FL Studio 9 + Sample Tank 2,5XL (používáte někdo?)

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
Mist

FL Studio 9 + Sample Tank 2,5XL (používáte někdo?)

Příspěvek od Mist »

Ahoj , mám začátečnický dotaz, pokud někdo z vás používá tuto kombinaci software - rád bych zjistil jak ji využít efektivně.
Moje představa je, že bych na tvorbu hudby používal zvuky vytvořené pouze ze Sample Tank (mj. ve verzi Total studio , která obsahuje mimo sample tank i sample moog, sample tron, sample synth a Miroslav philharmonic).
Když spustím Fruity loops, vytvořím si v patternech novou stopu (z možností odkud kanál bude pocházet, vyberu Sample tank, který se mi zobrazuje jako VST).
Tím teda docílím, že mám Sample tank na 1 zvuk na 1stopu Fruity loops) .
K vytvoření plnohodnotného tracku ale budu potřebovat nejmíň 10 a spíš více kanálů (bicí, plochy, nástroje...)
Takto otevírat vždy 1 VST Sample Tank pro každý kanál ve Fruity mi přijde docela náročné na výkon PC. Není nějaká lepší cesta, jak s tím pracovat?
Vím, že Sample tank má sám o sobě možnost mít najednou spuštěno 16 zvuků v jedné aplikaci , je možné to třeba nějak snadno "namapovat" na Fruity loops?
Předem díky za radu, neboza tip, jak jinak efektivně pracovat s kombinací Sample Tank, DAW (v tomto případě Fruity, ) a Midi keyboard (Axiom 61).

V podstatě hledám cestu, jak to začít efektivně používat, dříve jsem dělal něco ve Fruity jen tím stylem, že jsem si v editačním programu Soundforge nastříhal nějaký samply /loopy a ve spojení s interníma nástrojema Fruity loops vznikal track.
Teď bych rád využíval zmíněný Sample Tank a keyboard, jenom jsem uváznul na tom, že vlastně nevím, jak když si v Sample tanku vyberu nějakej vhodnej zvuk a zahraju si ho na midi keyboardu, jak ho vlastně dostat do fruity loops, jako stopu.

Tak to je vlastně těch otázek víc :? ale uvítám i částečnou radu do začátku, jak do toho :) díky.

Amorph
Moderátor

Re: FL Studio 9 + Sample Tank 2,5XL (používáte někdo?)

Příspěvek od Amorph »

Nevim jak je to presne ve Fruity, ale predpokladam,z e to bude podobne, jako ve svech ostatnich daw. U kazde midi stopy si muzes vybrat nejen do jakeho nastroje z ni pujde midi signal, ale i na jakem midi kanalu. A u instrumentu v sampletanku si urcite muzes u kazdeho nastroje nastavit, na jakem midi kanalu bude prijimat. Jeden midi port ma 16 kanalu a pro jeden Sampletank tak muzes vytvorit 16 midi stop, ktere budou posilat eventy do 16ti nastroju. Pak je jeste pravdepodobne, ze sampletank ma i vic audiovystupu a ty si budes moct u kazdeho nastroje zase vybrat, do ktereho audiovystupu z nej pujde signal a pak v daw ten audiovystup treba jeste separatne efektovat, poku by ti nestacily interni efekty sampletanku.

delay

Příspěvek od delay »

V FL je to podle mě složitější, ikdyž... Už dlouho jsem s tím nedělal a možná jsem se za tu dobu nestihl naučit lepší "fígle". Myslím, že stačí vytvořit jeden "track" způsobem, jakým seš zvyklej, ale pro multi režim musíš každý part dávat do MIDI track (tam sázet MIDI) a tam nastavit příslušnej kanál do SampleTanka. Nebo jde taky myslím používat různé barvičky pro score, který sou naroutovaný na 1-16 kanál, nicméně potom asi přicházíš o možnost VST FX na jednotlivé MIDI kanály. Určitě nemusíš otevírat 10 instancí SampleTank kvůli 10-ti bankám. Rozhodně ne.

delay

Příspěvek od delay »

Mist píše: Teď bych rád využíval zmíněný Sample Tank a keyboard, jenom jsem uváznul na tom, že vlastně nevím, jak když si v Sample tanku vyberu nějakej vhodnej zvuk a zahraju si ho na midi keyboardu, jak ho vlastně dostat do fruity loops, jako stopu.
Tohle je klasická otázka začátečníků - MIDI předopkládám znáš? takže nasázíš MIDI, SampleTank ti vygenuruje audio a pošle na vstup do MIXu a na ASIO výstup tvý zvukovky - ten zvuk máš prostě v MIXU takže při renderu tam je. Nemusíš ho nikde vidět v podobě WAV, to není nutný, stačí si to audio představit pod MIDI nebo klidně patterny jeslti nepoužíváš piano roll. Pokud ho chceš fyzicky jako AUDIO, tak si to stopu vyrenderuj a vlož do projektu jako audio.

kexik

Příspěvek od kexik »

delay: otvor si to ozubene kolecko co mas nalavo hore v okne vst wrapperu... tam ti dojde co robis zle...
musis zapnut multi mod a potom naroutovat vystupy
a samozrejme potom pri editacii pouzivas farby, kazda farba v piano rolle = iny midi kanal
sosimple

btw vzhladom k nativnemu direct wave by som sa na sampletank vysral, nanajvys tak by som sa pokusil o export samplov. usetris hodne cpu a direct wave je medzicasom velmi vyspely kram, povedal by som ze vyspelejsi ako kontakt

delay

Příspěvek od delay »

kexik píše:delay: otvor si to ozubene kolecko co mas nalavo hore v okne vst wrapperu... tam ti dojde co robis zle...
a samozrejme potom pri editacii pouzivas farby, kazda farba v piano rolle = iny midi kanal
sosimple
Toto asi nebylo mě :), ale pro Mista.

kexik

Příspěvek od kexik »

delay píše:
kexik píše:delay: otvor si to ozubene kolecko co mas nalavo hore v okne vst wrapperu... tam ti dojde co robis zle...
sosimple
Toto asi nebylo mě :), ale pro Mista.
jasne, sorry :)

kexik

Příspěvek od kexik »

btw o vst fx na rozne kanaly neprichadzas, naroutujes si ich na rozne vystupy tie idu na rozne sable mixeru a tym maju aj ine efektenie. jedine obmedzenie je 8 ciest

Mist

Příspěvek od Mist »

Tak se mi to podařilo, konečně jsem si na to udělal čas. Už mi hrajE na 1 VST více kanálů. Díky všem za rady.
kexik píše: btw vzhladom k nativnemu direct wave by som sa na sampletank vysral, nanajvys tak by som sa pokusil o export samplov. usetris hodne cpu a direct wave je medzicasom velmi vyspely kram, povedal by som ze vyspelejsi ako kontakt
Co to prosímtě je "nativný direct wave" ? a jak jsi to myslel s tím exportem samplů... Když už sem si ten Sampletank koupil, tak bych to rád používal, ta zvuková banka, kterou to obsahuje mi celkem vyhovuje, naopak samply bící, kytara... které jsou ve Fruity mi nepřijdou moc kvalitní.
díky

kexik

Příspěvek od kexik »

direct wave je sampler vnutri FL, ako NATIVNY generator, nie vst. to znamena ze pouziva iny vymenny format dat s hostom, ktory je vyhodnejsi pre FL a taky sampler zerie menej vykonu procesora plus nemas obmedzenia dane vst2 formatom, napriklad onych 8 kanalov na vystupe, takisto jemnejsia automatizacia nez 7bitov atd atd
sampletank su predovsetkym sample az potom samotny sampler... cize ak sa podari export tak mozes sample z neho pouzivat v direct wave a mas vymalovane

Mist

Příspěvek od Mist »

Aha, to zní zajímavě, tak díky za vysvětlení, mrknu na to.

Mist

FL Studio 9 (Direct Wave) + Sample Tank 2,5XL

Příspěvek od Mist »

Ahoj všichni, vracím se ke svému staršímu dotazu, Ve FL Studio 9 jsem se pokoušel dostat zvukovou banku ze Sampletanku 2.5 XL přes Direct Wave .
Jde mi o to abych jednoduše mohl používat efekty na jednotlivé šavle v mixu FL. Zatím používám Sampletank ve FL Studio jako "midi out" , ale to mi příjde dost krkolomný, efekty nastavuju zatím přímo v Samlpletanku, ale možnost navěsit na to efekty až při záverečným mixu bych docela uvítal.

Jak mi tu Kexik minule radil, zkoušel jsem to přez Directwave, ale nějak se mi to nedaří... možná to dělám nějak blbě, ale Directwave nabízí vložit soubory s příponami, které používá např Kontakt, Reason atd... ale od Sample Tanku nic... . Nebo mi to nabízí vložit přez Direcwave nějaký jiný VST instrument (s příponou "dll) , ale jak tam vpravit ten Sampletank,se mi nepodařilo vykoumat. Please, nemáte to někdo možnost vyzkoušet? díky.

kexik

Příspěvek od kexik »

ta ponuka s vst instrumentom je automaticke samplovanie vstcka, cize dw si otvori dotycne vst, nasype do neho vsetky midi noty pri roznych velocity a ponahrava si audio vystup z toho vst a urobi si svoju vlastnu banku samplov z toho vst. cize tak by asi slo nasamplovat aj ten sampletank, ja by som ale skor navrhoval pouzit nejaky standalone sample konvertor, ktorym si preklopis tie sampletank banky do nejakeho formatu ktory vie direct wave

Mist

Sample converter - Sample Tank 2,5XL do FL studo Direc Wav

Příspěvek od Mist »

Aha, tak budu pátrat. Btw, neměl byste teda někdo tip na nějaký funkční freeware sample converter? : ) Já jsem našel jedině Extreme Sample Converter a ted vyjde na nějakých 60Eur... díky.

Odpovědět