Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Spotreba nasho 4kolesoveho tatosa

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo : ved aj u nas si mozes odratat 19% dph .. ci myslis to tak , ze ju nemusis na mesiac pozicat statu ?

ivo : ale v servisnej knizke nebude po 20.000 ziaden zaznam .. bude PANENSKA ! no a do servisnej knizky si zapisujem co chcem .. z nej nevycitas nic ..
DPH si tady odečíst z ojetého vozu nemůžeš ...

Do servisní knížky nezapisuješ věci ty, ale potvrzuje je autorizovaný servis, a to v daných intervalech (např. co 30 000 km): A ten si těžko může dovolit tam psát nepravdy ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : jaj .. sory .. jasne .. ja som myslel na nove auto .. pri dovoze zo zahranicia si mozes odratat DPH z ojeteho vozu ?

Do servisnej knizky si pisem zaznamy sam .. utorizovany servis je banda zlodejov a darmozracov a nepouzivam ho ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No tak samozrejme nechci se hadat, ale volva se pohybujou spis kolem milionu ;) BTW nedavno jsem zase koukal po nejakym aute a takovejhle kauf jsem teda nevidel ani jeden, takze dost pochybuju o tvrzeni, ze je to bezna vec. Pokud je nekde bezny prodavat tri roky stary auta o milion levneji, rad si necham poradit kde.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : to tvoje volvo malo kolko najazdene ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:No tak samozrejme nechci se hadat, ale volva se pohybujou spis kolem milionu ;)
Záleží jaké Volvo a v jaké výbavě ... tam už se to může lišit o mnoho set tisíc ... Základní cena V70 D5 AWD 136 kW byla (a je i v nové verzi) cca 1 350 000. Přidej si k tomu pár věciček (navigace a další srandičky) a jsi na 1,5 ani nevíš jak :)

Mrkni na http://www.mobile.de Třeba takových BMW X3 za přívětivý peníz jsou tam mraky ... Volv v této kategorii oproti lonsku kupodivu ubylo ... s tím svým jsem měl fakt štěstí (po více než roce provozu musím říct že je opravdu v perfektním stavu ...)

Pytkin: 130 000 ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : no jo .. 130.000 , to je to co prave nechcem .. ja mam najadzenych 90 a zrovna si hovorim ze najvyssi cas to dat prec a kupit nove .. a mat za 5 rokov pokoj ..

inak jazdene auta o ktorych som hovoril su http://www.bca.be ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No, uber 120k ;) Ale ok, budiz.
Pytkin: jenze Volvo se 130k je v podstate novy auto.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No, to jsou ještě zakořeněné představy ze škodovek apod. :) Dnešní auta a motory v pohodě a s přehledem zvládnou 500 000 km i více ... 100 000 neznamená skoro nic ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : no ja mam 90 a nemam pocit , ze je to nove auto .. ale zase moje auto nestalo 1.5 mega .. stalo ± 1/3 .. asi to bude tym .. to ze motor vydrzi 500.000 je jedna vec .. ale pocit z toho vsetkeho ostatneho je ina ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Znám spoustu lidí co jezdí v 10-15 letých autech a jsou v pohodě ... tak bych to zase tak neřešil :) Myslím že 4-5 leté auto je OK :) Stejně je to jenom spotřební materiál, nic víc :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : jo jasne .. sak ja to neriesim .. proste si kupim nove a je to ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Taky bych si koupil nové (Volvo), kdyby mi pak ještě něco zbylo :) Což při dokončování a omítání domu ted ovšem nehrozí :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : no ja si radsej kupim lacnejsie auto .. ale nove .. a ostane aj na tu omietku :) i ked tu zaplatila poistovna ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

moje celica ma na tachaci 230k, najeto ma urcite jeste o dost vic a jezdi jak z praku. v lete jsem s ni jezdil po evrope a krom toho, ze nema klimatizaci, jsem nemel duvod si uvedomovat, ze jezdim v 18 let starym aute. problem je, ze se clovek ale musi o to auto dost starat, kdyz chce, aby i na starouse byl spoleh.
Obrázek

fractal: jestli chces neco lacinyho, aby na to byl spoleh, kup si nejakou starsi corollu. neco jako tohle:
http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16370
za par let to muzes vymenit za neco jinyho. mezitim poznas, co to je japonsky auto ;)

BS

Příspěvek od BS »

osobne bych chtel nejakyho nemca, asi bmw3 nebo klidne tradicniho passata, ale co mne ted posledni dobou hodne bere je Alfa 159.

Odpovědět