SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od Axerathix » 02 zář 2014 18:59

Mam S X2 studio a doteraz bezalo vsetko v pohode, len po case mi zacalo pri vlozeni VSTi dlho nacitavat. Odteraz pise vzdy ze processing (tam kde ukazuje minuty) a cakam vzdy niekolko sekund. Neviem cim to je, disk mam v poriadku a pravidelne ho defragmentujem.

Dalsi problem je pri prehravani - doteraz vzdy tiez bezalo vsetko v poriadku. Zacal som pouzivat notacny program prepojeny so Sonarom cez midi - obcas sa stavalo ked notacny program prehraval, ze midi noty vypadli. Ok, po exporte hotovej skladby do sonara noty nevypadavali. Lenze teraz zacali vypadavat noty aj v sonare. Neviem co sa to deje, ale ked zapnem sonar prvy krat od zapnutia notebooku tak bezi vsetko v pohode, ak sa trochu hram, tak zacnu noty vypadavat a to nemam procesor vytazeny ani do polovice.

Povodne som sa to chcel spytat na cakewalk fore ale nechce ma to prihlasit ani ked si vytvorim novy account.
Naposledy upravil(a) Axerathix dne 02 zář 2014 20:55, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od jusuf » 02 zář 2014 19:52

Mne sa sem tam nejaká midi nota tiež neprehrá - zataľ som našiel radu zmeniť Midi buffer (to nepomáha), alebo používať VST verzie syntov namiesto DX. Druhú možnosť som neoveroval, teda ani či sa problém deje len pri DX nástrojoch...

http://forum.cakewalk.com/MIDI-playback ... 92667.aspx

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od Axerathix » 02 zář 2014 20:32

Midi buffer som skusal hned ako prve bez toho aby som siel na internet. Zial to nepomaha. A co sa tyka DX pluginov, neviem ci vobec X2 vie pouzivat DX pluginy, ja pouzivam len VSTcka, DX pluginy tusim ani nemam. Pokial sonitus od cakewalku nie su DX, tak nemam ziadne DX pluginy.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od Axerathix » 02 zář 2014 20:54

Tak som skusil hladat na fore cakewalku, ma to nenapadlo. No a nasiel som riesenie. V nastaveniech treba nastavit Preferences > MIDI > Playback and Recording a tam v Prepare Using nnn Millisecond Buffers pod Playback nastavit hodnotu z 250 do 500 alebo 750. Ja som dal 750 a zda sa ze problem s miznucimi notami prestal.

Len nechapem, preco sa to objavilo az teraz. Ale je mozne ze predtym som pouzival 32bit verziu a nedavno som presiel na 64bit a toto nastavenie si nezachovalo.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od jusuf » 02 zář 2014 21:28

No veď tento MIDI buffer som myslel, i v odkaze vyššie je popísané toto nastavenie. U mňa to, žiaľ, nepomáha.

Edit: Či kľúčové su tie hodnoty 250-500 alebo 750 ? Ešte skúsim..

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od Axerathix » 02 zář 2014 23:23

Aha, ja som mal na mysli buffer v ASIO. I ked neviem ci to je tiez midi buffer. Co sa tyka tych hodnot, neviem ci su prave klucove tie hodnoty, podla mna nie, ale tak skus.

A co sa tyka tvojho problemu obcasneho neprehravania not, neviem ci si precital vsetko v tom linku co si mi poslal, ale nakoniec tam zistil ze problem bol v midi, kde sa mu prekrivali noty - jedna nota prekrila druhu alebo len jej zaciatk a prave tu neprehralo, tak mozno mas aj ty take nieco.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: SONAR X2 vypadavanie not (vyriesene) a ine problemi

Příspěvek od jusuf » 02 zář 2014 23:28

No, hral som sa ešte s nastavením, a nič. Jedna z rád v prvom linku sa týka vymazania aud.ini - tak mi napacllo obnoviť staršiu verziu súboru. Problém - vyzerá to tak - zmizol -)

ASIO buffer sa týka audio dát, nie MIDI...

Odpovědět