Sonar X2 – midi to audio realtime

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 05 úno 2013 13:21

Ahoj,
nikde jsem nenašel přesnou odpověď na tento problém:
Chtěl bych nahrát do audiostopy realtime modulovaný signál z midi – kroutit knobama na VST a zaznamenávat změny rovnou do audia. V některé dřívější verzi Sonaru mi to šlo, ale tuším už v 5 jsem musel začít používat TapeIt. A v X2 mi TapeIt dělá bordel, nedařilo se mi např. znovuotevřít projekt, ve kterém jsem TapeIt použil.

Nevíte někdo jak na to, pls?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od vasek » 05 úno 2013 13:30

V Sonaru nahraješ midi informaci a pak dáš Freeze a máš audio - 2 kliky na myš. Ale to asi víš. Není mi jasný účel tvého požadavku.

Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 05 úno 2013 15:00

Ano, vim jak o funkci Freeze, tak o Funkci Bounce to audio, ale ani jedna z těchto dvou funkcí neřeší záznam realtime modulace synťáku do audiostopy. Jde mi o vynechání mezikroku automatizace midistopy – to je účel mého požadavku.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od MDudas » 07 úno 2013 00:13

Bressan_Utti píše:Chtěl bych nahrát do audiostopy realtime modulovaný signál z midi – kroutit knobama na VST a zaznamenávat změny rovnou do audia.
Nejak sa tomu tazko rozumie - co je "modulovany signal z MIDI"?
MIDI su instrukcie, a tie sa nemoduluju. Iba sa tam menia/pridavaju/uberaju kontrolery. Skus to preformulovat...

Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 07 úno 2013 09:35

"Kroutit knobama na VST a zaznamenávat změny rovnou do audia" – líp to nenapíšu. Standardně to v Sonaru je řešeno pomocí automatizace v midi, ale já bych to chtěl nahrávat do audiostopy. PLAY midi (nějaký VST plugin) > RECORD audio (nikoliv Bounce to nebo Freeze, ale RECORD).

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Axerathix » 07 úno 2013 11:39

neviem ci sa to v sonari da, ale myslim si ze to pojde. Robil som so sonarom davnejsie, ale vytvor si audio stopu a do tej audio stopi daj vstup z toho co chces nahravat. Jednoducho nasmeruj audio signal z toho VSTcka do toho audia a potom daj nahravat len tu audio stopu. A je to.

Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 07 úno 2013 12:25

Díky, tento logický postup jsem právě zkoušel, ale bez výsledku. Nic se nenahraje.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od jusuf » 07 úno 2013 14:17

A postup na tejto stranke http://www.mandelbrotdrummer.com/MidiOutVSTi.html ? "Enable MIDI output" je vraj dôležité. Až po zapnutí "Enable MIDI output" sa mi podarilo nastaviť v audio stope ako Input výstup z VSTi,

Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 07 úno 2013 14:57

To vypadá jako něco, co jesm nezkoušel! :) Ale moc tomu nerozumím, jsou tam dva kroky po sobě s instrukcí "insert soft-synth". Co to znamená? Nemohl bys mi prosim popsat svými slovy, jak to děláš? A používáš X1 nebo X2?
Co se týře "enable midi output", tak ten mám vždy zaškrtlý, když vkládám novou midi stopu/VST synth.
Díky moc!

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od jusuf » 09 úno 2013 02:23

aaa, pardon, teraz som si prečítal poriadne ten článok, resp. jeho názov a znie : "How To Route MIDI Between VSTi Plug-Ins" .
Ja som pôvodne skúsil podľa článku iba zapnúť "Enable MIDI output" (u mňa pôvodne vypnuté) a aspoň sa mi na audio stope objavila možnosť "Record". Ale teraz si nie som istý, či to súviselo, lebo taraz to neviem zopakovať. Jednoducho som predtým narýchlo niečo spravil,a zdalo sa , že je to ono... ) Pardon.

Je to ale divné, žeby to Sonar nevedel - resp. aj vo fórach užívatelia radia naroutovoať na zukovke signál z out do in a zase nahrávať. -(

Resp. ešte tu niekto našel nejaký divoký postup http://forum.cakewalk.com/fb.ashx?m=1846815, ale mám Sonar 6, kde napr neni Live Bounce , ani audiable bounce...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od pavlii » 09 úno 2013 07:51

Dost se obavám,ze nemá-li zvukovka interni "loopback",tak to nepůjde.Routovaci možnosti jsou sice dány DAW,ale na základe možnosti od zvukovky/jejího ovladače.Zde jde o nahrávání zvuku audio engine "sebou samým".
Pro zvukovky,které loopback nemají,tu je aplikace "virtualniho kabelu"-myslím,ze se jmenuje Virtual Audio Cable.Jako freeware nabízí sice jen 2 kanály,ale to celkem postačuje.

P.

Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 09 úno 2013 21:34

Mám Komplete Audio 6. A ten virtuální kabel nějak dostanu do Sonaru? Díky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od pavlii » 10 úno 2013 00:19

Hele - já to už dlouho nedělal (při lepší zvukovce to prostě nepotřebuju 8) ). Co si tak vzpomínám, je to aplikace, kterou prostě nainstaluješ a přibude ti zařízení v Ovladače zvuku..... myslím. Je pak možno ho pro audio stopy použít jako výstupní nebo vstupní (=proto tzv. "virtuální kabel"). Prostě po instalaci by se ti měl normálně nabízet jako možnost ve všech DAW - nikoli jen v SONARu. Ale nepochybuju o tom, že k tomu najdeš i PDF návod ;-)

P.

Bressan_Utti
Příspěvky: 15
Registrován: 11 zář 2012 13:09

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od Bressan_Utti » 11 úno 2013 14:26

Jak lepší zvukovku musim mít, abych to nepotřeboval, pls? :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2 – midi to audio realtime

Příspěvek od pavlii » 11 úno 2013 16:01

Hehh - hledej takovou, která má buď multiclient ovladač nebo má "internal loopback".

P.

Odpovědět