Základna doska do PC

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Bedo

Základna doska do PC

Příspěvek od Bedo »

Zdravim, chcem sa spytat/poradit aku zakladnu dosku do PC mam zatial dvoch kandidatov ...
http://www.alza.sk/asrock-z77-extreme6-d325702.htm
http://www.alza.sk/intel-dp67bab3-buffa ... 226922.htm

prípadne poradte nejaku inu. Ale potrebujem tam firewire a socket 1155 nakolko tam chcem najskor hodit lacnejsi procak v rámci setrenia a potom uz nieco lepsie :wink:

Ci je to uplne jedno co si clovek kupi ? :)

Pytkin
Moderátor

Re: Základna doska do PC

Příspěvek od Pytkin »

Je to v podstate jedno.. Hlavne ide o vybavu, co potrebujes..

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Mňa by to zaujímalo tiež. Vždy som "potešený", keď mi niekto po otázke na problémy s PC povie, že mi chýba tamto a toto...:-)
Zhrniem to pre seba:

Cubase 5
VST pluginy ( Isotope, Waves, free plugin... )
USB zvukovka
Napaľovačka

Ja mám teraz napríklad problém, že mi nejdú niektoré pluginy ( modern, waves, variety...) a asio je do 60%, CPU je do 70%. Spustím plugin a po chvíľke mi začne lupanie a Cubase vyhodí hlášku, že nie je funkčná zvukovka.

V skratke: jednoduché home studio.
Naposledy upravil(a) Sanchez dne 02 led 2013 10:52, celkem upraveno 1 x.

Bedo

Příspěvek od Bedo »

vsak na oboch je to co potrebujem... ale zas potrebujem aj spolahlivost :wink: vystrelo by ma keby po roku musim reklamovat :twisted:

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Aha...:-) Bedo prepáč, že Ti leziem do témy, ale zdá sa mi, že ten môj problém sa týka Tvojej otázky.

Zabudol som totižto napísať, že si myslím, že ten môj problém je niekde v rýchlosti komunikácie dosky s ostatnými komponentami. Myslím si tak preto, lebo v Cubase mi neindikuje žiadny problém a VST a CPU.

Ďakujem vopred za rady.

Bedo

Příspěvek od Bedo »

nemas nastaveny buffer na príliš nizku hodnotu? lebo to iste aj mne robieva ked uz mam vela veci v projekte tak ked uz nepotrebujem az tak nizku odozvu tak to zvysim a ide to v pohode :wink:

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Buffer mám na maximum 2048 Samples
Procesor: Intel Pentium 4 CPU 3,00GHz
RAM: 2GB

Bedo

Příspěvek od Bedo »

tak mozno by bolo fajn uz poriesit novy zostavu :wink: alebo ozaj mat v PC iba DAW a par uzitocnych programov lebo vsetko berie z vykonu

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Presne tak to mám. Nič iné v PC nemám len DAW. Urobil som aj optimalizáciu podľa postupu, ktorý tu je niekde uverejnený. A nič sa nezmenilo. PC ide stabilne, aj Cubase a preto sa nemienim do toho nejak inak rýpať. Ale zaujíma ma, prečo nejdú tie pluginy, keď to ASIO a CPU neukazuje v Cubase problém.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Bedo píše:vsak na oboch je to co potrebujem... ale zas potrebujem aj spolahlivost :wink: vystrelo by ma keby po roku musim reklamovat :twisted:
no .. ASROCK je taka lacnejsia divizia ASUSu .. ak ti ide o spolahlivost , tak by som bral radsej ASUS .. INtel su celkom OK dosky , ale mal som uz s nejakymi problemy .. Radsej by som si asi medzi intel a asus vybral ASUS ..

Odpovědět