fl studio a axiom 61 - sekani :-(
fl studio a axiom 61 - sekani :-(
Ahoj.
Nedavno jsem se stal majitelem axiom 61. Ve FL uz hraju celkem dlouho, ale trapi me nasteujici vec.
Mam externi zvukovku sound blaster xFI (usb) a dualcore athlon. Kdyz mam ve FL nastavenou zvukovku xfi, tak ma kontroler zpopzdeni a je nepouzitelnej. Kdyz ale vyberu ovladac asio4all, tak kontroler jde bez zpozdeni ale praska zvuk (jakoby nestacil HW, ale podle me staci) tak nevim...
Zkousel jsem nejnovejsi ovladace asio a stejny efekt...
Nedavno jsem se stal majitelem axiom 61. Ve FL uz hraju celkem dlouho, ale trapi me nasteujici vec.
Mam externi zvukovku sound blaster xFI (usb) a dualcore athlon. Kdyz mam ve FL nastavenou zvukovku xfi, tak ma kontroler zpopzdeni a je nepouzitelnej. Kdyz ale vyberu ovladac asio4all, tak kontroler jde bez zpozdeni ale praska zvuk (jakoby nestacil HW, ale podle me staci) tak nevim...
Zkousel jsem nejnovejsi ovladace asio a stejny efekt...
Re: fl studio a axiom 61 - sekani :-(
zapni si ovlaci panel ASIO4all, a zmen si tam dole ASIO buffer size a nahore Latency Compenstaion na vyssi hodnotu. Cim vyssi tam das hodnoty, tim ti bude zvuk min praskat, ale zaroven se ti bude zvysovat latence...
to jsem pochopitelne taky zkousel, ale praska stale... Nezalezi jak nastavim buffer...
vbehni do nastaveni audia a vypni podporu multithreadingu.
nepomohlo. Pomalu se pripravuju na format 
doporučuju použít Axiom spíš pomocí pětikolíku a ne pomocí USB.
USB je naprd, blbne tam časování.
Xfi neni moc dobrá karta pro skládání
, má to vůbec Asio?
Jestli ne, tak je jasný, proč to má zpoždění.
Takže nejlepší možnost .. koupit nějakou jinou zvukovku ...
USB je naprd, blbne tam časování.
Xfi neni moc dobrá karta pro skládání
Jestli ne, tak je jasný, proč to má zpoždění.
Takže nejlepší možnost .. koupit nějakou jinou zvukovku ...
defaultnu zvukovku pre windows mas co? NESMIE to byt axiom, ak je to jedine audio, rozbehaj onboard zvuknu aby bol windows spokojny
No pravdepodobne ma XFI asio ... http://forums.creative.com/t5/Professio ... m-p/139543
Jinak petikolikem neni moznost, pac jedu na notasu
Jinak integrovanoiu v notasu mam high definition audio, klasika
Jinak petikolikem neni moznost, pac jedu na notasu
Jinak integrovanoiu v notasu mam high definition audio, klasika
ok, tak tu integrovanu zvuknu si nastav ako preferovane audio pre windows... a samozrejme na xfi bude treba pouzit nativne asio ak je
jeste jednou na to koukam a mozna to asio nepodporuje....
(bylo by lepsi uplne XFI odpojit a pouzita High def. audio?) Tim padem staci koupit nejakou treba jednoduchuo behringer co ma podporu asio?
dalsi problem je ze mam W7 a k tomu behr. pisou ze podpora je jen pro win xp....
dalsi problem je ze mam W7 a k tomu behr. pisou ze podpora je jen pro win xp....
Takze jsem po formatu.... Je to malinko lepsi ale problem v zasade zustava. Loadnu projekt o 3 samplech a 2 VST a ani nemusim poustet a uz mam vytizeni procsoru 30%, jakmile pustim tak to roste az k 80 a pak auz jen sekacka. Seka se vsechno (asio, xfi, high definition audio). Uz nevim co mam nastavovat....
btw muze to taky byt mozna pluginy (ale default)? treba zrovna u FPC mi prijde ze zere fakt dost (coz vypliva z togiky veci)
btw muze to taky byt mozna pluginy (ale default)? treba zrovna u FPC mi prijde ze zere fakt dost (coz vypliva z togiky veci)
Tak to může bejt třeba problem ve slabim compu(athlon) a tej kartě ..ten Soundblaster X-FI asi nebude žádná výhra si myslim , hlavně co se týče latence ...třeba bych to estě vyzkoušel na nějakym stolnim pc , jak se to bude chovat schvalně.No a bez asio driwerů midi moc rychle nepoletí takže bych třeba popřemejšlel o nějakej ext kartě s dobrým asio driwerem s latencí pod deset milisekund rozhodně a co mam skušenost s pady na axiomu konkretně dyž chceš hrat bicí tak tam to chce opravdu latency co nejnižší aby s toho člověk mněl nějakej pocit trochu.
pořiď si nějakou opravdovou zvukovku do USB, nebo Firewire (pokud na tohle rozhraní máš konektor na NBooku) ... už za cenu toho Sounblastera se dá pořídit nějaká rozumná, slušně vybavená a na jakous takous muzicírování připravená zvukovka ... to, co máš ty, to je zvukovka na hry ... taková je pravda
(integrovanou zvukovku v NBooku ani nezmiňuju)
" hudba se dělí pouze na dva druhy... hudba dobrá a hudba špatná..."
(i5QC, TC48, A6, A7)
(i5QC, TC48, A6, A7)