biscuit píše:hlavne jsi vubec nenapsal, co te zajima
bassline píše:
hlavne aby databaza obsahovala siroke spektrum jedal, ktore je bezproblemove si pripravit z obycajnych surovin ktore bezne dostat a recepty ktore sa urobia relativne rychlo ale su pri tom chutne a napadite.
Ako som uz pisal, siroke spektrum jedal. Napriklad:
- cestoviny na rozny sposob (s kur. masom, rybami, so zeleninou, s ovocim)
- mucne jedla (noky / halusky na rozny sposob - bryndzove, spenatove, syrove, atd.)
- vegetarianske/zeleninove (napr. jedla typu zapekany karfiol s niecim, alebo nejaky obalovany kalerab v cesticku a podobne

)
- kuracie na rozny sposob
- salaty ovocne, zeleninove
- pomazanky na chleba
Chodil som do jednej jedalne v Prahe - futurama kantyna - a bol som tam velmi spokojny s tym co tam varili. Cca 4 jedla z roznej kategorie + salatovy bar a vegetariansky bar. Vela krat som tam mal napr. velmi chutne cestoviny na rozne sposoby ktore urcite nie je zlozite uvarit.
Problem je ze ked som sa snazil tie cestoviny napodobnit, nikdy to nebolo tak chutne ako z tej jedalne, az na jednu vynimku kde sa mi podarilo zoskladat chutovo perfektne cestoviny s omackou z roquefortu,smotany,susenych rajcat a sunky...Potom som v tej jedalni mal tagliatelle s hruskou a niecim dalsim ale ostatne zlozenie uz nepamatam. No a pouzitelny recept na toto som nenasiel, tak som trochu improvizoval ale samozrejme ze to nebolo tak podarene ako z jedalne.
Vlastne experimentovanie si uz absolutne neodporucam - to nie je vobec dobra cesta pre zaciatocnika, uz nie raz sa mi stalo ze som skombinoval hluposti ktore chutili divne a bola iba skoda surovin.
Skratka ide mi o overene a pouzitelne recepty, podla ktorych urobim dobre jedlo. Na experimenty a vlastne vymysly naozaj nemam cas ani energiu