Aktivace Splitu v FL Studiu 9

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Vojta453

Aktivace Splitu v FL Studiu 9

Příspěvek od Vojta453 »

Zdravím.Potřeboval bych prosím poradit jak a kde zapnout ve fruitku funkci SPLIT.Vlastnil jsem kdysi klávesy yamaha kde tato funkce byla.K FL Studiu používám klaviaturu M-Audio.Bylo by pěkné navrstvit pře layer pár zvuků na levou klaviaturu a na tu druhou dát zcela jiné zvuky.Sehnal jsem synthezátor Nexus,který obsahuje velké množství padů,které se mi moc líbí a rád bych je na klaviatuře rozpůlil.Na levé straně bych hrál např.přes nexus a na pravé straně bych hrál např.přes synthezátor Spectrasonic Atmosphére.Tím by se vlastně barevnost zvuků několikanásobně zmohutnila.Omlouvám se za velmi laické formulování dotazu a předem děkuji za radu.

kexik

Re: Aktivace Splitu v FL Studiu 9

Příspěvek od kexik »

tam nie je ziadna funkcia split. musis si do projektu pridat fruity layer, nastavit pren dcerske nastroje a v nastavovacich paneloch pre dcery nastavit, odkial pokial maju hrat tym ze dvakrat kliknes lavou mysou na listu nad piano klavesnickou celkom dole a potiahnes, cim vytvoris oranzovu selekciu; len klavesy vnutri selekcie budu hrat...

Vojta453

Příspěvek od Vojta453 »

Tak layer jsem zprovoznil..díky radu.Teď ještě přijít na způsob jak na každou stranu klaviatury navrstvit více nástrojů.Např.v levo piano spolu s padem...na pravé straně klaviatury dva spojené pady z jiného syntíku.Třeba už chci po fruitku nemožné..

kexik

Příspěvek od kexik »

ved som ti kua napisal presny postup... layer moze mat nekonecno dcerskych kanalov, do ktorych posiela tie iste noty. a na kazdej dcere si oznacis ktore oblasti not nebudu ignorovat. ked budes mat viacere dcery s rovnakym nastavenim rozsahu not, budu hrat sucasne. ich vzajomne pomery si urcis ich relativnymi hlasitostami a panoramami co su na kazdom generatorovom kanale. to je banalna vec uz vo fruity 4, odkedy je tam layer kanal

Odpovědět