Ivo to pochopil). Excome, povazuju te za inteligentniho cloveka a tuhle tvou reakci nechapu. Samozrejme mam na mysli utek ze svobodnyho demokratickyho statu.EXCOM píše:to je trosku obmedzene tvrdenie..Kermitak píše:Jen takovy skromny nazor k tomu utikani pryc - jednak je to zbabelost a jednak to az na vzacne vyjimky neni jinde lepsi.
vseci ktorym sa podarilo utiect z KLDR su zbabelci podla tvojej definicie...
hadam mame na vyber, alebo nie? je zbabele sa vediet rozhodnut? alebo moc nechapem preco by mal byt niekto zbabelec.. vseci co usli pocas normalizacie prec su podla teba zbabelci? vseci co odisli von zit po revolucii su zbabelci?
divny podhlad na svet
je utek ked sa niekto rozhodne odist zo slobodneho "demokratickeho" statu ked vidi ze to tam nema ziadny zmysel, ze vsetci naokolo kradnu ako straky a ze vlada prichadza stale s novymi a novymi opatreniami ktore toto v ludoch este podporuju, ci dokonca NUTIA aj tych slusnych co doteraz nekradli aby zacali uvazovat nad moznostami ako kradut zacat, inak im hrozia existencne problemy ??
lebo ta sa na slovensku chysta ! neviem ako velmi ste v obraze ale tu je v plane taky BRUTALNY system zdanovania a odvodov a okrdania ludi o buduce dochodky, ze .. HODNE ZLE .. to nema obdobu v ziadnej europskej krajine.. a co je nahorsie - nechystaju sa ziadne opatrenia na obmedzenie okradania statu na DPH-cka - len sa strata v rozpocte zapricinena prave podvodmi s DPH-ckou hodla vykrivat tak, ze sa brutalne zvysia dane a odvody ludom ktori dane poctivo platia ..
to pokladam za cestu do pekla .. a v pekle ja zit nechcem..
lebo ta sa na slovensku chysta ! neviem ako velmi ste v obraze ale tu je v plane taky BRUTALNY system zdanovania a odvodov a okrdania ludi o buduce dochodky, ze .. HODNE ZLE .. to nema obdobu v ziadnej europskej krajine.. a co je nahorsie - nechystaju sa ziadne opatrenia na obmedzenie okradania statu na DPH-cka - len sa strata v rozpocte zapricinena prave podvodmi s DPH-ckou hodla vykrivat tak, ze sa brutalne zvysia dane a odvody ludom ktori dane poctivo platia ..
to pokladam za cestu do pekla .. a v pekle ja zit nechcem..
Vzhledem k tomu že si s sebou neseš vždycky i sebe sama, nemáš de facto kam utéct Že jinde bude něco "lepší", je jen iluze (resp. něco bude lepší a něco zase horší) Už Seneca říkal: "ducha musíš změnit, ne povětří"
kermitak : asi som trosku uletel uznavam teraz po par hodinach ked to citam.. asi som reagoval na to slovo zbabelec a utek..
ja som pouzil slovo odist odtialto, nie utiect.. nie je preco utekat.. tak som to ukvapene na zaklade slova utikat vyhodnotil mierne dramatickejsie... ale uznavam ze som reagoval mierne prchko a nechcel som samozrejme nijak utocit aj ked to z tej mojej reakcie tak vypada
ja som pouzil slovo odist odtialto, nie utiect.. nie je preco utekat.. tak som to ukvapene na zaklade slova utikat vyhodnotil mierne dramatickejsie... ale uznavam ze som reagoval mierne prchko a nechcel som samozrejme nijak utocit aj ked to z tej mojej reakcie tak vypada
presne taky je jeden z nas to sleduje zjavne ovela povrchnejsie... menej srdiecka a viacej rozumu, asi tak by som povedal, ze sa treba na tieto veci pozerat...dendy píše:.... Alebo ho povazujes za trtka na zaklade toho ze ako jeden z mala politikov si nesere do huby a za svojimi postojimi si stoji ? ...
perfektny volebny program mala aj ANO Pala Ruska, koniec koncov Krajcer (to bude ten kvalitny SaS odbornik ? ) si ho asi bude pamatat, jak mu v Markize robili to najritopchavejsie promo, ake si clovek dokaze predstavit ...dendy píše:... Alebo koli tomu ze jeho strana mala objektivne (v posudeni nezavislymi organizaciami) najvkalitnejsi volebny program...
- soimmo_two
Teď si prostudovávám některé dokumenty OSA a narazil jsem na hodně vtipnou hlášku:
„Počítačová hra“ stopáž užití hudby se posuzuje před zasmyčkováním
„Počítačová hra“ stopáž užití hudby se posuzuje před zasmyčkováním
Jirka Štolfa
tak uz idu aj vtipky ..