cakewalk

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
frantacecil

cakewalk

Příspěvek od frantacecil »

Zdravím všechny!
Prosím Vás o radu, neb já již jsem s rozumem v .....
Mám Cakewalk 9 + zvukovej modul Wingroove. Problém, se kterým jsem se ještě nesetkal. Při přehrávání a upravování midi skladby se po určité době práce (zcela nepravidelně) najednou rozháže rytmus u jednotlivých stop. Lidově řečeno bicí si hrají jinak než např. basa nebo smyčce. Stačí Cakewalk vypnout a znovu spustit a problém na určitou dobu zmizne. Ovšem po chvíli se to opět opakuje, čilo zas vynout, spustit a atd. Přeinstaloval jsem i Cakewalk i Wingroowe, problém stále stejný.
Prosím pomozte!
Předem děkuji za JAKÝKOLIV nápad!
Martin

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

To vypadá, jako když se rozchází MIDI synchronizace - v nastavení MIDI nebo AUdia nebo Synchronizace by mohly být nějaké volby; je třeba nastavit prostě interní, audio stopu nebo tak něco podobného. Ještě bych zkusil jiný ovladač zvukovky a případně jinou zvukovku, protože toto se může týkat jak "disfunkce" ovladače, tak i HW.

P.

frantacecil

Ahoj!
Díky za postřeh! problém že i zvukovku jsem přeinstaloval,(to jsem včera zapomněl dopsat), ale stále nic. Zvukovku mam E-MU PCI 1616, což si myslím že není až takowej shit! :-)
Ale jestli se můžu zeptat, tak tu synchronizaci řídí kdo?? Windows??

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Aha, tak zvukovka zřejmě OK, nevím samozřejmě statisticky chybovost, ale tipuju, že 1616 je celkem držák. Synchronizaci neřídí Windows, ale právě ten audio program a prostřednictvím ovladače zvukovky. Takže chyba může být právě třeba i v těchto dvou místech; tipoval bych spíše ovladač...

P.

TAP

Příspěvek od TAP »

Cakewalk 9 je hodně starý soft. Předpokládám že zbytek vybavení je up to date. Já bych čuchal důvod v tomhle. Nemůžeš prostě zkusit nějaký novější soft? Cakewalk 9 znám a dnes by mě to připadalo jako masochizmus s ním pracovat.

Jinak bych taky hledal ve složkách a možná i v tom druhém zařízení jak se synchronizuje MIDI

frantacecil

Zdravím a díky moc všem za nápady!
Ten Wingroowe je softwarovej modul,nastavení midi synchronizace tam prostě není.
Jo, Cak 9 je starej soft,(sice mám k disopozici Sonar nebo Cubase), ale me s v něm nejlépe dělá, ale asi to bude jen otázka zvyku!
Ale včerejší zjištění! Sonar + Wingroove tatáž závada! Čili bych řek že ten Wingroowe si nějak nerozumí s těma sekvencerama.
Neexistuje prosím nějak slušnej soft synt, kterej by chodil i pod Sonarem (nebo Cak).
Poslední věc, mám Cakewalk VST adaptér, prosím o stručné objasnění funkce!
Moc moc díky!!
M.

TAP

Příspěvek od TAP »

edit
Naposledy upravil(a) TAP dne 28 lis 2008 08:35, celkem upraveno 1 x.

TAP

Příspěvek od TAP »

frantacecil píše:Zdravím a díky moc všem za nápady!
Ten Wingroowe je softwarovej modul,nastavení midi synchronizace tam prostě není.
Jo, Cak 9 je starej soft,(sice mám k disopozici Sonar nebo Cubase), ale me s v něm nejlépe dělá, ale asi to bude jen otázka zvyku!
Ale včerejší zjištění! Sonar + Wingroove tatáž závada! Čili bych řek že ten Wingroowe si nějak nerozumí s těma sekvencerama.
Neexistuje prosím nějak slušnej soft synt, kterej by chodil i pod Sonarem (nebo Cak).
Poslední věc, mám Cakewalk VST adaptér, prosím o stručné objasnění funkce!
Moc moc díky!!
M.

Jakou verzi Sonaru a VST adapteru máš na mysli?

pokud budeš používat některou z posledních verzí Sonaru nemusí tě VST adaptér trápit. Zrovna tak si myslím, že se obejdeš i bez externích modulů. Aspoň ze začátku. To co má Sonar v sobě by mohlo bohatě stačit.

frantacecil

Zdravím!
Ten sonar je Sonar 6.
Mě jde spíš o zvuky, ani ne tak o ten sekvencer. Prostě nějakou zvukovou banku, podporující GM,XG a tak!
Díky moc!
M.

TAP

Příspěvek od TAP »

frantacecil píše:Zdravím!
Ten sonar je Sonar 6.
Mě jde spíš o zvuky, ani ne tak o ten sekvencer. Prostě nějakou zvukovou banku, podporující GM,XG a tak!
Díky moc!
M.
V SONARu 6 je TTS-1 ten GM umí. Kdyby nevyhovoval napiš.

frantacecil

2 TAP
Tak jsem se spletl, ten Sonar není 6 ale Sonar LE.
Tudíž zvukovej modul žádnej! :-(
Není tedy nějaký dobře dostupný?
Díky moc

TAP

Příspěvek od TAP »

frantacecil píše:2 TAP
Tak jsem se spletl, ten Sonar není 6 ale Sonar LE.
Tudíž zvukovej modul žádnej! :-(
Není tedy nějaký dobře dostupný?
Díky moc
http://www.cakewalk.com/support/kb/kb2005262.asp

Já mám dojem že TTS-1 je aj v LE. Jsi si jistý že tam neni?

Odpovědět