FL Studio - bicí pryč?

Trackery, Reason, FL Studio...
Odpovědět
7lupino

FL Studio - bicí pryč?

Příspěvek od 7lupino »

Zdravím.. Chlapy, můžete mi prosím píchnout? Používám FL Studio 7, ale mám problém - když si nahraju sampl (vyberu si prostě nějakej song z PC), tak z něj potřebuji odstranit bicí. To kvůli tomu, abych ho mohl rozkouskovat a vložit do padů na sampleru (mám Akai mpd 32). Prostě potřebuju odstranit bicí ze songu, song rozkouskovat a sapouštět přes pady, kde si spustím svou bicí smyčku. Ještě mě napadá - je v FL-ku nějaký ekvalizér (což určitě je) na odstranění basových částí? Ten by tento problém vyřešil zřejmě nejjednodušeji. Díky moc za pomoc a omlouvám se za dlouhý text..

delay

Re: FL Studio - bicí pryč?

Příspěvek od delay »

Zklamu tě. Máš asi milnou představu o tom, co všechno je možné dělat s celým songem, který je pokud to chápu jako jeden track (soubor)... bicí fakticky neodstraníš, pokud něco jde potlačit, tak basa nebo vokál, když je ve sterobázi umístěn uprostřed, nicméně tím zvukově zdegraduješ prostor celé skladby. Jediný co můžeš je rozkouskovat ten soubor. Nejlíp to máš při téhle délce udělat ručně a Fl na toto nebude imho to nejlepší. Pak si ty kusy hoď ve fruity třeba do FPC nebo kam chceš.

Chápu, že se potřebuješ zorientovat, snad ti to pomůže.

listonos

Příspěvek od listonos »

Da sa to aj ked nie uplne a to equalizerom sice ich neodstrani uplne ale nove bicie to prekriju - original bicie potom funguju len ako nejake perkusie v zadu - akurat basu bude asi treba spravit nanovo. Volakedy som to skusal a celkom to slo, dokonca sa mi to aj podarilo najst na disku. Tu su ukazky:

Poe Wild Original Remix

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

7lupino: to je dost sci-fi co chces a vubec to nesouvisi s tvym zamerem....rozkouskovat sampl je jedna vec, ale odstranit z toho kompletne a kvalitne bici? kvalitne to snad provest ani nejde...veci jako odstranovani jednotlivych nastroju z hotovych tracku jsou fakt spina...

jestli chces ultimatni kouskovani do fruity, koukni na pridruzenou aplikaci Zero X BeatSlicer...a pokud mas Fruity originalni, tak si okamzite sezen osmou verzi....je lepsi nez sedmicka, o hodne...

BS

Příspěvek od BS »

pouzij filtr (EQ) a rez a zkousej, zadny zazraky z toho nedostanes, ale pouzitelny to urcite bude. asi hodne zalezi jak moc ti bici lezou do spodnich/vrchnich frekvenci, podle toho nastav 2 filtry, jeden LP, nekde pod bicima, nasledne HP nekde nad bicima,. pak do toho pust ten svuj jinej drum loop a upresni nastaveni filtru podle toho jak ti to jde do sebe,. pro detailni doladeni pouzij nejaky EQ...
samozrejme neni to idealni reseni a pokud v tom loopu mas nejaky hutny pady nebo treba leadovy zvuky, ktery jdou pres bici, tak v te orezane smycce uz asi budou hodne nevyrazny,. zkousej a uvidis,..

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

nechci vam do toho kecat, ale pokud se ta stejna smycka vyskytuje nekde samotna, snad by to slo od toho "odecist". ale jen teoretizuju. prijde mi to lepsi nez to bastlit pres filtry.
Obrázek
live free or die!

psk501

Příspěvek od psk501 »

mpd 32 je sampler jo?

Odpovědět