SONAR Producer, default Audio zložka ?

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od alcoTN » 02 led 2011 15:11

Poradte mi kto viete, ked si vytvorim novy projekt v SONARe automaticky je pod tymto nazvom noveho projektu vytvorena v zlozke Cakewalk Projects. Napr vytvorim projekt s nazvom piesne: Zienka domaca. a automaticky sa v adresari Cakewalk Projects vytvori podadresar s nazvom Zienka domaca, co je hlavnym adresarom pre dany projekt. V tom to adresari Zienka domaca, je automaticky vytvoreny adresar AUDIO kde su ukladane audio data ktore budu vytvarane v danom projekte. Teraz otazka, ako je mozne ze je stale vytvarana Zlozka audio v adresari porojektu ked v hlavnych nadstaveniach:
SONAR > Option > Global > Audio Data je ako Global Audio Folder nadstavena cesta: C:\Cakewalk Projects\Audio Data.

- nemali by sa vsetky data projektov sustredit len do tejto zlozky? preco sa potom vytvara pri novom projekte hned adresar a nazvom projektu a vnom je zasa zlozka AUDIO?


Dakujem.. :shock:
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od demsky » 02 led 2011 15:18

ked si vytvaras novy projekt je tam nastavenie ci sa budu audio data davat do foldra projektu, myslim ze je to tak lepsie. audio data vsetky v jednom foldri je chaos, to bolo este v starom Cakewalku 9 a nizsie.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od alcoTN » 02 led 2011 15:25

demsky píše:ked si vytvaras novy projekt je tam nastavenie ci sa budu audio data davat do foldra projektu, myslim ze je to tak lepsie. audio data vsetky v jednom foldri je chaos, to bolo este v starom Cakewalku 9 a nizsie.
Ano to tam je, len ja by som chcel prist na to kde to ma ten zapis cesty, lebo ked necham zafajknute to policko aby vytvorilo AUDIO zlozku v tom adresari kde sa vytvori novy projekt tak ho tam vytvori a AUDIO data tam aj zapisuje pritom ma v hlavnom nadstaveni GLOBAL AUDIO FOLDER inu cestu. Evidentne pri vytvarani projektu sa to niekde poznaci a to berie ako hlavnu prioritu. Riesim to preto lebo mam vela projektov vyrobenych a vsetky audio data su v tom jednom adresari, a ako pises je v tom chaos. takze nieze mi to vytvorenie zlozky AUDIO pri novych projektoch vadi. skor je to fajn a chcel by som tak aj ostatne projekty prerobit. Skusal som to aj natvrdo ze som vytvoril adresar projektu rucne, tam som dal projekt s priponou *.cwp a do toho adresara som vytvoril AUDIO zlozku kde som rucne nakopcil AUDIO data. ale po otvoreni tie audio data stale hladalo v tom adresari kde je napisana cesta v GLOBAL AUDIO folder v nadstaveniach. snad sa to nezamotava :)
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od demsky » 02 led 2011 15:35

tusil som ze ty to nemas jednoduche :) tak si uloz cely projekt ako bundle a potom to otvor, zase mas tam moznost dat do vlastneho foldra
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od jusuf » 02 led 2011 16:33

Mám tu Sonar 4 : pre nové projekty to vytvorí vlastný audio folder, keď zaklikneš "Use Per-Project Audio Folders" + pri vytváraní nového projektu "store Project Audio in its own Folder".

Ale ten "presun" zo spoločného do samostatného foldra by mohol fungovať po zakliknutí Options>Global>Audio Data> "Always Copy Imported Audio Folders" - možno potom stačí otvoriť starý projekt a nanovo uložiť.

Teraz to skúšam - pri Save as Sonar ponúka zadanie cesty samotného .cwp súboru, aj cesty pre audio subory , aha :
Obrázek

Takže neviem, čo má pred čím prioritu, ale pravdepodobne platí nastavenie projektu pri Save As, treba to vyskúšať.

Edit:
Tu niečo o tom píšu :
http://www.scottbuckley.com.au/2010/05/ ... -in-sonar/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2011 00:21

tocim v nuspirite zaznamy do Sonar 7 a tiez sa mi pri vytvarani projektu v zadanom adresaru projektu vytvori podadresar audio .. pripada mi to OK .. preco to chces menit ?mat vsetky audia zo vsetkych projektov v jednom foldri = zasadny pruser a je len otazka casu , kedy prides o dake data ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od alcoTN » 03 led 2011 00:37

Pytkin píše:tocim v nuspirite zaznamy do Sonar 7 a tiez sa mi pri vytvarani projektu v zadanom adresaru projektu vytvori podadresar audio .. pripada mi to OK .. preco to chces menit ?mat vsetky audia zo vsetkych projektov v jednom foldri = zasadny pruser a je len otazka casu , kedy prides o dake data ..
ja to nechcem menit, je to praveze OK, ale mam nejake starsie projekty ktore chcem urobit tak aby mali v adresari zlozku Audio a porozdelovat tam audio data kym mam v tom este prehlad, lebo sa mi to nasobi. Neviem z akeho dovodu som tie povodne mal v jednej zlozke audio... Mal som vytvorenu jednu sablonu aku vychodziu pre vsetky projekty a tak sa mi vzdy audio data davali do jednej zlozky, coz som v zaciatku uz spravil zle... teraz to robim normalne cez novy projekt a audio je v adresari projektu co je prehladne a dobre. len tie stare chcem tiez tak mat a nejak to nejde.. stale to hlada v tej povodnej zlozke. niekde ma ten subor projektovy zapisanu cestu kde boli audia ulozene na zaciatku... ale pridem na to :shock: ked ich rucne prehodim do nejakeho adresara tak pri otvoreni projektu ich zacne hladat, a ked ich najde zasa ich presune do hlavnej spolocnej audio zlozky... idem sa s tym hrat :D nejak sa to da oficat..
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2011 00:51

a neni tam nieco ako SAVE PROJECT IN NEW FOLDER ? alebo obdobny nazov ? Samplitude take ma .. Aj CUBASE/NUENDO .. Verim ze soudruzi v Cakewalku neudelali nikde chybu ..

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od jusuf » 03 led 2011 00:57

...a nie sú to tie nastavenia pri Save As , ako som písal ? -)

Ja som takisto "zdedil" staré súbory s audiami v jednom foldri. Keď pri Save As zakliknem "Copy all audio with project" a zadám v Project Path nový folder, pre audio to automaticky pomúkne ten istý nový folder\Audio .
Naposledy upravil(a) jusuf dne 03 led 2011 01:05, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od alcoTN » 03 led 2011 00:58

jusuf píše:A nie sú to tie nastavenia pri Save As , ako som písal ? -)
idem to pozriet ;)
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2011 01:08

jo to co hovori JUSUF , dava zmysel ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: SONAR Producer, default Audio zložka ?

Příspěvek od alcoTN » 05 led 2011 13:29

Urobil som to tak ze som ich postupne pootvaral a dal som SAVE AS... tak som tam potom mohol cesty prepisat a uz to potombralo ako vychodzi adresar. Dakujem za pomoc.
KORG PA3x PRO

Odpovědět