FL studio 10
-
FL studio 10
Zdravím všechny ve vytváření elektronické hudby jsem absolutní amatér tak jsem se nemohl rozhodnout který program koupit
kámoš mi doporučil FL studio jaký vy na to máte názor který program bych si měl podle vás koupit???
kámoš mi doporučil FL studio jaký vy na to máte názor který program bych si měl podle vás koupit???
Re: FL studio 10
Žádný. Stáhni si demo - FL, Reason, Ableton, Cubase. Reaper, ..... a koukni se, jak který program vypadá a jak se v něm pracuje. To tě zaměstná na dostatečně dlouhou dobu; mezitím sám uzraješ a rozhodneš se
ono taky záleží i na tom, jakému stylu muziky se hodláš věnovat, protože někde je lehčí pracovat s patterny a někde je zase výrazně lepší podpora pro nahrávání živých nástrojů...
P.

P.
-
Demo FL studia už jsem stáhnutý měl a musím říct že mi vyhovoval. Zdál se mi přehlednější než například Ableton
a chtěl bych dělat House music tak jak si podle tebe v tomhle stojí FL studio ??
a chtěl bych dělat House music tak jak si podle tebe v tomhle stojí FL studio ??
No vzhledem k tomu, že se v tom moc neorientuju, tak spíš počkej na někoho jinýho. Ale house je dost pravidelný rytmus, ergo patternový sekvencer by byl asi nejideálnější (čili FL například).
P.
P.
FL je urcite dobry zaklad, najma na elektroniku ( vratane house ) a existuje nemale mnozstvo producentov, ktori ho maju ako hlavny/jediny daw. Sam som ho pouzival niekolko rokov k uplnej spokojnosti. K odchodu ma donutil az jeho zarputily odpor k 64-bit architekture ( u niektorych projektov dosla pamat ) a tak som kupil Reaper ( a s laskou spominam na automation clip-y, piano roll, pracu s fx parametrami atd... ). Myslim, ze aj so zakladnou sadou pluginov sa da nejaku dobu vydrzat, najma ak len zacinas...
-
Dík za rady
už jsem se rozhodl bude to FL

Heled to mas tezky :c)) vem si to, co ti vyhovuje.. tim se nejde ridit.
Tak treba napriklad:
Avicii - dela ve Fruity Studiu
Arty - Fruity Studio
Hardwell - Cubase
Sweedish House Mafia, Swanky Tunes, Hardrock Sofa, Nicky Romero, Matisse & Sadko - Apple LOGIC
Dada Life - Ableton
Tak si muzes vybrat
))
Na DAW fakt nezalezi.. ja sem zacal ve FL, ted delam v Cubase a dost casto delam i v Abletonu a obcas me to chytne a mam chut na Ableton prejit.
Jeste kdyby tam vymakali Realtime export kvuli Virusu TIcku a skoro Cubase na produkci songu opustim vzhledem k trhlinam..
Zase na recording a znelky, reklamy si nemuzu cubase vynachvalit.
V FLku me treba zase vadi nemoznost realtime exportovat a maly ne moc prehledny mix.
Ale jak rikam.. je to na kazdem.. vsecko ma svoje a je to strasne individualni (FLko ma v zakladu narozdil od Cubase dost dobry a pouzitelny VSTi nastroje)
Tak treba napriklad:
Avicii - dela ve Fruity Studiu
Arty - Fruity Studio
Hardwell - Cubase
Sweedish House Mafia, Swanky Tunes, Hardrock Sofa, Nicky Romero, Matisse & Sadko - Apple LOGIC
Dada Life - Ableton
Tak si muzes vybrat

Na DAW fakt nezalezi.. ja sem zacal ve FL, ted delam v Cubase a dost casto delam i v Abletonu a obcas me to chytne a mam chut na Ableton prejit.
Jeste kdyby tam vymakali Realtime export kvuli Virusu TIcku a skoro Cubase na produkci songu opustim vzhledem k trhlinam..
Zase na recording a znelky, reklamy si nemuzu cubase vynachvalit.
V FLku me treba zase vadi nemoznost realtime exportovat a maly ne moc prehledny mix.
Ale jak rikam.. je to na kazdem.. vsecko ma svoje a je to strasne individualni (FLko ma v zakladu narozdil od Cubase dost dobry a pouzitelny VSTi nastroje)
-
Ještě jedna a poslední otázka nevím jestli koupit fruity edition nebo producer edition ?
Producer nebo Signature. Fruity Edition je jen step sekvencer (pokud se to nezměnilo).Originals37 píše:Ještě jedna a poslední otázka nevím jestli koupit fruity edition nebo producer edition ?
-
Tak už konečně mám FL studio
) teď ale nastala další fáze problému neumím v něm pořádně pracovat můžete mě pls doporučit nějaký návod pokud možno v češtině ?

Tutorialy na youtube, demo tracky, manual, pokusy a omyly ...