FL 9 - - - jak udělám stopu ze samplů?

Trackery, Reason, FL Studio...
Calibier

FL 9 - - - jak udělám stopu ze samplů?

Příspěvek od Calibier »

Dobrý den.
Mám dotaz...

Potřeboval bych v FL 9 udělat .wav stopu z toho, co mam v playlistu, ale jen na určitém řádku. Chci to "vyjet" i s tichem, které je na začátku a na konci stopy.
Např.: Chci si vyjet jen kopák, který je na Patternu 1. Jak na to? Abych si ho potom mohl do playlistu hodit jako celý track a né "po vagónkách".

Vím, že v cubasse to jde... v FL to musí jít určitě taky....

Děkuji za rady... :)

kexik

Re: FL 9 - - - jak udělám stopu ze samplů?

Příspěvek od kexik »

vsak zaklikni kopak ako solo a vyrendruj skladbu... to ho dostanes von aj s efektami. alebo do fx tracku kam mas narutovany kopak strc celkom navrch edisona, spust na nom nahravanie s previazanim na hlavny transport a prehraj projekt.

Calibier

Příspěvek od Calibier »

To já právě nechci dělat takhle . . . tím zase přijdu o kvalitu . . .

Jsem myslel, že by to jako v cubase mělo jít nějak na pár kliknutí, bez přehrávání...

kexik

Příspěvek od kexik »

neviem o jaku kvalitu prijdes... este ma napada, pri prvom sposobe predsa dvomi klikmi vypnes efekty na mastri aj na fx stope pre kopak. takze to mas na 3 kliky + export

Calibier

Příspěvek od Calibier »

Přijdu o kvalitu . . . Protože kopák mam ve wavu a když ho znova uložim jako wav (třeba celou stopu), tak už to nebude tak kvalitní, jako ten první wav původního samplu . . .

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

:lol: masakr. A na to jsi přišel jak?

P.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

blbost, wav je formát bez komprese, takže jen kopíruješ data (pokud zachováš původní parametry a nebude v tom nic dalšího)

pavlii: pán je asi netopýr :)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

supreff

Příspěvek od supreff »

ale ten rozdíl bude tak malý že to ani sluchem nezaregistruješ,a jestli jo tak věř že to je placebo efekt :wink: ,tak prosimtě neřeš že se stratí kvalita :roll:

Calibier

Příspěvek od Calibier »

pavlii píše::lol: masakr. A na to jsi přišel jak?

P.
jsem se nad tim zamyslel... a je to logický.... když z wavu, uděláš znova wav . . . tak to je jasný, že se něco ořeže...

Calibier

Příspěvek od Calibier »

PELF píše:blbost, wav je formát bez komprese, takže jen kopíruješ data (pokud zachováš původní parametry a nebude v tom nic dalšího)

pavlii: pán je asi netopýr :)
jo... jsem netopýr....
A možná by jste Vy, jako člověk, pracující ve studiu, mohl vědět, že čím vícekrát je projekt (klidně jen stopa) uložená (myslím jako "vygenerovaná do finální popdoby"), tak tím víc se horší kvalita...

Když budu mít nahraný nějaký zpěv ve formátu .wav a potom ho proženu přez nějaký HW a znovu nahraju a potom znovu zase přez něco, tak pokaždé přijdu o část kvality.... a je dobré mít tu primární nahrávku co nejkvalitnější....

Calibier

Příspěvek od Calibier »

Tak jsem myslel, že jsem přijde někdo, kdo mi řekne rozumě jak se to dělá... jako u cubase... ale místo toho se tu zase řeší pitimosti....

Nechci kopák ve wav znova ukládat jako wav... chci, aby z toho vznikla stopa, že bude pěkně vysázenej za sebou v původní kvalitě a nebude tam chybět ani jedna jednička a ani jedna nula...

Pokud někdo ví jak na to, byl bych rád, kdyby mi poradil...

Pokud neví, tak ať to neřeší.

Děkuji

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Calibier píše:jo... jsem netopýr....
A možná by jste Vy, jako člověk, pracující ve studiu, mohl vědět, že čím vícekrát je projekt (klidně jen stopa) uložená (myslím jako "vygenerovaná do finální popdoby"), tak tím víc se horší kvalita...
špatně jsi mě pochopil, mluvím o tom, že když nějaký wav uložíš znovu jako wav (pochopitelně pod jiným názvem a beze změn v původním wavu), pak jsou oba identické
Calibier píše:Když budu mít nahraný nějaký zpěv ve formátu .wav a potom ho proženu přez nějaký HW a znovu nahraju a potom znovu zase přez něco, tak pokaždé přijdu o část kvality.... a je dobré mít tu primární nahrávku co nejkvalitnější....
ano, v tomto případě pochopitelně dochází ke změně
Calibier píše:Nechci kopák ve wav znova ukládat jako wav... chci, aby z toho vznikla stopa, že bude pěkně vysázenej za sebou v původní kvalitě a nebude tam chybět ani jedna jednička a ani jedna nula...
jednoduše vyrenderuj stopu s kopákem a smiř se s tím, že ani pánové ze Steinbergu nikdy nevyvinou tak dokonalý a nekompromisní algoritmus, aby v ní byl obsažen ten tvůj původní kopák naprosto stejný, se všemi svými původními jedničkami a nulami... žádná velká magie v tom jinak opravdu není a hrát to bude taky dobře :wink:
Naposledy upravil(a) PELF dne 14 čer 2011 23:38, celkem upraveno 1 x.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

komasix

Příspěvek od komasix »

můžeš udělat test s originálem a wav renderem pust je dohromady u jednoho otoč fázi... to co uslyšíš je to co neuslyšíš.

jackies

Příspěvek od jackies »

Jen malé odbočení mimo téma s otázečkou.

Jak jsi pokročil s tímhle, že řešíš jedničky a nuly ? :
Calibier píše: Mixák mam Pioneera DJM 600......
Zvukovku mam nějakou nevim jakou .. nějakou standartní...
Na konci mam studiovej zesilovač Tesla ...
Někde zšéfnu nějaký ty aktivní monitory ...

dendy

Příspěvek od dendy »

Zase luphtrack vystrkuje rozky ??

Odpovědět