Uplne skuseny nie si, to je fakt. Ale to nevadi. Hlavne, ze si aspon polo-skuseny. Ja by som sa na tvojom mieste zbytocne nepodcenoval.... Dolezite je zacat nakupom dobreho hardware. Az potom ide know-how, znalosti a skusenosti.hawllos píše:Toto téma jsem založil z toho důvodu, že nejsem úplně zkušený, co se týče domácího studia.
Jo, MPD26 je hodne oblubena. Hlavne u producentov. Aj developery ju maju dost radi. O moc vacsie alebo drahsie sa do domaceho studia nevyplati kupovat. Zahranicne studia maju samozrejme daleko viac techniky, ale to je zbytocne. Opozdenie - hladaj v manuale nastavenie "keyboard-delay" alebo "keyboard-velocity" - to by mohlo pomoct. Zvukovka - Surround Pro 5.1 je malo! Dneska uz jedine 7.1hawllos píše:Mám klávesy a AKAI MPD26, což je poměrně populární MIDI kontroler mezi producenty. Jenže, zvuk je opožděný, po úderu na PAD uslyším zvuk z reproboxů o něco déle a to samé mám u kláves, které jsou napojeny na moje již zmíněné MPD26. Zvukovou kartu mám externí : Creative Labs X-Fi Surround PRO 5.1 .

To oneskorenie sa neda uplne odstranit. Je sposobene lacnym zosilovacom. A samozrejme aj lacnymi audio-kablami. Musis proste kupit lepsie vybavenie. Drahsi zosik a repro, a rychlejsie audio-kable. Repraky je lepsie zapojit priamo do zvukovky - cas odozvy sa tym mierne skrati. Tiez pomaha skratit kable k reprakom na minimum - skrati sa tim draha signalu a tym samozrejme aj odozva. Ja mam napriklad kable 40 a 70cm dlhe. Trochu extrem, ale funguje to super!hawllos píše:Co reproboxy? Aktivní nebo pasivní? Opět narážím na odezvu zvuku od MPD, kláves do repráku. Je lepší mít repráky zapojené přímo do zvukovky, nebo do zesilovače? Nebo je to jedno?
To zalezi - pokial s tym budes iba sediet doma, tak internu. Ak budes chodit aj von (ku kamaratom, do studia a pod.), tak externu. Externe zvukovky su lepsie ochranene voci vonkajsim vplyvom - elektromag. sum, radiove vlny, vlhkost, dazd a pod.hawllos píše:Jakou zvukovou kartu si pořídit do svého počítače? Je lepší interní nebo externí zvuková karta?
Tak ked chces 4GB, ale uz vies, ze kupis 8GB, tak si rovno kup 12 a mas to vyriesene... kluku hamizna...hawllos píše:Dále, je mi jasné že čím víc GB jsou Ramky, tím lépe. Momentálně si budu kupovat novou základovku i procesor a na RAMkách chci minimálně 4GB, ale už teď vím, že koupím 8GB.
Nezabudni, ze na 1 minutu skladby potrebujes cca 1GB RAM alebo viac. Takze s 4GB by si mohol mat problemy s dlhsimi skladami. A samozrejme- ak mas viac RAM, tak aj VST-efekty maju lepsi zvuk.
To zalezi... ja osobne som si ako prve kupil pohodlne kreslo (kvoli chrbtici) a stuple do usi (cesky- spunty), aby som moc nerusil susedov a pohodlnu mys. Co sa tyka audio-vybavy - nedoporucujem kupovat lacne dynamicke mikrofony, ale skor nejake drahsie elektrostaticke.hawllos píše:Jaké další by jste doporučili do domácího studia? Co by mi mohlo pomoct s usnadněním produkce muziky?
Mne uz viac nic nenapada - snad Ti sem este nieco uzitocne dopise dendy.
Vela uspechov a hlavne sa zbytocne nepodcenuj. (nejsem úplně zkušený)