Vše důležité pro své studio - LEGRACE

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
MDudas

Vše důležité pro své studio - LEGRACE

Příspěvek od MDudas »

hawllos píše:Toto téma jsem založil z toho důvodu, že nejsem úplně zkušený, co se týče domácího studia.
Uplne skuseny nie si, to je fakt. Ale to nevadi. Hlavne, ze si aspon polo-skuseny. Ja by som sa na tvojom mieste zbytocne nepodcenoval.... Dolezite je zacat nakupom dobreho hardware. Az potom ide know-how, znalosti a skusenosti.
hawllos píše:Mám klávesy a AKAI MPD26, což je poměrně populární MIDI kontroler mezi producenty. Jenže, zvuk je opožděný, po úderu na PAD uslyším zvuk z reproboxů o něco déle a to samé mám u kláves, které jsou napojeny na moje již zmíněné MPD26. Zvukovou kartu mám externí : Creative Labs X-Fi Surround PRO 5.1 .
Jo, MPD26 je hodne oblubena. Hlavne u producentov. Aj developery ju maju dost radi. O moc vacsie alebo drahsie sa do domaceho studia nevyplati kupovat. Zahranicne studia maju samozrejme daleko viac techniky, ale to je zbytocne. Opozdenie - hladaj v manuale nastavenie "keyboard-delay" alebo "keyboard-velocity" - to by mohlo pomoct. Zvukovka - Surround Pro 5.1 je malo! Dneska uz jedine 7.1 :!: Rozdiel vo zvuku medzi 5.1 a 7.1 je znacny, hlavne pri full-stereo nahravkach. Uplne najviac je rozdiel pocut, ked mixujes na drahych sluchatkach.
hawllos píše:Co reproboxy? Aktivní nebo pasivní? Opět narážím na odezvu zvuku od MPD, kláves do repráku. Je lepší mít repráky zapojené přímo do zvukovky, nebo do zesilovače? Nebo je to jedno?
To oneskorenie sa neda uplne odstranit. Je sposobene lacnym zosilovacom. A samozrejme aj lacnymi audio-kablami. Musis proste kupit lepsie vybavenie. Drahsi zosik a repro, a rychlejsie audio-kable. Repraky je lepsie zapojit priamo do zvukovky - cas odozvy sa tym mierne skrati. Tiez pomaha skratit kable k reprakom na minimum - skrati sa tim draha signalu a tym samozrejme aj odozva. Ja mam napriklad kable 40 a 70cm dlhe. Trochu extrem, ale funguje to super!
hawllos píše:Jakou zvukovou kartu si pořídit do svého počítače? Je lepší interní nebo externí zvuková karta?
To zalezi - pokial s tym budes iba sediet doma, tak internu. Ak budes chodit aj von (ku kamaratom, do studia a pod.), tak externu. Externe zvukovky su lepsie ochranene voci vonkajsim vplyvom - elektromag. sum, radiove vlny, vlhkost, dazd a pod.
hawllos píše:Dále, je mi jasné že čím víc GB jsou Ramky, tím lépe. Momentálně si budu kupovat novou základovku i procesor a na RAMkách chci minimálně 4GB, ale už teď vím, že koupím 8GB.
Tak ked chces 4GB, ale uz vies, ze kupis 8GB, tak si rovno kup 12 a mas to vyriesene... kluku hamizna...
Nezabudni, ze na 1 minutu skladby potrebujes cca 1GB RAM alebo viac. Takze s 4GB by si mohol mat problemy s dlhsimi skladami. A samozrejme- ak mas viac RAM, tak aj VST-efekty maju lepsi zvuk.
hawllos píše:Jaké další by jste doporučili do domácího studia? Co by mi mohlo pomoct s usnadněním produkce muziky?
To zalezi... ja osobne som si ako prve kupil pohodlne kreslo (kvoli chrbtici) a stuple do usi (cesky- spunty), aby som moc nerusil susedov a pohodlnu mys. Co sa tyka audio-vybavy - nedoporucujem kupovat lacne dynamicke mikrofony, ale skor nejake drahsie elektrostaticke.

Mne uz viac nic nenapada - snad Ti sem este nieco uzitocne dopise dendy.
Vela uspechov a hlavne sa zbytocne nepodcenuj. (nejsem úplně zkušený)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 03 čer 2013 20:32, celkem upraveno 1 x.

hawllos

Re: Vše důležité pro své studio

Příspěvek od hawllos »

Super díky moc za odpovědi, dost mi tim pomáháte ani nevíte jak :) takže ještě díky :) co se týče podceňování viz. Nejsem zkušený, tak máš pravdu :)

delay

Příspěvek od delay »

hawllos: MDudas si z tebe dělá prdel, což ti asi vůbec nedošlo... buď si myslí, že seš někdo, kdo se sem neustále vrací pod jinými nickem, nebo je tak nepříjemnej z jinýho mě neznámýho důvodu. Drž se rady Pytkina.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

nic z toho, co pise pytkin, som nepopieral, takze sa moze drzat coho chce. nevidim dovod, preco by mal byt pytkinov nazov "svaty". podla mna - viac hlav, viac rozumu. peece on you... :wink:

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Ty vole, odpovedat taketo picoviny, no dufam ze si si 100% isty, ze sa jedna o trolla. Pretoze pokial nie, nechcel by som byt teraz v jeho kozi ...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

aky troll ?!
hawloss napisal "nejsem úplně zkušený, co se týče domácího studia". tak som mu napisal rady na primeranej urovni. keby napisal, ze je zaciatocnik, dostane rady pre zaciatocnika. keby napisal polo-profi, dostane polo-profi rady....

Co mate nejaku zlu naladu dnes ??? :wink:

STi

Příspěvek od STi »

mne sa zda ze to MDudas myslel vazne :-D
FB | SC | T

Symphonic

Příspěvek od Symphonic »

Já bych MDudase smazal, ještě to někdo vezme vážně (třeba i někdo jiný než autor prvního dotazu).
Pokud nechceš pomoc, tak aspoň neškoď :roll:

Scorpi.03

Příspěvek od Scorpi.03 »

MDudas píše:Nezabudni, ze na 1 minutu skladby potrebujes cca 1GB RAM alebo viac. Takze s 4GB by si mohol mat problemy s dlhsimi skladami.
To jako fakt, že na 1 minutu 1 GB RAM ???

humusgen

Příspěvek od humusgen »

Jen tak orientacne: 1 minuta nahravka v mono 24bit/96kHz si vezme asi 17 MB pameti ci na disku.......
... :)
Naposledy upravil(a) humusgen dne 04 čer 2013 13:18, celkem upraveno 1 x.

delay

Příspěvek od delay »

Scorpi.03 píše:
MDudas píše:Nezabudni, ze na 1 minutu skladby potrebujes cca 1GB RAM alebo viac. Takze s 4GB by si mohol mat problemy s dlhsimi skladami.
To jako fakt, že na 1 minutu 1 GB RAM ???
Ne, takhle to má nastavený jen Dudas.

dendy

Příspěvek od dendy »

MDudas píše: Mne uz viac nic nenapada - snad Ti sem este nieco uzitocne dopise dendy.)
neprovokuj :!: :mrgreen:

inak dobry prispevok haha, kto nepochopil ze ide o sarkazmus tak ma smolu :)

charonme

Příspěvek od charonme »

koxo aka nakladacka

humusgen píše:1 minuta nahravka v mono 24bit/96kHz si vezme asi 17 MB
mozno ma 20 stereo stop

dusanmsk

Příspěvek od dusanmsk »

Navrhujem adminovi zmazat cely thread. Ked sem pride novacik, nedokaze vyfiltrovat co je myslene vazne a co je uplna kravina.

delay

Re: Vše důležité pro své studio - LEGRACE

Příspěvek od delay »

sem tak ypro, nesmyslnej cut

Zamčeno