Tiskárna 2012
Tiskárna 2012
Po pár letech mi přestala fungovat moje stará Canon iP4200 a i MP150 je na prd. Takže potřebuju nějakou půměrnou multifuknční tiskárnu (tisk, kopírka, scanner), která funguje snadno, jednoduchá obsluha, nezadrhávají se papíry atd.
A nevím co bych měl zvolit ... Nechal jsem si poslat Brother DCP J925, je OK , ale není moc soft pro OSX 10.8 (i když byl v seznamu podporovaných systémů). Jdu to vrátit.
Přemýšlím jestli je dnes principiálně výhodnější laserovka nebo inkoustová ...
Nevzpomínám si že bych nějak často potřeboval barevný tisk něčeho ... (jenom někdy občas). Ani toho celkově moc netisknu ... jen když něco potřebuju někam poslat, vytisknout fakturu ... Je ale fakt že bych si občas rád vytiskl nějakou pdf receptovou knihu apod.
Co byste doporučili podle vlastních dobrých zkušeností ? Víc jak 5k za to dát nechci. Ani nechci koupit něco za 4-5k a cartridge v součtu za 10+ ... (laser)
Na druhé straně občasný potisk CD by se mi hodil ...
A nevím co bych měl zvolit ... Nechal jsem si poslat Brother DCP J925, je OK , ale není moc soft pro OSX 10.8 (i když byl v seznamu podporovaných systémů). Jdu to vrátit.
Přemýšlím jestli je dnes principiálně výhodnější laserovka nebo inkoustová ...
Nevzpomínám si že bych nějak často potřeboval barevný tisk něčeho ... (jenom někdy občas). Ani toho celkově moc netisknu ... jen když něco potřebuju někam poslat, vytisknout fakturu ... Je ale fakt že bych si občas rád vytiskl nějakou pdf receptovou knihu apod.
Co byste doporučili podle vlastních dobrých zkušeností ? Víc jak 5k za to dát nechci. Ani nechci koupit něco za 4-5k a cartridge v součtu za 10+ ... (laser)
Na druhé straně občasný potisk CD by se mi hodil ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 17 pro 2012 19:13, celkem upraveno 1 x.
Re: Multifunkční tiskárna 2012
Tak jsem Brother uspesne vrátil. Asi půjdu do Canon mg 6250
Ja uz bych domu nic jinyho nez laser/led nebral, stoji to dneska par korun. Barevny knihy netisknu, od toho mam ipad a kdyz chci fotku, necham si ji udelat v labu, pripadne pokud bych tiskl vice, koupil bych si k ledce jen malou tiskarnu na fotky.
Jen me dva eurocenty.
Jen me dva eurocenty.
Mně se barva občas hodí (kopírka, nebo i tisk a taky potisk CD). Já uvažuju trochu opačně - že bych si na případný bulk tisk pořídil obyčejnou černobílou laserovku k tomu něco jako http://www.alza.cz/samsung-ml-2165w-d293963.htm
Taky moznost
+1 ...moje řeč!Kermitak píše:Ja uz bych domu nic jinyho nez laser/led nebral, stoji to dneska par korun. Barevny knihy netisknu, od toho mam ipad a kdyz chci fotku, necham si ji udelat v labu, pripadne pokud bych tiskl vice, koupil bych si k ledce jen malou tiskarnu na fotky.
Jen me dva eurocenty.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Dnes jsem zažil neuvěřitelné martyrium s tiskárnami: udělal jsem si novou "office" místnost doma a tak jsem si tam chtěl dát i jednoduchou tiskárnu (velkou canon mám ve studiu). Šel jsem si koupit CB laser Samsung M-2160. Připojím, pořád to tiskne s příčnými šmouhami i po 30 papírech. Jdu s tím zpátky do obchodu, tam jim to dělá taky, vytáhnou druhou stejnou tiskárnu (ale jiný nový kus), zapojí , dělá to taky ... uznali že to asi není jak by mělo být ...
Tak jsem řekl dejte mi nějakou normální jednoduchou tiskárnu co normálně tiskne. Vzal jsem Canon IP 2700 za 900,- Přijdu domů, připojím k MBP - nic (normálně se okamžitě po připojení jakékoliv tiskárny objeví dialog) Nainstaloval jsem Canon drivery - nic ... tiskárna není ... zkouším, volám na Apple support a pak najednou se tam ta tiskárna v seznamu objevila - sláva. Vše OK, chci tisknout - hlášení Printer offline (i když zapojená) - bez šance i po všech možných restartech ... Volám znovu support , děláme všechno možné PR RAM reset atd. odstranění tiskárny ze seznamu, nainstalování driverů z Apple com (500 MB komplet Canon) - nic. Tiskárna už se tam znovu neobjeví ... experiment - zkoušíme připojit do synkova MBP- tiskárna se hned objeví, nainstalují se drivery a hned tiskne ... (!!)
U mě - mrtvo. Poradili mi přeinstalovat OSX. Udělal jsem. Trvalo to 2 hodiny. Hotovo - jdu připojit tiskárnu - nic ... vůbec není registrována, jako by nebylo nic připojené. U synka v pohodě (stejná verze OSX atd.) Druhá Canon MG6250 tiskárna velká přitom normálně tiskne ... Tak tohle je bláznivé ... (to znamená že tiskárna je OK a zároven i moje USB je OK). Znovu jim to vracet nepujdu, navíc když normálně tiskne ... (ale ne na mém MBP) . V čem by to mohlo být, nechápe už ani Apple support. Výsledek - mám tiskárnu, která na mém MBP netiskne
Tak jsem řekl dejte mi nějakou normální jednoduchou tiskárnu co normálně tiskne. Vzal jsem Canon IP 2700 za 900,- Přijdu domů, připojím k MBP - nic (normálně se okamžitě po připojení jakékoliv tiskárny objeví dialog) Nainstaloval jsem Canon drivery - nic ... tiskárna není ... zkouším, volám na Apple support a pak najednou se tam ta tiskárna v seznamu objevila - sláva. Vše OK, chci tisknout - hlášení Printer offline (i když zapojená) - bez šance i po všech možných restartech ... Volám znovu support , děláme všechno možné PR RAM reset atd. odstranění tiskárny ze seznamu, nainstalování driverů z Apple com (500 MB komplet Canon) - nic. Tiskárna už se tam znovu neobjeví ... experiment - zkoušíme připojit do synkova MBP- tiskárna se hned objeví, nainstalují se drivery a hned tiskne ... (!!)
U mě - mrtvo. Poradili mi přeinstalovat OSX. Udělal jsem. Trvalo to 2 hodiny. Hotovo - jdu připojit tiskárnu - nic ... vůbec není registrována, jako by nebylo nic připojené. U synka v pohodě (stejná verze OSX atd.) Druhá Canon MG6250 tiskárna velká přitom normálně tiskne ... Tak tohle je bláznivé ... (to znamená že tiskárna je OK a zároven i moje USB je OK). Znovu jim to vracet nepujdu, navíc když normálně tiskne ... (ale ne na mém MBP) . V čem by to mohlo být, nechápe už ani Apple support. Výsledek - mám tiskárnu, která na mém MBP netiskne
Re: Tiskárna 2012
Opakovaný vtip ...
Ukazuje se že to asi bude nějaký problém Canon software ... Jakmile jsem odstranil ze seznamu tiskáren MG6250, najednou se po restartu objevila ta druhá Canon a normálně tiskne .. (synek na svém druhou tiskárnu Canon nemá ...)
Ukazuje se že to asi bude nějaký problém Canon software ... Jakmile jsem odstranil ze seznamu tiskáren MG6250, najednou se po restartu objevila ta druhá Canon a normálně tiskne .. (synek na svém druhou tiskárnu Canon nemá ...)
-
- Profesionál
*insert random apple joke here*
Ivo: taketo cosi sa aj mne stalo... Canon tlaciaren stale offline... Vymazal som vsetky tlaciarne, nainstaloval znova canonku a uz to frcalo.. Daval som tam ale iba jednu...
Je to podivný apple joke ... MG jsem odstranil ... šel jsem do studia a hned se tam zase objevila a byla aktivní ... přijdu zpátky sem, IP jsem připojil a je najednou zase pořád offline .. Připojil jsem do druhého USB, najednou je online (a předtím v něm online nebyla). Připojím zpátky do prvního USB , je offline. Kdyby ta druhá tiskárna netiskla z toho prvního, mohl bych mít podezření že něco s tím USB je ... no uvidíme co bude dál ... strávil jsem dnes s touto prkotinou dvě hodiny ...
Predpokladam, ze jsi ji nepripojoval pres usb hub.
To ne, přímo do MBP