SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Příspěvek od Greyhound90 » 24 dub 2014 10:23

Dobrý den,
mám dotaz: když na klipu v SONARU aplikuji automatizaci (např. úpravu zvuku během hry), vytvoří se na klipu obálka s jednotlivými body (nodes). Po této akci už mi ale nejde klip editovat - např. zmenšit, označit jeho část a zkopírovat. Existuje nějaké řešení jak klip popř. jeho části editovat i po automatizaci?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Příspěvek od vasek » 24 dub 2014 10:34

Možná se ti na stopě přehodil mód z "clip" na "automatition". Takže je potřeba to přepnout zpátky na "clip". Strašně mě to sere. V dřívějších Sonarech šlo všechno editovat zrovna a nebyl žádný problém, tohle zvorali.

Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Příspěvek od Greyhound90 » 24 dub 2014 10:51

vasek: Člověče fakt, to je přesně ono! Po automatizaci přejde stopa sama do módu ""Automation/Volume" a musím jí ručně nastavit zpátky na mód "Clip" a pak už to jde zase upravovat. Tohle by mě fakt nenapadlo, díky moc :-)

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Příspěvek od Axerathix » 24 dub 2014 11:24

Tak urcite to ma svoje nevyhody, ako su popisane, ale vyhoda je, ze sa vam nestane, ze to nahodou zmenite, nejakym nechcenym klikom na obalku. Ja mam X2 mozno pomoze, ale ak stlacis Shift+Kliknes na obalku tak sa prepne na editaciu obalky, ak na vrch clipu tak spat na clip.

Greyhound90
Příspěvky: 193
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Příspěvek od Greyhound90 » 24 dub 2014 15:18

Proto to asi tak je udělaný, aby se to nechtěným klikem změnilo. To bych pak chápal. Škoda že ta finta se Shiftem ještě není v X1..

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR X1 - problém s editací po automatizaci

Příspěvek od vasek » 25 dub 2014 11:25

Jsem rád, že to pomohlo. Editace klipů je v X1 cesta zpět. Ovládání fejdů a krosfejdů je taky o dost horší, přitom to je jeden z nejčastějších úkonů... :-(

Odpovědět