Dobrý den, před 14 dny jsem si pořídil BCR2000. Při použití s Abletonem 6 nemám žádný problém. Funguje komunikace směrem z BCR do fruity i komunikace z fruity do BCR.
Bohužel si ale nevím rady s FL Studiem 8(7). Funguje mi komunikace z hardwaru směrem do FL. Zatočím knobem na BCR a hned ve fruity vidím a slyším provedenou změnu. Pokud však provedu změnu hodnoty ve fruity, neprojeví se tato změna zpětně na BCR. Prostě červená dioda u knobu na bcr stojí na stejném místě. Nikde se mi nedaří zjistit, kde je problém. V MIDI setings mám nastaveno jako IN - BCR2000. V okně OUT mi tam trčí MIDI mapper, GS wavetable SW synth a BCR2000. Zkoušel jsem X kombinací, ale pořád nic. Propadám beznaději a začínám věřit, že komunikace s fruity do BCR prostě není možná. Věřím ale, že řešení existuje. Prosím o radu. Děkuji
BCR2000 vs FL8 a Ableton 6
settings->midi->controler type->bcf2000
zmeni sa nieco? ako generic controler to nepobezi, fruity vie VYSIELAT midi JEDINE zo zariadenia midi out, alebo dashboard
ista ale pracna moznost je vyrobit si v dashboarde sw miror kontroleru, na kontroler namapovat dashboard a knofliky vo fruity ovladat dashboardom. ale myslim si ze ked to prepnes na bcf2000, ze sa nieco stane
zmeni sa nieco? ako generic controler to nepobezi, fruity vie VYSIELAT midi JEDINE zo zariadenia midi out, alebo dashboard
ista ale pracna moznost je vyrobit si v dashboarde sw miror kontroleru, na kontroler namapovat dashboard a knofliky vo fruity ovladat dashboardom. ale myslim si ze ked to prepnes na bcf2000, ze sa nieco stane
Zkoušel jsem tam samozřejmě nastavit jak generický kontroler, tak i BCF2000 + všechny dostupné kontrolery, které Fruity v nabídce má.
Za radu s Dashboardem díky. Zkusím se s tím porvat.
Včera jsem se díval i složky, kde mám uložený FL8. Je tam i složka, kde je pro kontroler BCF2000 uložen soubor *.bc + *.syx. Protože si myslím, že některý knoby (vrchní řada 8 knobů) jsou na BCF shodné s BCR, mělo by to snad aspoň trošku fungovat.
Překvapilo mě, že jsem nikde na fóru nemohl objevit, že by podobný problém někdo řešil. BCR2000 je poměrně dlouho na trhu, FL studio taky. Takže si pořád myslím, že chyba je někde u mě.
Za radu s Dashboardem díky. Zkusím se s tím porvat.
Včera jsem se díval i složky, kde mám uložený FL8. Je tam i složka, kde je pro kontroler BCF2000 uložen soubor *.bc + *.syx. Protože si myslím, že některý knoby (vrchní řada 8 knobů) jsou na BCF shodné s BCR, mělo by to snad aspoň trošku fungovat.
Překvapilo mě, že jsem nikde na fóru nemohl objevit, že by podobný problém někdo řešil. BCR2000 je poměrně dlouho na trhu, FL studio taky. Takže si pořád myslím, že chyba je někde u mě.
Re: BCR2000 vs FL8 a Ableton 6
eM píše:Dobrý den, před 14 dny jsem si pořídil BCR2000. Při použití s Abletonem 6 nemám žádný problém. Funguje komunikace směrem z BCR do fruity i komunikace z fruity do BCR.
Bohužel si ale nevím rady s FL Studiem 8(7). Funguje mi komunikace z hardwaru směrem do FL. Zatočím knobem na BCR a hned ve fruity vidím a slyším provedenou změnu. Pokud však provedu změnu hodnoty ve fruity, neprojeví se tato změna zpětně na BCR. Prostě červená dioda u knobu na bcr stojí na stejném místě. Nikde se mi nedaří zjistit, kde je problém. V MIDI setings mám nastaveno jako IN - BCR2000. V okně OUT mi tam trčí MIDI mapper, GS wavetable SW synth a BCR2000. Zkoušel jsem X kombinací, ale pořád nic. Propadám beznaději a začínám věřit, že komunikace s fruity do BCR prostě není možná. Věřím ale, že řešení existuje. Prosím o radu. Děkuji
zdar, FL neni schopno komunikovat s controllerama ven, je jen schopno brat hodnoty z nich dovnitr, veskera komunikace z fl ven probiha pres "MIDI Out" plugin tze pokud chces aby fl ovladalo externi masinu tak ji musis udelat midi out plug a u nej nastavit porty a pak to jde, ale podle mne je to dost divny zpusob komunikace, tohle mi na fruitech vadi nejvic, nevim proc to maj takle divne vyresene a porad doufam ze to v pristi verzi vylepsi ale od 5ky stale nic:(
Tak to mi potvrzuje to co jsem za posledních 14 dní zkoušel. Midi out je opravdu jedinná cesta ven. Dělám to tak, že např. filtru u syňtáku přiřadím kontroler 33. Stejně tak nastavím port na Midi outu. Když pak točím knobem na BCR2000, měním tím defacto hodnotu přímo na filtru u syňtáku a zároveň pak na patřičném knobu v Midi out. Výhodu to má tu, že když mi pak Midi out vrací hodnotu zpět do BCR, jedná se vlastně o hodnotu filtru ze syňtáku. Chce to docela dobou orientaci, ale když si to člověk dobře zorganizuje, dá se tak pracovat.