Realtime arrangery pro iOS

Hudební software pro iOS, Android a Windows Phone
Odpovědět
ZFarkas
Vybavení

Realtime arrangery pro iOS

Příspěvek od ZFarkas »

Nenašel jsem toto téma, které muže byt docela zajímavé pro ty, co si občas chtejí zajamovat sami na harmonii a smyčky ovládané v reálném čase levou rukou na bežne midi klávesnici.

Pro touch midbooky - tablety nebo notebooky s Windows tento software existuje už asi od r. 2002 (italskej One Man Band), ale podle mne nejlepší je francouzskej vArranger kde lze importovat a použít knihovnu všech autodoprovodu ze všech modelu samohrajek, a opravdu to funguje, akorát na podiu je to drátování na prd, nepoužívám to v praxi.

Ale na iPadu již i v praxi (na kšeftech allein nebo duo...) používám plné verze:
- Sweet MIDI (s GM knihovnou mych samplu z Viena programu se mi to líbí pro prehravaní midifiles funkcionalitou i zvukem víc než současné samohrajky na trhu!, vč PA3X, a všech modelu Yamaha S a Roland BK a GW, ktery jsem z tohoto duvodu prodal...),
- djay 2 (s HW controllerem)
- Sample Tank (full plus packs), jako záloha na živé dohrávání, v praxi mi ale dodnes stále nejlépe zní imitace všech možnych nástroju na rompleru Roland XP-30, subjektivne samozrejme.

Tak mi stále chybí realtime arranger pro iOS s funkcí importu stylu z ostatních samohrajek. Našel jsem dosud reálnè použitelné pouze tyto 2 programy kde se dá mènit harmonie levou rukou online jako na HW arrangerech:
- xMURE - jsou to ale živo nahrané groovy, nikoli midi, takže velmi omezené rozširování
- myBand - midi, variace, základní ovládání doprovodnych stop jako u HW samohrajek, ale nenašel jsem funkci importu stylu, knihovna za pár Euro pouze fixní, ale dá se s tím vyblbnout, když se vezme na dohrávání externí kláves nebo analog Moog.

Víte nekdo o dalších programech podobnych myBand ? Kde ale lze importovat styly z ostatnich HW samohrajek, ideální by byl vArranger pro iOS, ale s autorem z Francie jsem jednal, neplánuje to. Na touch midbooku s Win 10 - 64 bit to funguje, ale chci to na iPad, kterej se mi ovládá 10x snadnèji a bez drátování, než midbook s Win 10 :x

ZFarkas
Vybavení

Re: Realtime arrangery pro iOS

Příspěvek od ZFarkas »

Skoro po roce žádná reakce, nikdo si nepotřebuje ani jen tak doma pro pohodu zajamovat na vlastní realtime hrané doprovody? :?

Nic efektivně použitelného jsem stále pro iOS nenašel, nicméně koho by tahle oblast zajímala, dostal jsem se přes analogové drums automaty a Bass sequencery s ovládáním základního tónu nohou z varhaní midi pedálnice až po lowend samohrajku Kurzweil KP-110, kde jsou sice pro normální hraní naprosto nepoužitelné všechny zvuky, ale paradoxně naprosto boží autodoprovody, tedy i zvukově bicí + basy + nějaká podkladová rytmická harmonie, asi proto, jak to má mizerné DAC i vzorky, tak právě jak to hrne víc ve středech, tak je to výrazně basostředové, tj čitelné a zvukově přirozené i v mixu s vintage Moogy nebo ultratučným zvukem polysyntů a ploch v D-50. KP-110 autodoprovody mě baví více než současné analogové a VA imitace 303, 606, 808, 909. Na live jamování, ne na studiové nahrávky, tam je to naopak.

ZFarkas
Vybavení

Re: Realtime arrangery pro iOS

Příspěvek od ZFarkas »

Tak už jsem našel plnohodnotnou "samohrajku" pro iOS: ORG 2021 , viz https://www.sofeh.com/

Odpovědět