Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Sonarmusicman
Příspěvky: 129
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od Sonarmusicman » 04 čer 2017 13:42

Zdravím.

Můžete mi prosím říci, jak lze v Sonaru X1 vytvořit Legato v náhledu Staff (případně i jinde)? V náhledu Staff jsem nenašel značku pro vložení Legata. Díky za pomoc.

Sonarmusicman
Příspěvky: 129
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od Sonarmusicman » 04 čer 2017 14:43

Tak jsem se pustil do hledání Legato v Sonaru a zjistil jsem, že je k dispozici v Arpeggiatoru. Možná, když v něm nastavím Legato na nějakou hodnotu, objeví se v náhledu Staff. Ale to ještě nemám prozkoumané. Podívám se na to, až budu moci. Jak nastavit Legato v Arpeggiatoru, najdete na obrázku. Tak jsem si odpověděl sám sobě. Myslím, že to bude užitečná informace pro ostatní.
Arpeggiator.png
Arpeggiator.png (89.83 KiB) Zobrazeno 349 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od Pytkin » 04 čer 2017 14:53

myslim si , ze nastavenie legata v arpegiatore , nebude mat ziaden suvis s legatom v notovom editore ..

Sonarmusicman
Příspěvky: 129
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od Sonarmusicman » 04 čer 2017 15:00

Jestli budeš mít pravdu, tak mi to žádnou radost neudělá. Hlavně, abych mohl legato aplikovat na projekt.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od MDudas » 04 čer 2017 21:50

Arpeggiator je nastroj na vytvaranie arpeggia.

Sonar nepoznam, ale ze by tam nebolo legato, to sa mi nezda.
Nejde to napr. pomocou quantize ? Resp. ake legato mas namysli ? (aky typ nastroja)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od pavlii » 04 čer 2017 22:42

8) kdyžtak si stačí malinko nastudovat MIDI a půjde to jako fík ;-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od Pytkin » 04 čer 2017 22:47

ja som to pochopil , ze mu ide partituru .. ze chce vytlacit noty , aby tam boli ligatury ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od pavlii » 04 čer 2017 22:49

Aha - no to by ale nepsal "...nebo jinde...", ne? MIDI noty v Legato sestavení mu to do partitury nejspíš nedají.

P.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od vasek » 05 čer 2017 08:59

Zběžně jsem čeknul Google a nic mi to nenašlo. Sonar je bohužel nevhodnej nástroj pro tvorbu partitur. Staff view slouží v podstatě pro základní notaci. Občas v tom rozepisuju nějaké party - klavír, zpěvy atd. Vždy ale nad tím sedíme s muzikanty s propiskou a doděláváme značky právě jako legato apod. :-)
Tedy pokud někdo chce tvořit nějaké sofistikovanější noty, doporučuji jiný software.
Btw noty píšu v piano rollu, je to mnohem pohodlnější :-)
Naposledy upravil(a) vasek dne 05 čer 2017 12:56, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dj-bobr2
Příspěvky: 66
Registrován: 04 bře 2007 13:05

Re: Jak vytvořit Legato v náhledu Staff aj.?

Příspěvek od dj-bobr2 » 05 čer 2017 12:02

On se hlavně staff v Sonaru táhne beze změny mnoho let z dob Cakewalk Pro Audio, i ty 16bit-like dialogy jsou zcela totožné. Pro jakoukoliv seriózní sazbu not se mi daleko víc osvědčilo Finale..

Odpovědět