cakewalk
-
cakewalk
Zdravím všechny!
Prosím Vás o radu, neb já již jsem s rozumem v .....
Mám Cakewalk 9 + zvukovej modul Wingroove. Problém, se kterým jsem se ještě nesetkal. Při přehrávání a upravování midi skladby se po určité době práce (zcela nepravidelně) najednou rozháže rytmus u jednotlivých stop. Lidově řečeno bicí si hrají jinak než např. basa nebo smyčce. Stačí Cakewalk vypnout a znovu spustit a problém na určitou dobu zmizne. Ovšem po chvíli se to opět opakuje, čilo zas vynout, spustit a atd. Přeinstaloval jsem i Cakewalk i Wingroowe, problém stále stejný.
Prosím pomozte!
Předem děkuji za JAKÝKOLIV nápad!
Martin
Prosím Vás o radu, neb já již jsem s rozumem v .....
Mám Cakewalk 9 + zvukovej modul Wingroove. Problém, se kterým jsem se ještě nesetkal. Při přehrávání a upravování midi skladby se po určité době práce (zcela nepravidelně) najednou rozháže rytmus u jednotlivých stop. Lidově řečeno bicí si hrají jinak než např. basa nebo smyčce. Stačí Cakewalk vypnout a znovu spustit a problém na určitou dobu zmizne. Ovšem po chvíli se to opět opakuje, čilo zas vynout, spustit a atd. Přeinstaloval jsem i Cakewalk i Wingroowe, problém stále stejný.
Prosím pomozte!
Předem děkuji za JAKÝKOLIV nápad!
Martin
To vypadá, jako když se rozchází MIDI synchronizace - v nastavení MIDI nebo AUdia nebo Synchronizace by mohly být nějaké volby; je třeba nastavit prostě interní, audio stopu nebo tak něco podobného. Ještě bych zkusil jiný ovladač zvukovky a případně jinou zvukovku, protože toto se může týkat jak "disfunkce" ovladače, tak i HW.
P.
P.
-
Cakewalk 9 je hodně starý soft. Předpokládám že zbytek vybavení je up to date. Já bych čuchal důvod v tomhle. Nemůžeš prostě zkusit nějaký novější soft? Cakewalk 9 znám a dnes by mě to připadalo jako masochizmus s ním pracovat.
Jinak bych taky hledal ve složkách a možná i v tom druhém zařízení jak se synchronizuje MIDI
Jinak bych taky hledal ve složkách a možná i v tom druhém zařízení jak se synchronizuje MIDI
-
Zdravím a díky moc všem za nápady!
Ten Wingroowe je softwarovej modul,nastavení midi synchronizace tam prostě není.
Jo, Cak 9 je starej soft,(sice mám k disopozici Sonar nebo Cubase), ale me s v něm nejlépe dělá, ale asi to bude jen otázka zvyku!
Ale včerejší zjištění! Sonar + Wingroove tatáž závada! Čili bych řek že ten Wingroowe si nějak nerozumí s těma sekvencerama.
Neexistuje prosím nějak slušnej soft synt, kterej by chodil i pod Sonarem (nebo Cak).
Poslední věc, mám Cakewalk VST adaptér, prosím o stručné objasnění funkce!
Moc moc díky!!
M.
Ten Wingroowe je softwarovej modul,nastavení midi synchronizace tam prostě není.
Jo, Cak 9 je starej soft,(sice mám k disopozici Sonar nebo Cubase), ale me s v něm nejlépe dělá, ale asi to bude jen otázka zvyku!
Ale včerejší zjištění! Sonar + Wingroove tatáž závada! Čili bych řek že ten Wingroowe si nějak nerozumí s těma sekvencerama.
Neexistuje prosím nějak slušnej soft synt, kterej by chodil i pod Sonarem (nebo Cak).
Moc moc díky!!
M.
frantacecil píše:Zdravím a díky moc všem za nápady!
Moc moc díky!!
M.
Jakou verzi Sonaru a VST adapteru máš na mysli?
pokud budeš používat některou z posledních verzí Sonaru nemusí tě VST adaptér trápit. Zrovna tak si myslím, že se obejdeš i bez externích modulů. Aspoň ze začátku. To co má Sonar v sobě by mohlo bohatě stačit.
-
-
http://www.cakewalk.com/support/kb/kb2005262.aspfrantacecil píše:2 TAP
Tak jsem se spletl, ten Sonar není 6 ale Sonar LE.
Tudíž zvukovej modul žádnej!
Není tedy nějaký dobře dostupný?
Díky moc
Já mám dojem že TTS-1 je aj v LE. Jsi si jistý že tam neni?