Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Bond
Příspěvky: 8
Registrován: 11 lis 2016 10:22

Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Příspěvek od Bond » 21 úno 2017 03:08

Pozdravujem. Neviete, ako pridať Plugin zo štandardnej kolekcie Sonaru, aby som ho mohol otvoriť? Postupujem podľa knižnej príručky Cakewalk Sonar vyd. Computer Press.
Keď zobrazím voľbu: Options - Instruments - Assign Instruments, obidve okná Output Channels aj User Instruments sú prázdne (mali by tam byť viditeľné nástroje).
Ďalej keď zobrazím voľbu: Proccess - MIDI Fx - Plug-Ins Layouts - Manage Layouts; alebo aj Insert - Soft Synths - Plugin Layouts - Manage Layouts; v okne Register Plugins zvolím požadovaný Nástroj (Plugin) dám Add Plugin (Plugin sa pridá do zoznamu zobrazovaných pluginov. Dám Uložiť moje nastavenia Pluginov a zavriem okno voľbou Cancel (voľba OK tam nie je). Dám Insert - Soft Synths - a pridaný Pluginy v zozname nie je (sú tam len tie, ktoré boli v Sonare predvolené).
Ďalej voľba: Track - FX - pravé tlačidlo myši - MIDI Plugins - Plug-is Layouts - maly by byť viditeľná zložka s mojimi uloženými Pluginmi, nie je tam, - je tam iba Default All plugins; a v zložke MIDI Plugins - Cakewalk FX - sú tiež len Sonarom predvolené Pluginy, môj pridaný Plugin tam nikde nie je. Pluginy mám korektne nainštalované a keď dám voľbu Scan Plugins - Sonar mi ich všetky nájde.
Prečo sa mi neobrazuje pridaný plugin? Už sa tu s tým 2 hodiny zapodievam a bezvýsledne. Čo mám zle nastavené? Ďakujem za stručný postup alebo radu.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1950
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Příspěvek od Stan » 21 úno 2017 08:06

Sonar nemam ale nezobrazovani pluginu muze byt tim ze plugin je 32-bit a DAW 64-bit. Co se ostatnich otazek tyka, byt tebou tak by jsem si jeste projel manual protoze evidentne postupujes spatne. Prechod na jiny DAW a prozumet mu muze nekdy trvat.

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Příspěvek od Kelley » 21 úno 2017 09:24

Jenom dvě hodiny? :-D Nemám to teď před sebou, ale co mě tak zpaměti napadá - MIDI pluginy nijak nesouvisí s tvými VST, tam je jen nějaký arpeggiator a rozeznávač akordů nebo něco takového. VST efekty najdeš na audio stopě - pravé tlačítko a Audio effect (nebo něco takového) a VST nástroj zvolíš jako výstup u konkrétního tracku MIDI stopy. (P.S. koukám, že přechod na Studio One nebyl zas tak špatný nápad...).

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Příspěvek od Kelley » 21 úno 2017 19:59

Tak už na to koukám. Chybu děláš především v tom, že nastavuješ úplně jiné volby než které souvisejí s VST (žádný učený z nebe nespadl :-) )
Options - Instruments - Assign Instruments - tím se volí jen názvy nástrojů/patchů například u externích modulů a s VST vůbec nesouvisí.
Proccess - MIDI Fx - viz to co jsem psal předtím.
Pokud chceš přidat plugin (VST nástroj) postupuj takto:
Insert - Soft Synths - a v menu dole si nějaký vyber... třeba Dimension LE. Udělají se ti dvě stopy: jedna MIDI, tam píšeš noty a druhá audio - tam přiřazuješ výstup, hlasitost, audio efekty atd...
Jde to i jinou cestou, koukám teď na stranu 287 - vytvoř audio stopu - FX - pravé tlačítko - Soft Synths - vlož syntezátor...
Zlatej Presonus S1... tam to stačí přetáhnout myší z prohlížeče :twisted:

Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Příspěvek od Greyhound90 » 22 úno 2017 21:29

Jak už zde padly jisté náznaky: 10 let jsem používal SONAR a když jsem přešel na jiný DAW, podobné problémy jsem přestal řešit, protože prostě nebyly. Toto je jen špička ledovce. Pokud se v Sonaru pokusíš např. nazpívat 16 stop vokálu a do každé přidáš byť jen jeden FX efekt, můžeš si být jistý že Sonar zkolabuje. Osobně doporučuji přejít na jiný DAW.

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Načítanie Pluginov v Sonar 8 Producer Edition

Příspěvek od Kelley » 23 úno 2017 11:38

P.S. Od verze Sonar X1 je to přece jen o něco jednodušší...

Odpovědět